arama butonundan aradım fakat bi şey bulamadım.araç 2000 yumurta kasa bi kaç gündür frene basınca sanki araç altından gelen fakat süreklide olmayan bir tık sesi duyuyorum ne olabilir acaba,cevaplar için şimdiden teşekkürler
yok abi balatalar zaten 2,5 aylık yeni sayılır bide oyle balata sesi gibi değil böyle sanki bir şey başka bir şeye oturuyo yerine geçiyomuş gibi
<div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-size: 12px; ">Bende 2009 era var. Aynı sorunu bende yaşadım. Frenlerime baktırdım serviste. Ama bi sorujn olmadığını söylediler. Sonra ses kendiliğinden kesildi. Herhangi bir problem yaşamadım sonradan. Sesi gayet ili bilirim. Pedala basınca tık eder.
Bir yerlerde boşluk ya da takılan bir cisim olabilir. Boşluk derken kaliperde falan ama pek mantıklı da gelmiyor bana. Aslında tam yeri belirlemek lazım, aracın dışından dinleyerek.
ses aynen dediğiniz gibi tık ediyor,bide galiba sürücü koltuğunun altına yakın bir yerden enteresan bir ses bir de bazen var bazen yok anlamadım gitti
bence frene basınca geliyorsa,fren işi ertelenmez hemen servise çek arabayı incelesinler...Çünkü ses olayını burda çözüm bulman zor olur neden dersen göreceli bir kavramdır yani anlatmakla olmaz duymak lazım
benim ışıklarda beklerken.hafif frenden ayağımı çekip tekrar frene bastığımda ses gelmeye başladı. normal mi acaba.başaka zaman hiç ses yok.
Benim de buna benzer bir problemim var. Aracım 2009 Accent Era. Frene bastığım zaman arka tekerlerin olduğu taraftan çıs-çıs-çıs diye bir sürtme seni geliyor. Mesela hızlıyken frene basıyorum arka arkaya çıs-çıs-çıs ediyor, yavaşlayınca çıs lar seyrekleşiyor yani yavaşlayınca ses de yavaşlıyor. Biraz kilometre yapıp frenler ısınmaya başlayınca ses gidiyor. Ama ertesi gün yine aynı şey oluyor. Sizce bu nedendir? Önemli bişeymidir?