Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fotograf Makinesi Tavsiyesi - Araç fotosu çekmek için

'Sohbet' forumunda koray2907 tarafından 15 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar. Fotograf Makinelerinden pek anlamıyorum. Resim çekmeyi de seviyorum. Profesyonel makinalar ile çekilen resimler çok hoşuma gidiyor. Özellikle araç fotoları veya manzara resimleri ön taraf net, arka plan bulanık (flu) şekilde çok hoşuma gidiyor

Bütçem maksimum 300 lira.. 1.500 liralık sıfır bir cihaz alcak kadar gücüm yok.. Ama en azından onun kadar kaliteli çeken bi makine istiyorum. Amatörce kendi çapımda foto çekmek istiyorum. Sahibinden.com dan 2.el bir çok ilan var, ordan almayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar..

İlla böyle bir makina mı almam gerekiyor? Lensli model, DSLR deniyor. Diğer adı da kompak mı oluyor?

Peki böyle bir makineyle istediğim görüntüyü yakalayamaz mıyım? Misal 16 MP çözünüklü olsa

Örneğin bunlar gibi çekmek istiyorum

2. Murat55

Murat55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    358
    Ad Soyad:
    Murat Yılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    canon 650d işini görür :)

3. ReNe

ReNe Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    201
    Ad Soyad:
    Murat Çaşkurlu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Koray kardeşim merhabalar ,
    Fotoğrafın kalitesini etkileyen çok fazla parametre var , bazı fiziksel sınırlardan ötürüde maalesef compact makineler tam olarak dslr makinelerin verdiği efektleri ve görüntü kalitesini sağlayamıyorlar . Misal algılayıcı (sensör) boyutunun ufak oluşu yüzünden netlik , kumlanma , ışığa olan hassasiyet ve hız gibi disiplinlerde compact makineler geri kalıyor. Yeni nesil yarı profesyonel cpmpact makineler yada aynasız compactlar çıktı hatta bazılarının lensleri değişiyor ama bunların fiyatları dslr makine ayarında .
    Dslr fotoğraf makinelerinin avantajı farklı özellikte karakterde lensler takabilmek ve istenilen görüntüyü yakalamakta avantaj sağlıyor ama üzerinde gelen kit lens sadece günü kurtarmaya yada makineye alışmaya yarıyor diyebilirim . Dslr makine sahipleri sanırım minimum 3 farklı yetenekte lens alınca işin keyfi yerine geliyor .
    Compact makinelerin bir handikapıda tam otomatik olmaları ve çok az bize parametre ayarlama konusunda izin veriyor . Fotoğraf makinesi yazılımı insanın ne istediğini tam bilemediğinden işi sadece aydınlık ve olabildiğince net fotoğraf yakalamak :( Siz yukarıda örneklerden anladığım kadarıyla Bokeh efektini benimsemişsiniz , öndeki nesne net arkada yumuşak bir flu gökrüntü , bunun için diaframı (f değeri ) en fazla açılabilen lense sahip compact makineye yoğunlaşmalı lakin dslr lensleri için bu efekt en iyi f 1.2, 1.4, 1.8 gibi değerlerle alınabilirken bütçenizdeki makineler genelde f 3.3-4.5 gibi kısık değerler sunuyor . Yazılım becerisi ile bokeh efektini kendiniz ayarlayabilirsiniz isterseniz .
    son olarak terim olarak fotoğraf çekmeyi kullanmaya başlamalısınız bugünden itibaren resim çekmek ifadesi hatalı oluyor ;) kafanızda soru olursa seve seve cevaplamaya çalışırım ..

https://www.flickr.com/photos/66846892@N06/

Bu linkten benim çektiğim fotoğraflara isterseniz göz atabilirsiniz ..

4. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Canon 650 d kullanıyorum koray. Bu söylediğin fotoğraflar için dslr makine + en okenomik 50mm lens alman gerekir. Lensin ikinci eli 200 liraya bulunuyor. 300 liraya iyi bir makine demiyorum ama telefondan daha kaliteli makine alman çok zor.

Murat bey fotoğraflarınız bence mükemmel. Muhakkak profosyonelce bu işi yapıyorsunuz. Ekipmanlarınız nedir?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 15 Ocak 2015
  5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Koray kardeş, arkadaşlar yazmış ama bende birkaç kelime edeyim:)

Bir kere kompakt makine yada cep telefonu işini unut...Hiçbir şekilde önü net arkayı flu yapamazsın, yapsan bile yazılımla bir yere kadar... Oda çamur gibi bir şey olur...

Dslr makine alacaksın... Kesin şart.. Şu olabilir mesela, get ilanı...
    Ikinci el Canon EOS 300D DSLR Fotoğraf Makinesi Uygun Fiyatıyla sahibinden.com'da - 194710232

Ama iş bununla bitmeyecek... Bol ışık alabilen bir diyaframlı objektif alman lazım... İlandaki objektif genel amaçlar için idare etse'de, arkayı istediğin düzeyde flu yapmaz... 50 mm 1.8 diyafram bir portre lensi şart... Misal Şu;

Canon 50 mm 1.8 lens - Canon SLR Lens Çeşitleri sahibinden.com'da - 175308930

Bu iki cihazı birleştirdin mi ( canon 300d + 50 mm 1.8 objektif ) olay bitmiştir...

470 liraya SLR makinen, 2 objektifin olur...

300 liraya ise maalesef bu tarz resim çekme olanağı yok. Varsa'da analog ( filmli ) bir slr makine ve manuel ( elektronik olmayan ) objektif alman lazım, ki oda banyo masrafı ve ekipman yaşını düşünerek hiç mantıklı olmaz...

Başka ekipmanlarla ( telefon, dslr like compact tarzı makineler vs ) olmaz...

Biraz daha biriktir bence...Dediğim gibi 300 liraya katiyen istediğin resimleri çekeceğin bir digital ekipman yok...

6. Reporter

Reporter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Olcay A.
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Fujifilm finepix S2980 işini görür 300 tl

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tabi bu soylediklerimiz tamamiyle yeterli degil. Yani senin internet ortaminda gördüğün super fotograflarin büyük kismi sadece bu aletlerle cekilmiyor. Flas Tripod kumanda filtre vs... anlayacağın maliyet oldukca yukselecek.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

8. Reporter

Reporter Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    23
    Ad Soyad:
    Olcay A.
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ve tabi photoshop da önemli faktör.En orjinalinde bile ufak bi flu laştırma renkle,ışıkla oynama var.

9. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,956
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Sony a100 bak koray, tam acemi makinesidir :]

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

10. HYUNDAİ ELANTRA

HYUNDAİ ELANTRA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    fuat akçay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Kardeşlerim aracımı 09.01.2015 gün aldım yani alalı 1 hafta oldu ELANTRA 2.0 CRDİ 2003 MODEL SİYAH ( GÜZEL DURUYOR ) ŞÖLE BİR SORUM OLACAK : sabahları çalıştırdıktan sonra hemen bir sert yokuş çıkmam gerekiyor. Ancak araba 1. viteste yokuşu tamamlayamıyor neredeyse . 3 kez mecburen geri geri dönmem gerekti ... Bununla ilgili yardımcı olacak arkadaş varsa sevinirim. Ancak belli bir yok gittikten sonra sorunsuz çıkıyor. Bir sıkıntımı var yoksa normal mi ????

11. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yanlış bilgi... Bu makine SLR sınıfı değildir...

Fujifilm finepix S2980 işini görmez...

12. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Iki yıldan fazladır dslr fotoğraf makinesi kullanıyorum.İlk makinemi ikinci el almıştım.Aldıktan bir ay sonra perde sıkıntısı çıktı bende arızalı olarak yedek Parça niyetine satmıştım.Geçen yıl Sıfır Canon 60 D Aldım.Lenside ikinci el ama garantili olarak Tamron 17 50 lens aldım.Yanlış anlamazsanız o fiyata sadece lens alabilirsiniz.Oda alt seviye kit lens olarak tabir edilen lenslerden.
    Arka planı bulanık yapma yani flu olayı diyafram Değeri düşük olan lenslerde mümkündür.Canon 50 mm 1,8 f II de bu mümkün fiyatına 250 tl. Ama sadece 50 mm de kullanabilirsiniz.
    Ikinci el makine alırkende oldukça dikkat etmeniz gerekiyor shutter yani perde sayısı ki bu bir yerde her Shutter makinenin ömründen gitmesi demektir düşük Shutter kı makineleri tercih etmenizi öneririm ilk etapta Canon 600 veya 650 D ikinci el 800 civarı bulabilirsiniz lenside aslında hiç birini çok iyi yapmasada ama biraz geniş açı biraz da tele sayılabilecek kit lensleri Yani Canon 18 55 ıs lı bir lensi tercih edebilirsiniz.Hem böylelikle acemiliğinizi de atlatmış olursunuz.Sonrasında iso,diyafram.enstantene Hızı gibi dslr makinelerim ana yasası diye tabir edilen uygulamalarını daha bir bilinçli yapabilirsiniz.Maalesef bu hobi çok zevkli olduğu kadar bir o kadar da maliyetli bir hobi dir.Benim şu anda geniş açı lense ihtiyacım var fiyatı 1300 tl ve zum sayılabilecek 70 300 lens te istiyorum onunda fiyatı 1250 tl yani tek bir lensle her şeyi çok daha iyi Fotoğraflar alabilirim diye bir şey yok.Daha filitre çeşitlerini flaşı ve Tripot olayından bahsetmiyorum bile.
    Ufaktan başlayarak dediğim makine ve lensi düşünebilirsiniz sonrası zaman ve maddiyat

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    HEH :D tam böyle bişey arıyorum, bu istediğim şekilde flu bir resim çekmeme yarar mı? yada profesyonele geçmeden önce amatörler için ideal mi?

E birazcık beceri var, hele bi makine alalım bol bol oynama yaparız :) resim kalitesi ne kadar iyi olursa, oynamayı da o kadar kaldırıyor

Saol abi baktım :) 750-800 TL arası sahibinden.com da.. şu var mesela.. Ama biraz beni aşıyor :(

Ikinci el Sony Alpha a100 DSLR Fotoğraf Makinesi Uygun Fiyatıyla sahibinden.com'da - 158515743

14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    OooOoo naaptın, 1000 liradan başlıyor :D :D

Abi çok çok teşekkür ederim, baya bi yazmışsın.. fotograf çekmek dicem tamam :D Anlaşılan En az 500 TL yi gözden çıkarmam gerekicek.. Peki bişey sorcam.. 12 MP dslr makine yerine, 17-18 MP normal digital makine ile çekilen fotograflarda bokeh efekti verebilir miyiz? Ya da telefondan çekilme 5 mp kamera dan aldığım resime de bu efekti verebilirmiyiz? Yani bilgisayara hangi programı yüklemem lazım efekt vermek için, link var mı abi?

ReNe bunu beğendi.
  15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    haklısın abi.. Lensli olan makinalar en az 600-700 TL den başlıyor gibi.. Peki sen flu yada bokeh efekti verirken, bilgisayardan rütüş yani oynama yapıyor musun? Aynı şekil bi görüntüyü normal makine ile çekip, bilgisayarda efekt ile birebir benzer görüntü elde edebilir miyiz?

Bir de senin makine 18 MP diyor.. Aynı şekilde 18 MP çözünürlükte Normal bi digital makine ile de aynı netliği sağlayabilir miyiz? arka temayı yine bilgisayarda flu ve bokeh efekti yaparak??

Evet abi, bu şekilde istiyorum aynen.. Bu şekilde kabulüm yani, 300 lirayı geçebilir.. 500 e kadar yolu var

16. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    18 mp olayına takılma çok fazla. Bizim için 18 mp bile fazla. Mp olayıyla daha fazla gazeteciler baskıcılar ilgilenir diye biliyorum. Geniş bilgiye sahip olmamakla birlikte ; dslr nin görüntü kalitesini kolay kolay hiçbir telefon ve normal digital makineler veremez. Normal bi makinenin çektiği foroğrafı photoshopta işleyerek bokeh yada arkası fluluk yapılabilir ancak bu durum bence şahine yapılan modifiyeye benzer. Ham görüntü ne kadar iyiyse shopladıktan sonra alınan görüntü o kadar kalite oluyor. Sağda solda gördüğümüz araç çekimlerinin çoğu shopludur. Bence o bütçeyle hiç bulaşma bu işe. 2. el makine heleki 300d gibi eski makineler çok risklidir.

17. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    en güzel fotoğrafı en pahallı fotoğraf makinası çekmiyor koray bey oyüzden onu dert etmeyin:) öncelikle bu işe merakınız varsa hevesim geçmez derseniz dslr bir makina almanızı tavsiye ederim (lensi değiştirilebilen) . eğer fotoğraf çektikçe merakınız artarsa zaten lensin yetersiz geldiğini anlıycaksınız (gövdede yetersiz gelicek ama bütçeniz kısıtlıysa değiştirmenize gerek kalmaz lensin yükseltilmesi yeterli olur) bende sizin gibiydim fujifilmin 300 liralık makinalarını araştırıyordum sonra bir baktım kredi çekip 2 bin tl ye nikon d90 almıştım:) benim size tavsiyem bu işte ciddiyseniz biraz daha bekleyip bütçeyi yükseltmek ve 2. el mümkünse yakın çevreden dslr bir makina almak... 300liralık slr like ya da kompak makina alırsanız bu işe olan ilginizde artarsa ileride pişman olursunuz satmakta da zorlanırsınız ... Yukarıda da arkadaşında dediği gibi fotoğrafı çekmekle bitmiyor iş fotoğraf işin (bence) %50si . Gerisi photoshop bilginize kalmış en pahallı makinayıda alıp en güzel fotoğrafı da çekseniz photoshop düzenlemesi yapmazsanız pek kimsenin ilgisini çekmez:) iyi düşünün derim...ayrıca megapixel olayınada takılmayın mp amacı baskı boyutunu arttırmak çok yüksek boyutlarda baskı çıkarırım derseniz yüksek mp'li makina alın nokianında 39mp kameralı telefonu var ozaman herkes ondan alırdı:) fotoğrafla ilgili her konuda yardımcı olurum mesaj atmanız yeterli..:)

18. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    benim isteğim birinin yüzünü çekerken, yüzündeki gözenek delikleri bile görünecek şekilde bir netlik elde etmek.. Burda ölçeklendirilmiş oyuncak boyutunda araba var ve en ince detayı ve noktası bile gözüküyor.. ve arka planları çok güzel çıkmış.. Linke tıklayıp resimlere bakabilirsiniz, demek istediğim ve yapmak istediğim tam da bu

DIECASTR - MODEL ARABA KOLEKSİYONERLERİ BULUŞMA NOKTASI ? Konuyu görüntüle - OTTO MODELS RENAULT 18 TURBO + DIŞ MEKAN ÇEKİMİ

19. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    İlk önce şuna açıklık getirelim.Bokeh etkisini makine den değil Lens ten yapabilirsin.Lens in özelliğine göre en açık diyaframdan yani f/1,4 f/1,8 hatta f/2.8 diyafram değerinde olan bir lensle bunu çok rahat elde edebilirsin.
    Genelde bu tür amaçlara portre lensi adında Sabit odaklı lensler yani prim lens de diyorlar 50 mm f/1,4 , 50 mm f/1,8 , 85 mm f/1,8 ve 100 mm f/1.8 gibi.Yani ne kadar düşük diyafram o kadar fazla arka plan fluluğu.
    Arka planı flu yapma tamamen çekeceğiniz konunun arka plandan çekip çıkartmaktır.Arkası bulanıklaşır ve ve çekeceğiniz mesela bir yüz daha da belirgin hale getirmektir.
    Bunu pc de çeşitli programlarla da yapabilirsiniz ama asla prim lenslerin düşük diyafram değerinde verdiği kaliteyi vermez.
    Aslında diğer çarpanlı lens lerledearka plan bulanıklığı yapabilirsiniz tabi bu sizin için yeterli gelirse.
    Fotoğraf makinesinin çok yüksek pikselli olması asla size avantaj sağlamaz.Dünyaca ünlü fotoğrafcılarının bir çoğunun kullandığı piksel boyutu 8 ile 10 mega pikseldir.Fazlasında görüntüde gürültü diye tabir ettikleri bizlerin fark etmekte zorlandığımız ama onların ilk bakışta anladığı görüntüde bozulma olayı.
    Bir örnek daha vereyim.Nikon D 4 16.2 MP ve Full Frame yani en üst düzey bir makinedir. Fiyatımı :RpS_cool: 17.290 tl ( Sadece Body yani gövde Lens yok )

Nikon D4 Body DSLR Fotoğraf Makinası | Fotografium.com

Birde Nikon 3200 var 24,7 MP ve Fiyatı 1200 tl üstelik lensi de var.

Benim eski makinem Canon 300 D ve 6 mp çözünürlüğü vardı bozulana kadar çok güzel Fotoğraflar çektim.
    Mp playı tamamen firmaların satış taktiklerinden başka bir şey değil.Her yüksek pikselli makine daha iyidir veya daha kaliteli Fotoğraflar çekebilirm diye bir şey yok.

20. erdies

erdies Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    143
    Ad Soyad:
    Erdi Keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:

attığınız linkteki fotoğraflarda yapamayacağınız birşey yok günümüzün telefonları kompakt makinalar da yapar ya da normal çekip photoshoplada yapılır. ancak daha ince detay isterseniz dslr makina şart yüksek detay isterseniz sabit açılı (zoom yapılmayan) lens almanız şart özellikle portre model çekimi için ( arka planı flu yapmak için ideal) benim size tavsiyem ucuz bir dslr makina gövdesi alın objektifide bütçenize ve çekim tarzınıza göre alın derim .

Örnek olarak bunu sabit açılı lens ile çekmiştim

Bu Sayfayı Paylaş