Merhaba arkadaşlar, dün akşam Ersin'in içinde olduğu bir tartışma gerçekleşti. Haliyle bende yöneticiye lan'lı lun'lu konuşan üyeyinin üyeliğini silmek zorunda kaldım. Database elimin altında olduğundan üyenin mesajlarına da baktım, daha öncede bu şekilde forum üyelerine atılmış mesajların yanı sıra üzücü olarak bazı arkadaşların adamın diğer yazdıklarını bilmeden, Ersin'e gönderilen mesajı bilmeden, nasıl sataştığını bilmeden destek çıktığını gördüm. Üçüncü olmak iyi değildir, hele ki yazışmalardan bihaber iseniz. Forum üyelerine "Akıllı ol", "Leyn" v.b. kabadayı ağzı ile yazılmış mesajları hanginiz biliyorda o vatandaşa aklınca destek çıkıyor? Bu arada şikayet etmeyen arkadaşlarıda çözemedim. Size bu şekilde bir hitapla mesaj geliyorsa direkt bana bildirin, üye/mod/yönetici fark etmez silerim forumdan. Herkes bu forumda saygı çerçevesinde bilgi paylaşmalı. Hoşunuza gitmeyen bir husus varsa bu başlık altında bildirebilirsiniz, çekinen özel mesajda atabilir.
Forumda bir çok arkadaş karşısındaki kişilere saygılı davranırken, karşısında bir insan olduğunu bilip, üzüleceğini kırılacağını v.s düşünerek konuşurken bazı arkadaşlar belki yapıları gereği belki üslubundan belki başka bir sebepten azğına geleni (Sadece Küfür yada hakaret değil karşısındakini kırabilecek bir sözde olabilir) söylüyebiliyor. Düzgün bir dille uyarmaya kalktığın zamanda dahada aşırıya kaçabiliyor. Forum üyelerinin gerektiğinde bu durumu forum yöneticilerine bildirmeleri ve forum içindeki saygı sevgi duvarlarının yıkılmaması sağlanmalıdır. Daha öncede haberleri olduğunda gerekli önlemi alan yöneticilere teşekkürler. Umarım böyle bir sıkıntı asla yaşanmaz...
bu konuya eğildiğiniz için sağolun,forum genelinde bariz saygısızlıklar yok denecek kadar az,benim üye olmamda en büyük etken de bu durumdu.
Arada gergin olan, yanlış anlaşılan olabiliyor, bunlar sıkıntı değil. Asıl sorun hitap bozukluğu olanlar.
Malesef saygısız bir millet olma yolunda hızla ilerliyoruz. İnternete giren türklerin %90 kendisini profesör doktor sanıyor, adam her konuda ben bilirim diye pervasızca haykırıyor ama bir şey bildiği yok. Bildiğini zannettiği konuda aslında hiçbir şey bilmediği ortaya çıkınca bu sefer sağa sola hatta kendisinin foyasını ortaya çıkarana saldırmaya başlıyor. Biraz adam olup düşünce ne kendisini rezil eder ne de karşısındakinin moralini bozar. Zaten bu tarz sataşan adamlarda yüz yok olan hep onun sataştıklarına olur. Bu tarz vatandaşlar anca can sıkar, moral bozarlar başka bir işe yaramazlar. Ne demiş atalar "biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus alim sansınlar"
şimdi arkadaşlar ben bu forumma yeni girdim o da kardeşim dedi diye abi burdaki arkadaşlarında iyii oldugunu duyduk ben de ilk girdigimde hatta girer girmez de bi arkadaşla buluştuk gercekten cok sygılı bi arkadaştı sonra konu filan actık hatta bazı actıgım konular engellendi ama kalkıpta ona buna küfür edilmez yada polemige girilmez ayıp adam klavyenin başında oturuyor atıp tutuyor bu ayıp o zaman cıksın karşısında söylesin yüzüne küfür etsin burda atıp tutmak olmaz kimin yanlışı olursa tabiki gitsin ya sonuçta herkes bi şekilde içinde güçünde he ne olur burda iki arkadaşın olur yersin içersin yada sevmiyorsanda istemezsin olay budur
Forum genel anlamda çok çok iyi ama arada her sitede olduğu gibi farklı yapıda üyeler çıkabiliyor. Bizde elimizden geldiğince uyarıp yardımcı olmaya çalışıyoruz.Eğer bizimde bir hatamız olursa veya olduysa affola..
Sayın Yöneticim Açıklayıcı Mesaj İçin Teşekkür Ederim Bizlerinde Bi Yanlışı Oldumu Uyarmamızı İsteriz Eski Forumda Uyarı Alanlar Diye Bir Bölüm Vardı Neden Uyarı Aldığını Hatta Neden Siteden Silindi Diye Mesajlar Görüyorduk Birde Şuna Deyinmek isterim 2 Kişi Hararetli Konuşurken 3. Şahış Sadece Alıntı Yaparak Mesaj Sayısını Arttırmak İçin Abus Subuk Bir Taraf Olabiliyor Lütfen Konu Hakkında konuşmayacaksanız SUSUN ... Not : Konuşmasını Biliyorsan Konuş İlham Alsınlar Bilmiyorsan Sus Adam Sansınlar