Arkadaşlar merhaba aracıma yeni model araçlarda bulunan kapıları uzaktan kumada ile kilitlediğinde ve açtığında farları 30 saniyeliğine yakan roleden takmak istiyorum.. Fakat nasıl montaj yapacağım konusunda bilgim yok kasap bir elektrikçiye de götürüp başıma iş almak istemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Aracım: Accent Era 1.5 2006 Model Select Rölenin adı: Karşılama + Aydınlatma + Uğurlama Rölesi (Follow Me Home) ELO 201.013.009 (12V)
Bu roleyi daha önce mazda aracımda kulandım zaten ayrıntılar yazıyor. Siz parkları ve farları mi yakacaksınız ona gore far koluna gelen soketten bağlantıları yapabilirsiniz. Merkezi kilit tetiğini ise kapıdan kapı içine gelen kablo demeti vardır bunun arasından bulabilirsiniz. Diğer kontak hattı şase ve 12 volt ise sigorta kutusunun ordan alabilirsiniz. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yalniz bizim araçların farları şase tetiklemeli olabilir . Bu role sanırım 12 volt çıkış veriyor bunun için araya bir role koyarak 12 volt çıkışı şaseye çevirmeniz gerekebilir ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@MHB @xyzcomtr Benim de yapmak istediğim bir proje var kafamda. Uzaktan kumanda beyni bozulmuştu yeni beyin aldım. Beyinde cam modülü için eksi tetik var 15 saniye tetik veriyor. Bu ucu farlara bağlasam kapıları kilitleyince 15 saniye farlar açık kalır mı acaba. Bir de kapıları kilitleyince dörtlüleri yakan ucu kornaya bağlasam kapıları açıp kilitlerken korna çalar mı? Araçta alarm olmadığı için bip bip sesi yok.
Far açık kalır ayni uygulamayı daha önce 3 araca yaptım ama dörtlüyu denemek lazim. ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi