Slm arkadaşlar dün yeni aldıgım 1.4 erda motor arıza ışıgı yandı aldıgım arkadaş kalitesiz lpg alınca arıza lambası yandıgını lpg bitince söndügünü söylemişti gerçi ben lpg yi opet ten almıştım ama yanan ışıgı lpg ye yordum açıkcası daha sonra baktıgımda aşıgada fotograflarını ekledigim ve adını bilmedigim parçadan çıkan hortumun baglantı yerinden kopmak üzere oldugunu gördüm(muhtemelen triger degişimnde motoru yukarı aşagı indrip kaldırdılar o ara zarar görmüş olablir) daha sonra akü kutup başını söktüm(forumlarda arıza ışıgını söndürdügü yazıyordu) ve hortumu kopuk yerinden keserik birazda gerdirerek hırdavatçıdan aldıgım kelepçe ile tekrar bagladım ve akü kutup başını taktım ve arıza ışıgı söndü.Ama aklımda açıkcası soru işaretleri kaldı acaba bu hortumun içinden ne geçiyor su olmadıgı kesin yoksa kopuk yerden su yada benzin aksa ortalık mahvolurdu daire içine aldıgım yerden çıkan hortum 10cm sonra fotolarda belirtmeye çalıçtım bir T ile ayrılıyor ve bir ucu gaz regülatörüne giderken diger ucu tam bilemesemde motora falan gidiyor herhalde bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yarcımcı olursa sevinirim saygılar...
O hortum lpg ile alakali diger ucu lpg regulatorune gidiyor. Buyuk ihtimal ariza isigida karisim hatasindan veriyor. Bilgisayara baglatip gorebilirsiniz Ayrica yaniliyor da olabilirim sicak carpti bu gun HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Slm arkadaşım ilk önce cevap yazdıgınız için çok teşekür ederim düşündükçe şöyle bi yorum geliştirdim regülatörden çıkan gaz ve yukarıda yırtılan ve benim tamir ettgim parçadan gelen oksijen olablirmi bu ikisi karşıp T nin diger ucundan giden hortumda enjektörlere giden karışım olablirmi acaba birde bu bilgisayardan kastınız lpg ayar yapan bilgisiyarlar mı yoksa servisteki bir bilgisayarmı,eger servisteki bilgisayar ise benden bu arıza tespiti için çok para alırlarmı acaba saygılar...
buhar tahliye hortumu zannetmiştim ancak T den çıkıyorsa vakum hortumu çok önemli bir hortum aracın lpg de çiğ atmasına yakmamasına aracın teklemesine neden olur hava karışımı nı sağlar bu nedenle arıza ışığı vermiştir zengin karışım yapmış, araç