arkadaşlar eranın balatalırını değiştirdim yaklaşık 1 ay oluyor,fren yapınca nedense ses yapıyor rahatsız edici ince bir ses daha önce stabilize yolda balatalar tozlanınca yapıyordu şimdi tozla alakalı bir durum yok neden olabilir.
büyük ihtimal balatadandır. Bazıları ses yapabiliyor. bazıları da bir süre ses yapıp sonra kesiyor. bir sıkıntı çıkmaz ama yine de rahatsız eder.
hocam telli balata olduğundan yapıyor bidahaki balata değişiminde disklerin yüzeyine baktırın çizik varsa disk balata değiştirin
ben balataları değiştirdiğimde 2-3 ay ses yaptı arabayı fazla kullanmıyorum 2-3 ayda 500 km anca yapmışımdır ses kesildi sonra sizinkindede belli bir km den sonra kesilebilir
Bende daha yeni değiştirdim.Eski fren balatalarımda ilk takıldığımdan epey bir süre ses yapmıştı.Artı birde frenler eskisi gibi yumuşak değil pedala sert bir şekilde basınca tutuyordu.Bartın daki ustam alman malı kendi aracıma kullandığım dediği balatayı arabama taktık kesinlikle ses yok ve frenler inanılmaz derecede yumuşadı.Balataların Fiyatı da 55 tl idi. Sizin aracınıza takılan fren balataları benim tahminim de yan sanayi olabileği.
Aynı sorun bende de var. balata yeni ama sol arka teker den ses geliyor frene basınca. sanırım sert balata. yada kalitesiz önümüzdeki ay vizeye giricem. duruma göre değiştirmeyi düşünüyorum.
Yeni balata olduğundan kaynaklanıyor olabilir onceki arabamdada değiştirmiştim.ben ışıklar da durana kadar bekleyen arabalar bir şeyin yanlarına dogru geldiğini rahatlikla duyuyorlardi ama kullandikca ses kesilmisti.motorsikletlerdede yeni balatada bal mumu oluyor o bitene kadar bi ses yapiyor buda belki öyle birşey dir.