Arkadaşlar kolay gelsin, aracım 2006 admire bakım zamanı geldi ve yapmışken iyi bir bakım yapayım dedim servisden parça fiyatı aldım, aşağıdaki fiyatlar hakkında yorumunuz nedir? Sizce bu kadarına gerek var mı? Bazı parçları dışardan alayım diyorum ? Teşekkürler.. Yağ filtresi ; 83₺ Hava filtresi ; 52₺ Polen filtresi ; 118₺ Buji takımı ; 136₺ Buji kablosu ; 282₺ Arka kampana balata takımı ; 147₺ Ön balata takımı ; 354₺ Bunların içinde motor yağı yok arkadaşlar motor yağını castrol kullanıyorum oda dışarda 120-160 ₺ arası fiyatları var .. Sizce fiyatlar nasıl işçilik+malzeme; 1500-1600 ₺ civarı tutacaktır . ?
Ön arka balata fiyatları pahalı geldi banada ama diger parçaları servisten almayı düşünüyorum açıkcası
Forumdan birisi Accent blue aracına servisten hava ve yağ filtresi almıştı 254TL ödediğinden baysetmişti, sizin listenizde polen filtresi hariç tüm malzemeler makul denilebilecek seviyede.
Parçaların hepsi bana göre önemli aslında aracın hem güvenlik hem performansını etkiliyor ama ön balata aşırı pahalı geldi bana .. filtre ve buji kablo grubunu kesin alacagım ama belki yanına arka balatayı alabilirim olmadı ön balataları dışardan alırım
@Kadirşinas o bendim sanirim. Hava yag mazot 490 verdim. Tek mazot 230 küsürdü. Bence de polen servsisten alinmaz. 20-30 liraya var yan sanayi. Ön balata takimi icin 1-trw 2-hq Digerlerini servisten alabilirsiniz. Yagi da internetten ucuza alabilirsiniz ama sitenin ve saticinin guvenilir olmasina dikkat edin.
Polen filtresini orjinal almak yerine Mann marka karbonlu olandan alın. Hem karbonlu hemde bence orjinal karbonsuzdan çok daha kaliteli. Yaklaşık 1,5-2 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Sizin aracınıza uygun olanı Mann Filtre sitesinden aracınızın bilgilerini girerek bulabilirsiniz. Hem de fiyatı orjinale göre yarıya yakın.
https://catalog.mann-filter.com/EU/tur/vehicle/MANN-FILTER Katalog Europa/Araçlar/Otomobiller + Ticari Araçlar/HYUNDAI/Accent II (LC)/1.3i ( (LC)) G4E-A (T00000000218466) Üstteki linkte aracınızın Mann filtreleri görünüyor. Benim girdiğim araç bilgileriniz doğru mu önce onu kontrol edin, doğru ise görüntülenen filtreler sizin aracınıza uyumlu Mann marka filtreler. Sanırım sizin aracınıza göre karbonlu yok. Listede iki adet polen filtresi var, sizin aracınıza hangisi uyumlu ise onu alın bence. https://www.turkoilmarket.com/urun/cu2628-ic-mekan-filtresi Bu linkte birinin fiyatı var, var ama sanırım fiyatı orjinale yakın . https://www.turkoilmarket.com/urun/cu2506-2-ic-mekan-filtresi Bu linkte de diğerinin fiyatı var. Orjinal fiyatına imiş , ama emin olun daha kaliteli.
Fiyatlar orjinale yakinsa hic bakmayalim. Bir anlami kalmiyor. Kaliteli de olsa kalitesiz de olsa bir poeln filtresine 120 lira vermek bence çılgınlık.
Evet polen filtreleri en pahalı filtreler ama "kaliteli de olsa polen filtresine 120₺ vermek çılgınlık" cümlenize katılmıyorum. Diğer filtreler motor sağlığı için çok önemliyse biliyorsunuz ki polen filtresi de araç içinde seyahat eden insan sağlığı için çok önemli. Bence kesinlikle alınabilecek en kaliteli polen filtresi alınmalı. Benim araca uygun karbonlu Mann polen filtresini 68 liraya 5-6 tane almıştım, 2 yıl kadar oldu sanırım. O zaman orjinal karbonsuz serviste 128 lira idi. Bu sebeple yarı fiyatına demiştim ama arkadaşın aracına göre olanlar yetkili servis fiyatındaymış.
ben de elantra için baktım da mann polen filtresi çok pahalı görünüyor. karbonsuz olan 120 karbonlu olan 135 lira. sanayide çok dandik olmayanlar 40 lira.
Haklısınız fark çok gibi görünüyor. Herkesin düşünce şekli farklı oluyor işte, saygı duyarım ama arada ki 80-100 lira farkı 8-10 ay kullanacağım kaliteli bi üründe ben hiç yüksek olarak görmüyorum.
Senin sayende bende karbonlu aldım Ahmet , parasının çok üstünde gerçekten, dışarıdan nerdeyse hiç kötü koku almıyorum, yoğun trafikte bile normal filitre ile koku sensörü sürekli çalışırdı, bunda ara sıra. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi