Herkeze merhaba araç 1.5 dizel admire kırmızı ışıkta durmak vb. için frene bastığımda devir düşüyor ve stop edecek gibi oluyor şimdiye kadar stop etme olmadı durduktan 2 sn sonra tekrar normale dönüyor ne gibi bir problem olabilir yardımlarınızı bekliyorum
Sıkıntınız elektronik gibi görünüyor.Frene bastiginiz anda fren westinghouse si ve fren lambaları akım ceker ve yüklemeden dolayı motor devri düşer akü ölçümü yaptırın şarj ölçümü yaptırın.Fren servosunun oralara da bakın hortumlara çatlak patlak kırık olmasın yağıda tam olsun.Gecmis olsun. Tapatalktan gönderdim.
araç frene bastığında rölanti devrinde ürettiği gücün bir kısmını fren sistemine aktarır. çoğu araçta frene basıldığında çok çok az devir dalgalanması görülür ama stop edecek kadar değil tabii ki. yukarıdaki mesaja ek olarak bence araçta lpg varsa ona da baktırın, LPG kötü ayardan dolayı rölantide çok az güç üretiyor olabilir.
aküyü yeni değiştirdim akü takıldığında sarj ölçüldü iyi olduğunu söylendi birde araba sabahları geç çalışıyor bu iki sorunun nedeni ortak olabilirmi