Kimisi 4 yıldır, kimisi 15 yıldır; kimi montajda kimi boyamada çalışıyor. Ancak dertleri ortak. Yıllardır emek verdikleri Ford Otosan fabrikasında daha iyi bir ücretle çalışmak. http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2015/05/150520_ford_otosan_isciler
En büyük hakları bence. Bizim buralarda da var eylemler. Fabrika da ufak çapli fabrikayi tasiriz vs. Gibi tehditlerden bulunmuş isler karisik.
Metal sektöründe çalışıyorum hükümet grevimizi bir gecede durdurdu, nedeni biz işciler milli güvenliği tehdit ediyormuşuz!!! Şimdi bu işci arkadaşları vatan hayini ilan edebilir bu hükümet!!!
seçimden önce kaos olacak bu gidişle allah sonumuzu hayır etsin işçilerin eyleminin yanındayım ama bir oyun var sanki bu işte
Oyun falan yok Türk Metal işveren sendikası olarak bilinir gerçi şimdi tüm sendikalar işverenci olmuş. İşci yaptığı sözleşmelerde haklarını savunmadığı için sendikayı muhattap almıyor.
Eskiden hak savunsun diye sendika istenirdi. Şimdi en büyük hakkı sendikalar yiyor. İşçi kardeşlerimiz sonuna kadar haklı. İnşallah istediklerini alırlar. Atla deve de istemiyorlar gonulleri olsun yeter. sent from my Lumia
para yemek tatlı geliyor ta osmanlı zamanından böyle bu ülkede. ''selam verdüm rüşvet değildür deyü almadılar '' diyor ya fuzuli , o hesap. bu ülkede birilerinin hakkını savunma amacıyla başa geçersen her imkan sana açılır. öyle olunca da çatır çatır yersin paraları. bizimkiler kimseyi değil kendi midelerini düşünüyor. bir gecede m.vekillerine bilmem kaç tl zam yapıldı emekliye işçiye memura %3 ü çok görürler 800 tl büyük para geçinin derler. bizimkilerde ısdırır yalar işte. siyasi içerikli mesajımdan dolayı özür diliyorum ama dayanamadım artık.
Ne demiştim ne oldu haberde terörle mücadeleye bağlanmış durum!!! İşçilerin eyleminde 10 gözaltı 20-05-2015 18:06:13 Bursa’da otomobil işçilerinin eylemlerinde sosyal medya üzerinden provokatörlük yaptıkları iddia edilen 1'i kadın 10 kişi gözaltına alındı. Bursa Haberleri" style="border: 0px; vertical-align: baseline; outline: none; box-sizing: border-box; overflow: hidden; position: relative; color: rgb(138, 138, 138); font-family: 'Open Sans', sans-serif; line-height: 18px; widows: 1;"> Edinilen bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri otomobil fabrikasındaki işçilerin eylemlerinde provokatörlük yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon düzenledi. İşçilerin 4 fabrikadaki eylemleriyle ilgili, şehir dışından gelen 1'i kadın 10 kişinin provokatörlük yaptığını tespit eden Bursa polisi, şahısların kaldığı evlere operasyon düzenledi. 5’i işsiz olduğu öğrenilen şahısların işçileri eyleme teşvik etmek suretiyle üretimin durdurulması ve iş yerlerinin tahliye edilmemesi, oluşan toplumsal kaos ortamından istifadeyle örgütsel tabanlarını genişletme amacı taşıdıkları ve sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla işçileri kışkırttıkları iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi. Sorguları devam eden şahısların, örgüte üye olmak suçundan adliyeye sevk edileceği öğrenildi.