Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fren balatasi ses sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Eray38 tarafından 26 Haziran 2015 tarihinde açılan konu

1. Eray38

Eray38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Eray Cantürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    2011 era aracimdan frenlerden aşırı ses geliyor.Ancak ses ilk çalıştırmada frene basınca oluyor araç ısınınca bir daha ses gelmiyor.Sanayide usta balatalar sert ondandir dedi.Tabii orada araç ısındığı için ses yapmadı.Balatalarin sert olması ne demektir?
    Bu bir sorun mudur?Nasıl asabilirim?
    Ayrıca direksiyona tam sağ veya sola dayayınca da bazen ses yapıyor.Usta buna da normal dedi.Dayamayacaksın dedi.Sizce normal mi?

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yeni balatalarda tel oranı fazlalaştı bu telsiz kömürlü balatalar kanserojen olduğu için haliyle piyasaya yan sanayi telli balatalar çıktı onlarda telli olduğu için çabuk bitmesinden ziyade ses yapma sounu çıktı onun için teller ısınınca gevşediği için sesi kesiyor çözüm orjinal veya kaliteli balata kullanmak örneğin: TRW veya mando mobbis gibi markalar

direksiyona gelince ise hidrolik pompa olduğu için tam turda pompa zorlanması normal çoğu araçta olan birşey yada bi yağına bakın yağ eksilmesindende yapabilir yağı tamsa normaldir

3. Eray38

Eray38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Eray Cantürk
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Anladım hocam tesekkur ederim.Bakalım çok rahatsız ederse degistiririm simdilik sorun yok o zaman.

4. mehmetozi

mehmetozi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Arkadaşlar,

Aracım 2009 model Accent Era. Ben de disk ve balataları 2 hafta önce değiştirdim. 1 bucuk haftadır bir ötme var. Ama bende sadece frende değil düz yolda giderken de (frene basmadan) oluyor. Ve bazen inanılmaz kötü ötüyor. Camı açınca çok rahatsız edici olduğunu anlıyorum.
    Daha önce disk ve balatayı bosch servisinde değiştirmiştim böyle bir sıkıntı yaşamamıştım.
    Balata Maher disk ise SPD marka. Olay sizce balatanın kalitesiz olmasından kaynaklı mıdır? Ustaya gideceğim zaten önümüzdeki haftasonu ve öyle ise balatayı değiştirmesini isteyeceğim.

Bu Sayfayı Paylaş