S.a arkadaslar bu topic te atlattigimiz kaxalari paylasalim en azindan fikir sahibi olup tedbir alip tecrubelenim. Ben sehir icin 70 km/Sn hizini hic gemem neredeyde belki sollama yaparken 75 yola gore velhasil dun atlattigim kazayi anlatayim dun havada tipiydi goz goxu gormuyordu aracin cami hemen karla doluyor ve silgec zor yetistiriyordu o kadar hizlida calisiyorduki sag taraftaki silgec firlamisti yol kenarinda galiba tadilat calismasi yapmislar plastik bariyer koymuslar sadece hizli giden bi surucu bariyerlere dalmis plastik bariyerler psrcalanip yola dagilmisti bende gorunce yavasladim seridim carpan adamin arkasindaydi yavas gitmeye calistigum icin en sagdaydik sinyalimi verdim yola cikiyim dedim arkamdan gelen hic bir arac gormedim meger kor noktadaymis son anda fark ettim kil payi kurtardim demekki yola cikarken 2 kere hatta uc kere kontrol etmek gerekiyo geriyi olmadi camdan az bi kafayi cikarip goz ucu ile bakmak gerekiyo. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçmiş olsun yan aynalara bakarken kafayı az daha çevirip yan camdan dışarı bakarım hep allah beterinden korusun
Sagolasin doguru olan o hocam zaten. birde donus yapilacak seritte durmak daha dogru bazen donus seridindeki araclarin yanina durunca belli olmuyor kisi cazgecip duz gidebikiyor. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şehir içinde sıklıkla kaza atlatıyorum, bu kazaların olma olasılığı seviyesi bazen çok yüksek bazen o kadar değil ama genelde birden fazla kural ihlali olduğu durumlarda kaza olur, Benim gördüklerim ve düşündüklerim şunlar; şehir içinde hız kurallarına uyulmadığı için düz yolda giderken yan yoldan kavşaktan çıkan araçlara hiç fırsat verilmemesi, sonra önüme atladı diye kavşaktan çıkana suç yüklenmesi ( 30km hız limiti olan yolda 80km ile gidilirse...), aynı şekilde kavşaktan sağa sola bakmadan yola çıkmak, duraklamak ve park etmenin yasak olduğu çift çapraz çizgili tabelalarla belirtilen çift yada tek şeritli yolda yolun sağına soluna park edip yolu daraltmak yada kavşaklara veya trafik lambalarına 50 metre kala park yapmak ve bunun sonrasında park etmiş araçların arasından çıkan bir aracın yola çıkarken park etmiş araçlar yüzünden sağını solunu görememesi, dönülecek kavşağa gelirken dönüş yönüne yakın olan şeride zamanında geçiş yapmamak en sol şeritten sağa yada en sağ şeritten sola dönüş yapmaya çalışmak, araba kullanırken cep telefonuyla konuşmak (telefon çalsada açmayın çarparsanız telefondaki mevzudan daha önemli şeyler olur) gereksiz biçimde aceleyle hızlı biçimde araba kullanmak 3 saniye için milyarlık risklere girmek bu şekilde herkesten yol isteyip diğer sürücüleri rahatsız etmek bunu alışkanlık halinde getirmek. Rampa yukarı çıkan araca yol verilmesi gerekirken vermemek rampa aşağı yanından geçer giderim belki sığarız belki kenara çeker bana yol verir diye rampa çıkan arabanın yoluna inmeye kalkışmak (dik rampada yokuş çıkana yol verilir inen her türlü iner ama çıkan bir kere durursa kalkamayabilir sonra arkadan gelenler felç) takip mesafesine uymamak yapılan hızın yarısı kadar yani 100km hızda 50metre 50km hızda 25 metre şeklinde olan kuralı çiğneyip sonra öndeki frene basınca arkadan çemkirmek. Döner kavşağı terketmek isteyen yada dönmekte olan araç geçiş üstünlüğüne sahip bu durumda onun önüne çıkmak döner kavşakta sollamaya kalkışmak döner kavşağa girmeden önce diğer araçların terk etmesini beklememek. Bütün trafik tabelalarını görmezden gelmek (görüpte sallamamak). Geçen akşam ailecek AVM ye gidelim dedik, yaya üst geçidi altından arkası geliş yönüne dönük sahilde yürüyüşe çıkmış gibi yoldan geçen yayaya çarpıyordum hız sınırına uyduğum için çarpmaya 3-4 metre kala sert frenle kurtardım camı açıp bağırdım ''üst geçit var'' diye bağırdım üst geçide gerek yok sağına soluna baksa yine sorun olmayacak. AVM otoparkına girerken geri geri park alanı cebinden sütun direği kenarından çıkan clio ben otopark yolunda 10km hızla birinci vites giderken benim arabaya vuruyordu 30cm kala durdu kabahat bende otopark yolunda yol ortasına park etmiş arabanın solundan geçecektim bu arkadaşta soldaki cepten çıkıyor birde kapalı otopark kolonu var tam göremiyor halbuki bekleyeyim yol ortasına çeken arkadaş filmini seyretsin yemeğini yesin gelir gerçi clio sürücüsü benim her zaman yaptığım gibi geri geri yanaşabilirdi çıkarken çok rahat görürdü acil çıkış için geri geri park edilip ön ön çıkılır. Geçen sabah işe giderken en sağ şeritten 70km hızla E-5 rampası tırmanıyordum bir tane ford transit kamyonet benim sağımdan emniyet şeridinden beni solladı gitti aynı anda sol tarafımda giden bir servis aracı vardı. Araç içi kameram olsa üç günde aksiyonlu korku filmi çekerim ben Gebze de. Sırf seyrederken psikolojim bozulur diye kullanmıyorum öyle şeyleri. Burada üç günde bir yollar, trafik tabelaları ve kurallar sürekli değiştiriliyor çok fazla sanayi bölgesi ve ticari amaçlı ufak araç var.
Direksiyon başında sol kulağına telefonu dayayıp sol tarafla ilgisini tamamen kesen sürücülere, Emniyet şeridine girip kendini akıllı sanan sürücülere, Gereksiz yere arka sis lambalarını yakan sürücülere, Makas atan sürücülere, UYUZ OLUYORUM....
bunların tümüne ayar pis dalıyorum dahasıda var saysam bitmeyecek ve günde 5 kazadan kurtuluyorum şükür bugün 10 olmuştur.
Eren ustam daha niceleri var elimizden geldigi kadar tedbir almak en mantiklisi. LG-E460 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Karadeniz dönüşü 2 li yolu gidiş gelişe vermişler , Gece karanlıktı. Yolun ortasına 2 tane duba uçmuş. Kaçacak biyer yoktu ve sonuç.. Plastik tamponlu bir araç olsaydı sonucu düşünemiyordum
97 Yılında ve ilk arabam olan 90 model Lada Samara vardı.Sabah 6:00 civarı Bartın Çaycuma arasında hızım 170 civarıydı ve aracımın westinghouse u arızalıydı frenler çok sertti ve randımanlı değildi.Tutmuyordu açıkcası.İlk arabam ve bende herkezde olan aynı mantık vardı. Hızlı sürücü iyi sürücüdür Mantığı.Eniştem yıllarca Ambulans sürücülüğü yapmış,bir süre de tır kullanmıştı.Ben arabamı ilk aldığımda beni defalarca uyarmıştı.Hani derler ya bir musibet bin nasşhatten iyidir diye tabi ben kimseyi dinlemiyordum.Taki o olay başıma gelene kadar. Sabah 6:00 istikamet Zonguldak biraz da geç kaldım sabah dükkanı açmam lazım.Birde saat te uygun e yolda boş arabayı da yeni almıştım hevesimi alayım dedim gaza Allah ne verdiyse bastım. Lada kullananlar bilirler.1.5 Motor gerçekten de bu araçlar gidiyor.Konfor sıfır,işcilik sıfır,elektrik aksamları hepten sıfır ama genede Tofaşları yollarda tokatlayan bir arabadır. Hızım 170 ve benim ayağım halen daha gazda normal hızda tatlı viraj diye tabir ettiğimiz viraja geldimvirajı döndüm ve işci servisi minibüsü gördüm e duramıyorum mecbur ya sollayacağım yada arkadan altına gireceğim.Direksiyonu sola kırdım ve karşımda kırmızı AS 900 Kamyonu buldum.Anlık bir şey o anda inanın ayağım halen daha gazda ve çok cabuk direksiyonu önce sola sonra sağa kırdım o korna sesleri halen daha kulaklarımda sesi. İleride sağa çektim kontağı kapattım ellerim öyle bir titriyordu ki engel olamıyordum.Arabadan dışarı çıktım,sabah serinliği de vurunca biraz rahatlamıştım.Oturdum bir S..... yaktım. O olaydan sonra doğru dürüst hiç hız yapmadım.O zamanlar nasıl bir psikolojim varsa birisi beni geçince sinirden deliriyordum.Önümde hiç araba olmayacaktı hepsini tokatlayacaktım. Şimdi ise varsın geçsinler diyorum,umurumda bile olmuyor artık. Ne demişler,Bir Nusibet,Bin nasihatten iyidir.
Sislerini gece gündüz yakan, bunu bir marifet sayan geri zekalı bir güruh mevcut trafiğimizde. Neden yakıyorsun diye sordum birkaç tanesine ve kafataslarının içinde beyin yerine merdiven altı üretim oyun hamuru olduğuna kanaat getirdim artık sormuyor, suratlarına karşı sövüp geçiyorum. Sent from my iPhone using Tapatalk
Biz ne kadar dikkat etsek bile karşıdaki dikkat etmiyor cuma sabahı işe giderken yeşil yandı geçicem sol tarafada o sırada kırmızı yandı gerizekalının biri son sürat bi geçti önümden ben son anda durdum nerdeyse 1m filan önümden geçti Allahtan arkamda araba yoktu tabi benden yediği küfür paha biçilemez
Arkamdan gelen araç yok yere uzunları yaktıysa yada sürekli böyle bi sağımdan bir solumdan geçme çabası varsa yakıyorum ben arka sisleri Mantıklı bir açıklama mı ? Yoksa ben de oyun hamuru beyne mi sahibim ?
2 sene kadar once izmir torbali yonunde cift seritli yolda 90 km ile ilerlerken tatli virajda solumda kulaginda telefon olan opel corsa arac sag kicindan benim sol onume yaklasti ve az daha dokunuyordu. Ben farkedip saga kirdim ve kontrolu mu kaybettim. Sag sol derken zor topladim. Sagimdada yaklasik 5mlik deein banket vardi. Az daha ucuyordum. Yakalayamadim adami
Işıklı kavşaklarda yeşil yanar yanmaz geçmemek lazım yavaş kalkış yapmak lazım çoğumuz buna uymuyor bende bazen uymuyorum, birde ışıklı kavşağa yaklaşırken yeşil yanıyor halde bile olsa hemen arkasına kırmızı ışık yanacak diye hızlanmamak normal hızda yavaş geçmek gerekiyor yada yeşil ışığa denk gelip geçecek olsak bile ışıklı kavşaklarda ışığın rengi ne olursa olsun hızımızı azaltmak yavaş geçmek gerekiyor her ne kadar unutulsada buda konulmuş bir kuraldır bir büyük sözü falan değildir, kavşak sonuçta kaza olunca herkes ben geçerken yeşil yanıyordu diyor Hemen kötü düşünmeyiniz, bazı yerlerdeki trafik problemleri sürücüleri gerçekten yıpratıp psikolojik olarak zorluyor ve kalıcı sinir hastalığı bırakıyor o sebeple öyle sert yorumlar gelebiliyor bunlar şahsınıza değildir, bu kuralları bazen çoğumuz bende dahil çiğniyoruz. Mantıklı açıklama olup olmadığı konusunda ise; bazı otoriteler kural çiğneyen sürücü gördüğünüzde ona uymayın dikkatinizi ona vermeyin diyor, kendi sürüşünüze odaklanın mümkünse kural çiğneyen rahatsız ederek araç kullanan sürücüden uzaklaşın diyor. Bu kanunsuza uymama ve ders vermeye çalışmama yaklaşımı hem psikolojik açıdan hemde risk açısından olumludur. Milyon tane sürücü var hepsini düzeltmek tek tek uyarmak anlatmak imkansız. Yapabiliyormuyuz deseniz malesef bende dahil üç beş tanesini atlatıyoruz altıncısını görünce sinirden küplere biniyoruz