Arkadaşlar ön fren disklerim bitik durumda. 100 km üzeri hızlarda fren pedalına dokunduğunuzda direksiyon acaip şekilde titriyor. Daha önce taşlandı 2 ay kadar sorun çıkarmadı ancak tekrar başladı. Size sorum şu özel servise sordum 250 tl dedi. Memlekette bir usta disk+balata 120 dedi tanıdık olduğu için işçilik fiyatı vermedi. Sakarya'da daha önce taşlamayı yapan usta balataları yeni değiştirdik gerekirse zımparalarız disk aynalarını değiştiririz 100-110 lira gibi bişey tutar dedi. Memlekete bu frenleye yola çıkmaya korktuğum için burda yaptıracağım. Servis çok pahalı. 100-110'da acaba çok mu az, dandik bi parça olmasın. Bilgisi olanlar fikrini paylaşırsanız sevinirim... Düzenleyen : paraddoxx
bahsettiğiniz ön fren balata takımı ise servis uçuk bir fiyat vermiş. ben geçenlerde değiştirdim 130 tl...
ben de aracımın bakımını yaptırırken listeye disk ve balata için fiyat yazdılar 80 +30 tl idi 20 tl de işöilik alsalar 130 tl tutar. 250 tl bu iş için yüksek bir fiyat
iTHAL ACCENT 2000 ÖN FREN DİSK TK. 55 tl ACEENT ÖN FREN BALATA TK. 20 tl 25 TL de işçiliğine versen eder 100 TL.... http://www.akparca.com/Accent-Milenyum-On-Balata,PR-80.html http://www.akparca.com/Accent-00-03-On-Fren-Disk-Takimi-2-Adet,PR-2080.html
arkadaşlar ön fren disk dediğiniz ne? benim ön balataları değiştirdiler. 1 paket içinde 4 adet balata başkada bişey değişmedi. sadece balata için 130 tl yazdılar. kazıklandım mı acaba???
bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. eğer ciddi anlamda kazıklandıysam yarın ilk işim servise gitmek olacak.... faturada ''ön fren balata 1 adet 120tl'' yazılı Düzenleyen : veydel
Bir adet mi, bir takım mı? Fiyatını bilemeyeceğim ama torna sağlıklı bir çözüm değil. Hatta çözüm deği. Fren gibi hayati öneme sahip bir sarf malzemede onarım yerine değiştirme yapılması gerekir.
Fren diski dediğimiz, yeni otomobillerin tamamında kullanılan disk fren sisteminin bir parçası. Jantın boşluklarından baktığınızda disk şeklinde parlak bi parça görünür. üzerinde de bir kaliper vardır balataları tutar. Disk fren sisteminde kullanılan balatalar 20-30 tl aralığında değişir. tabi orjinal malzeme fiyatı bu olmayabilir. Ancak baktığınızda bu disk şeklindeki tertibatı göremiyorsanız kampana frenden bahsediyoruz demektir. Bu durumda balata fiyatları nedir hiçbir fikrim yok.
Bu arada benim diskler 100 tl'ye değişti. Meğer frenlerim çok çok kötüymüş de ben o şekilde idare etmişim. 1000 km'nin üzerinde yol yaptım bu şekilde. Allah korumuş. Frene bastığımda abs devreye girmeyip araba şak diye durunca farkettim ne kadar kötü olduğunu https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
elantra ön fren balatalarını valeo marka kendim alıp taktırdım. balatanın kendisi 75 tl. balatalar kalitelerine göre fiyatları değişiyor. serviste 130 tl işçilikle beraber çok ta abartılı olmayan bir rakam.
merhabalar. aracım 98 accent 1.5 gls. 1 yıl once aldım. ilk günkü gibi fren ayarı yok. yani skisi gibi deği bir süe önce balata değiştirdim baya fark etti ama ani frenlerde mesala lastikler kilitlenmeden ve kilitlenerek yaptığım frenlemelerde araçın sağ lastik erken kilitleniyor, araç direksiyoru bir anda sağ sol yapıyor yani bir anlda bir dengesizlik yaşıyorum. çok tehlikeli bir durum disklerin durumu iyi ama ben keyf iolarak orjinal disk takımı aldım 115 tl ye. balata henüz almadım. sizden balata konusunda yardım fikir ve görüşlerinizi istiyorum. aklımdaki balata brembo markası acaba hyundai 98 accent için bu marka balata varmı. fiyat önemli değil. belki aldığım disk fiyatındadır varsa en son aldığım balata 20 tl idi. çok komik geldi fiyatı bence aracın en önemli parçası diyebilirim fren parçalarıda dahil (aracın gitmesi değil , durması önemli benim için ) bana bu konuda yardımcı olurmusunuz. ve eğer yoksa da kendi balatalarıma uygun bir ölcüde brembo balata alıp onu şekillendirerek kendi balata boyutlarına getirsen bir sorun olurmu yani orjinaj boyutlarına ayarlayıp taksak bir sorun olurmu. çünkü fren konusunda brembo çok çok iyi hazır disklerimde yeni iken bir birlerine uyum sağlaması daha iyi olur diye düşünüyorum. yardımlarınızı bekliyoru. kazasız belasız güvenli sürüşler diliyorum. ( trafikte gündüz farlarınız açık olsun )