Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fren Sertleşiyor ve Geri Vites Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda mertm tarafından 22 Ağustos 2011 tarihinde açılan konu

1. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arama Yaptım ancak tam olarak sorumun cevabını bulan bi konu bulamadıgım için yeni bir konu açma ihtiyacı hissettim..

Şimdi geçenlerde saatte 50-60 Km hızla giderken aniden frene bastım ve frenler sanki tutmuyor gibi birden sertleşti (tutmadı neticede) bunun sebebi ne olabilir ? Her zaman yapmıyor ama bazen minik bir kasis için bile fren yaptıgımda çok sert basmama rağmen sanki frene abanmışımda abs devreye girmiş gibi tuhaf bi ses çıkıyo ve taşlaşıyor fren. bu benim kaç kere kaza atlatmama sebep oldu. hatta ufak bir kazaya bile sebep verdi. bu olay başıma nisandan sonra gelmeye başladı o tarihte aracımı istanbulda bir servise götürdüm , isim vermiyorum karalamak gibi olamsın diye ama maalesef o zamandan sonra bunlar olmaya başladı. araç 20 bin km de ancak balatalar da azalma veya bitme durumu söz konusu değil. çünkü gerçekten bilinçli bir kullanıcıyım ve hiç bir zaman boşa atıp frenle yokuş bile inmem. daima viteste gider , freni sadece durmak için kullanırım yavaşlamak için değil :)

bir diğer sorun ise, geri vitese bazen kolay geçmiyor ve ''grrrrjjjjj'' diye bir ses geliyor ve araça geriye gitmiyor geri vites ışıgı yandıgı halde . bununsebebi nedir ? sanki geri vitese 2 kademede geçi,yor gibi, önce mandalı çekiyorum, ittiriyorum ve bir kez daha ittirince geriye geçiyor ?

teşekkürler zaman ayırdıgınız için ;)

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Geri viteds tam gecmeye biliyoruz bazen. Ayagınız dejriyajda olsun.. Geri vitese taktıktan sonra yavas yavas cekin ayagınızı, eger dişli oturmadıysa o sırada tam oturur ve o ses gelmez...

Fren ile ilgili ise dediginiz olayı tam olarak anladım. 3-4 defa istanbul trafiginde benimde basıma gelmişti. Fren cok sertti ve o kadar basmama ragmen sanki pompalamıs gibi sertlesmişti.. Nedenini bilmiyorum ama ayda yılda 1 defa oldugu için pek umursamadım. Ayrıca, elektronik frenli bir arabadan indikten sonra hep aynısı geliyor basıma. Arabanın frenleri cok sert gibi.. Sonra alısıyor tabi..

3. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    peki bu dili oturmaması sıradan bir durum mu yoksa era lara özel bi rahatsızlıkmı :) bu fren işinin tam oalrak sebebi nedir peki ? dediğim gibi bugüne kadar hiç başıma gelmedi de geçtiğimiz nisan ayından beri böyle servise götürsem böyle böyle desem yapılabilecek birşey varmıdır ? bu saçmalığın bedelini canımla ödeyebilirim yoksa ve bu geri dönülmez bişi.

mesela bazı servislerin yeni balatları alıp ellerinde bulunan biraz daha aşınmış balata ile değiştirdiklerini duydum böyle bişi olabilir mi ? anlaşılır mı ?

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Fren balatası eskiseydi farklı bir sekilde sorunuzu söylerdiniz. Frenin dibine kadar cok yumusak sekilde basıyorum ama fren tutmuyor derdiniz. Ama sertlesme baska bişi.. Benim aklıma su gelmişti, sürekli dur kalk gittigim için heralde o yuzden frenler sertlesti diye dusunmustum. Pekde umursamadım acıkcası.. Aslında umursadım ama sordugum adamlar ara sıra böyle olabilecegini söylediler bana.. O yüzden, aklımın her zaman bir keneraındadır böyle seyler olubilecegi ve ona göre fren yapmaya calsıırım.
    Birde fren balataları eskidiyse el freni cok yukarda kavrar. Birde servisin balata değişmesi extra ugras demek. tak cıkar ugrasmaz parcacıda 10 tl e satılan balata için..

5. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    hmm sağoalsın bilgilendirdiğin için. ama yinede bu konuda bi servise uğramakta fayda var. başka fikirleri düşünceleri olanalrda yazarsa sevinirim. sanada teşkkürler :)

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    @metrm
    Araç km si kaç ?

7. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    araç 20 bin km de belirtmiştim bazı detayları da

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    kardeş geri vites, 1. ve 2. viteslerde geçme sıkıntısı biraz klasik bu araçlarda, kemikli bir vites yapısı var, biraz ondan oluyor, geri vitese kolay geçsin istersen durduktan sonra vitesi boşa al, debyajdan ayağını kaldırıp tekrar bas, geri vitese daha kolay geçtiğini göreceksin, geçmezse debyajı bir daha bırak ve bas

fren olayına gelince, 2 defa yetkili serviste bakım yaptırdım, bakımlarda balata ve disk temizliği yapılıyor, sonrasında ayak ve el freni ayarı yapılıyor sanırım, çünkü bakımdan çıktığında aracın el freni 1 diş anca çekiliyor, fren pedalı daha sertleşmiş oluyor, bence serviste ayar yapılmış olabilir, yapılan ayarda bir sorun olmuştur belkide, bence yetkili bir servise giderek fren kontrolünü yaptır, hatta daha önce gittiğin servise gitme, forumda tavisye edilen bir servise git, gerekirse bir ayar çeksinler
    daha 20 bindeki aracın disk veya balatasında bir sorun olma ihtimali düşük
    fren şakaya gelmez, en iyisi bir baktırmak

9. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    geri vites tavsiyeni deneyceğim birazdan. fren hakkında ki görüşlerin için de tşklerr

10. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bu arada belirtmeyi unutmuşum bazen abs ışığı sönmüyor panelde. araç çalışırken hepsi birer birer sönüyor bi tek o kalıyor. aracı durdurup bir daha çalıştırınca 15-20 saniye sonra kaybolabiliyor.

11. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    eger dıger sorunla beraber buda varsa sızın fren sıstemınızde mutlaka bı sıkıntı var ıhmal etmeyın ve bı yetkıle servıse sıkıntınızı bıldırın

12. mertm

mertm Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Mert Meriç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    teşekkürler gider gitmez bu sorunu halledeceğim şuanda maalesef en yakın yetkili servis 170 km uzağımda

13. xmeteor

xmeteor Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba mertm,
    sorunun çözümü konusunda bizi aydınlatabilir misin? yaptırdın mı arızayı, sorun neden kaynaklanıyormuş?
    teşekkürler.

14. firster09

firster09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ilker ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    bazen benim aracımda da geri vites sorunu oluyor. ben geri vites den önce birinci vitese alıp daha sonra geri vitese alıyorum. çok farklı oluyor.

Bu Sayfayı Paylaş