Merhabalar. Aracın fren balatası gibi sarf malzemeleri değişiminin yetkili servis dışında yaptırılması garanti şartlarını ihlal ediyor mu? Garanti bozuluyor mu?
Aldığınız parçanın etkilediği kısımlar garanti dışına çıkıyor diye biliyorum. Mesela fren balataları orjinal kullanılmamış. Fren diski ile bir sorun yaşadığınızda garanti dışı kalıyor gibi.
Teşekkürler. 3.yıl bakımında servis ön fren balatalarının 5-6bin km idare edeceğini belirtmiş. 600 TL fiyat verdiler. Bana biraz çok geldi.
Bende serviste değiştirdim. Tam hatırlamıyorum ama dediğiniz gibi 600 tl'ye yakın bir rakamdı.Neredeyse iki kat fiyat farkı oluyor özel servisler ile. Şimdi 30 bin bakımı geldi. İyi bir usta bulursam dışarda yaptırmayı düşünüyorum.
Geçenlerde ufak bir kaza yapmıştık, aracı bir hemşerimize tadilata bıraktım. Fren balatalarını değiştirmesini söyledim. Sonradan arayıp daha yarıya bile inmemiş daha uzun süre götürür dedi. Servis 1500 km önce değiştirilmesi gerekiyor demişti.
Balatanın bitmemiş olması görevini tam olarak yapacağı anlamına gelmiyor maalesef. Isına soğuya evsâfını yitirebiliyor. Favorit aracım varken, fren balatalarını 40.000KM' de değiştirdim ve yarıdan fazla balata vardı; ancak evsâfını yitirdiği için tam tutmuyordu. Yeni balatalarla frenler olması gerektiği haline kavuşmuştu. Balatalar kaç kilometrelik bilemiyorum ama imkân varsa değiştirilmesi daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum naçizane.