Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fren ve direksiyon sistemi sıvıları değişimi hk.da

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda oskanush tarafından 11 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. oskanush

oskanush Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    782
    Ad Soyad:
    Özkan ANDAÇ
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Sonata 3.3 V6 (2006-2010) NF
    Merhaba,

Benim arabada;

a) Fren düzgün tutmuyordu. Basınca, pedal bir gün yok 5 cm aşağıya iniyor, bir gün yok 10 cm, bir gün yumuşak, bir gün sert. Sert kullanımlarda çok kısa zamanda pedal çok sertleşiyor ama fren tutması aşırı düşüyordu. Kısaca korkutuyordu.

Fren sistemindeki tüm ama tüm fren hidroliğini boşalttık, 1-2 lt yeni fren hidrolik yağını da ekstradan boşalttık. Tekerlek merkezlerinden de akıtıldı, havalar alındı vb. Ondan sonra en az 12 ay geçti, frenlerim muntazam tutuyor. Fren hidrolik marka ve tipini şu an hatırlamıyorum.

b) Direksiyon özellikle ilk çevirmelerde, çok az sağ ve/veya çok az sola çevirirken sert idi. Direksiyon pompa sistemindeki tüm yağı yere akıttık. 1 lt kadar da yeni yağı yere akıttık. Yedek depodaki yağ kırmızı, sonraki bir miktar mavi, sonraki ise koyu gri ve bu sefer köpüklü iğrenç görünümlü yağ aktı. BP nin direksiyon hidrolik yağını koydum, 2 ay oldu. Çok memnunum.

Bu tür sorunları olan arkadaşlara; her 2 sistemde de -onu değiştir bunu değiştir tarzı klasik usta ve/veya y.servis tavsiyeleri ile uğraşmayın- bolca yağı yere akıtın rahatlayın derim. :)

Bu Sayfayı Paylaş