Aracım 120050 km de bugüne kadar rutin bakımlarını yaptırdım.1 kez triger (2017)ve v kayışı (2014)değişimi yapıldı.Geçen muayenede arka fren sapma oranı%47 çıktı ve ağır kusurdan geçemedim.Aracı henüz herhangi bir yere gösteremedim.Şimdiye kadar frenle ilgili disk ya da balata değişimi olmadı.Arka frenlerde sapmanın bununla ilgisi olabilir mi?Frenlerde disk ya da balata değişimi kaç binde olmalı?Nette ortalama 60000-80000 km yazıyor.
Tamamen kullanım ile alakalı bir durum. Otomatik vites olup şehir içinde 10bin de balata değiştirende var, şehir dışı kullanıp 100bin de balata değiştirmeyen de var.
8 sene 97 model corolla kullandım frende ses var diye ustaya götürdüm 1 kez ilk aldığım sene diski az yıpranmış torna halleder dedi yaptı ve 8 sene bindim 100.000 kmden fazla hemde. Sonrasında 2013 dizel i20 aldım 140.000'de idi 180.000 de sattım ama hiç disklerde sorun yaşamadım. bakımlarda diskler iyi dediler. Öncesinde ne zaman değişti bilmiyorum. Bu araçtan sonra geçenlerde 2016 otomatik 77.000'de i20 aldım kontrollerinde disklerin bittiğini gördüm. Sağ fena değildi ama sol diskin iç kısmı incelmişti ve yüzeysel olarak çok bozuktu. Hemen değiştirdim. Kullanan kişi ve trafikle alakalı olabilir diye düşünüyorum.