Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Film Yüzünden Arka Cam Rezistansı Hasarlandı

'İ20 Forum - Club' forumunda Shurzan tarafından 20 Ağustos 2017 tarihinde açılan konu

1. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 CRDİ (2014-2020)
    Selam Arkadaşlar.
    Geçen hafta i20 aracımın camlarına film yaptırmak istedim. Bostancıda sanayi sitesinde bir filmciye 3M Amerikan film yaptırdım.
    Ön cam hariç tüm camlara filmi içim 250 tl ödedim. Fakat bir hafta geçmesine rağmen camlardaki kabarcıklar geçmedi, sağ sol ön cam sol arka cam ve arka camdakiler çok sırıtıyordu. "Abi getir halledelim" dediler tüm filmleri söküp yeniden yaptılar. Film daha yeni arka cam rezistansı zarar görmeyecek merak etme demişlerdi.

İkinci kez yapılan filmlerde de bir çok yerinde yine kabarcık var üstelik arka cam rezistanslarından biride kopmuş, hem sıcaklık ile hem de gözle görül şekilde belli oluyor. Paranla rezil olmak buna derler herhalde.
    Yarın gene filmciye gideceğim artık bilmiyorum ne olur.

Sormak istediğim
    Bu kabarcıkların olması normal mi?
    Arka cam rezistansını tamir etmem gerek filmi nasıl sökmeliyim ya da söktürmeliyim en iyi yöntem nedir?
    Rezistansın tamiri için internette bir çok forumda önerilen gümüş boyalar iş görürü mü yoksa geçici çözüm mü?
    Aşağıda iki ürün için link var kullanan veya yaptıran hangisini önerir?
    1- http://www.hepsiburada.com/electrofix-elektrik-iletken-tamir-seti-841526-pm-otm841526
    2- http://www.hepsiburada.com/loctite-arka-cam-rezistans-tamir-seti-pm-otbkk501

Şimdiden teşekkürler

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    En son ürün sonuç veriyor gibi yorumlara göre ama ondan daha önemlisi iş bilmeyen adamlardan uzak durun. Rica edin nazik olsunlar acele iş sonucu oluyor bunlar.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Yeni filmi sökerken nasıl becerdiler. Bizim 8 yıllık pul pul olan filmi adam zarar vermeden söktü, ama film çektiği süre kadar uğraştı neredeyse. Yan sanayi arka cam fiyatı ne kadar acaba.?

Knngks bunu beğendi.
  4. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Merhaba oncelikle gecmis olsun.bende ön cam hariç komple film kaplattim .usta isinin ehli degilse ve kullanilan malzeme kalitesiz ve dogru secim degilse kabarcik olusmasi kacinilmaz oluyor.camlarimin hicbirinde toplu igne deligi kadar bile kabarcik yok film isi herkesin yapabilecegi is degil zaten .aracimin arka cam uygulanirken rezistans soketi cekildi emniyete alindi daha sonra uygulandi 3 gun hic bir sekilde camlar calistirilmasin dediler ben 4 gun calistirmadim ve her sey mukemmel 5 yil garanti var belgesinde.hasarinizi yapan kisilere telafi ettirin mutlaka bu sekilde kabul etmeyin izerine düsün mutlaka derim.saygilar

Son düzenleme: 20 Ağustos 2017
  5. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Ben de Bostancı sanayi de yaptırmıştım. Aracın üzerinde cam filmi varmış ama ben farketmemiştim. Usta gösterdi bunda cam filmi var diye. Solmuş yani, kaç yıllık olduğu belli değildi. 150 TL ye yaptı, sökme de dahil. Sorunsuz halletti. Hatta sol ön camı içten benim hatamla çizdim. Gittim değişime para da almadı. Usta gerçekten önemli.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Ben de sizin gibi düşünüyorum yeni film kolay çıktı merak etme sorun olmayacak demişti. Öyle sanıyorum camı temizlerken rezistansı çizdiler, belki elindeki bir alet değdi.

Fakat o arızalı telin onarılması gerekli, tabi bunun için filmin sökülmesi gerekli işte bu konuda kaygılıyım, sökülürken daha fazla hasar olacak mı bilmiyorum. Ve tamir için hangi gümüş boya kullanılmalı.

Yarın gideceğim hasarın gidermesi için ustaya baskı yapacağım.

7. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Loctite kullandık, tamir amaçlı işe yarıyor ama baya uğraştırıyor yalnız bizim yaptığımız yerler beyaz renge büründü, rezitansa parelel yaptırdığınız kağıt bantı çok iyi yapıştırmalısınız.

8. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    gecmis olsun cok dikkatli olunursa ugrasla onarilabilir

sirf bu yuzden 3 kati fiyatta verse maslak tanzer disinda film icin araclarimi kimseye emanet etmiyorum filmin markasi neyse 2. plan onemli olan iscilik

Halil KURT ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun; bu tarz işlemler için mutlaka etrafımda en az benim kadar hassas olduğunu bildiğim bir kaç kişinin fikrine baş vurmadan girmiyorum artık hiçbir dükkandan içeri. Ben orjinal 3m kullandıklarına da ihtimal vermiyorum bu arada. Gerçekten orjinal Llumar ya da 3m markalı ürünleri kullanarak o paralara yapmazlar diye düşünüyorum. Hoş illa ki bu markalar diğer ürünlerden daha kaliteli olacak diye bir kaide yok tabii ki ancak marka girdi mi işin içine fiyat çok fark ediyor. Bende yıllardır her aracımı Bostancı daki ustalarıma wmanet ederim; bugüne kadar 5 aracıma film çektirdim en uzun kullandığım 2,5 sene ile şirket aracımdı onda bile en ufak bir solma ya da başka bir olumsuzluk yaşamamıştım. Maalesef Bauhaus’tan metreyle kestirip dükkana koyan bile ustayım diye dolaşıyor. Para kolay kazanılmıyor; hepimiz araçlarımıza sahip olabilmek için ciddi meblağlar ödüyoeuz ama usta diye emanet ettiklerimiz yarım saatte canına okuyuveriyorlar! Allah ıslah etsin diyip susayım zira bu tarz konuları okuyunca çok sinirleniyorum; sinakflı sövmeden noktayı koyayım!

Shurzan ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  10. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Haklısın arkadaşım gözümüz gibi baktığımız arabamızın yarım saatte içine ediyorlar.

Bu gün bostancı ANC tuninge yine gittim rezistansı bozduğunu kabul etti fakat filmi sen istedin diye söktük benim suçum değil diyip çıktı işin içinden. Halbuki merak etme yeni filmdir bir şey olmaz diyerek filme asılan oyudu, neyse.

Ön iki kapının filmleri 3. Kez yenilendi arka camın filmi ise yeniden sökmeye ne onlar ne de ben cesaret edebildim. Rezistansın arızalı olan kısmından görülmeyecek kadar bir bölümünden filmi keserek aldık. Gümüş boya siparişini de internetten yaptım deneyip göreceğiz.

Arızalı kısım resimde görüldüğü gibi

11. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar Loctite gümüş boyam geldi ve tatbik ettim. 3 saat ara ile üç kez sürülüyormuş. Sonuç mükemmel, Ohm meter ile ölçtüğümde sıfır ohm gördüm. Ben hiç bir iletken boyanın bu denli iltkenliği olacağına inanmazdım. İhtiyacı olana tavsiye ederim, yalnız içinden çıkan şablon biraz kalın siz bantla hasarlı yeri daha ince boşluk olacak şekikde bantlayın, Beyaz gümüş rengi dışarıdan sırıtabilir.

Şimdi arka cam rezistansım sorunsuz çalışıyor.

muyar, umutd07, <<bülent>> ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  12. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Loctite makine sektöründe de başarılı ürünler yapan bir firma doğru tercih olmuş

Shurzan bunu beğendi.
  13. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Halil teması hiç direnç göstermeden sağlaması mükemmel, elektronik cihazların bir çok sorununa da çözüm olabilir. Örneğin klavyede çalışmayan tuşların kopan hatları da tamir edilebilir vb.

14. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Yalnız loctite biraz kalın ve yoğun sürülürse arka camı fazla ısıdan patlatıyor dikkatli olmak lazım.. zamanında bir arkadaşa uygularken dozunu fazla kaçırmışız, rezistans aktif ettiğimizde bir kaç saniye sonra arka cam gümledi.aklınızda olsun...

GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>> bunu beğendi.
  15. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Serkan bu nasıl mümkün olabilir kesin bir yanlışlık vardır. Boya direnç görevi görmüyor teması sağlıyor. Kalın sürülürse iletkenliği daha fazlalaşır, dereç göstermezse de ısınmaz.

O arkadaşının hasarlı kısmı fazla olmalı, fazla hasarlı olan yere iletken ile bağlantıyı tamamlarsanız rezistans boyu kısalmış olur. Boyu kısa olan rezistans da aşırı yük çeker ve aşırı ısınır.

Arkadaşınız ya çok uzun hasarı bu boya ile tamamladı ya da sağlam olsun diye rezistansın hasarlı olmayan kısmının da üstünden boya ile geçti.
    Elektrik bilgisi olan bilir rezistansın boyu kısaltılırsa direnci düşer aşırı yük çeker ve istenenden daha fazla ısınır.

Yukarıdaki mesajlarıma bakarsanız boyanın rezistans özelliği yok, iyi iletkenlik özelliği var.

Kullanacak arkadaşların buna dikkat etmesi gerekir aynı rezistans şeriti üzerinde uzun bir kayıp varsa bu iyi iletkenlik sağlayan boyadan değil rezistans görevi görebilecek başka bir mamül aramalı. Eğer hasar kısa kopukluklar şekindeyse lokal olarak sadece hasarlı kısma şeritten taşmamak kaydıyla kalın katman şeklinde sürmek faydalı olacaktır.

16. Açıkel

Açıkel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    166
    Ad Soyad:
    Ahmet Açıkel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Faydalı olmuş aklımızsa olsun, ayrıca da geçmiş olsun tekrar.

Shurzan bunu beğendi.
  17. Serkan1978

Serkan1978 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    103
    Ad Soyad:
    Serkan S
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bizim sıkıntımız soket bağlantı yeriydi.. sokette soğuk lehim olmuş aradaki boşluğu tamamlamak için soketle rezistans birleşim yerine kullandık..ama temas güçlü olsun diye yoğun sürdük.. sonuç cam gümlemesi olmuştu..

GM 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

18. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    vay be. arkadaşımın ağabeyinin yeri orası. tanzer kökel. :)

onursumer bunu beğendi.
  19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    kendiside yanindaki calisanlarda cok iyiler istanbulda baska yer aramaya gerek yok :)

yvz bunu beğendi.
  20. Shurzan

Shurzan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    405
    Ad Soyad:
    İsmail Aktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Geçmiş olsun. O bölge için farklı çalışma yapmak getekirdi, salt boya ile olmazdı. Tüm rezistans şeritlerinin aynı noktadan elektrik yüklenmesi olduğundan bağlantının ve temasın çok olması gerekir. Orası en sorunlu yerdir.

Onunla ilgili YouTube da bir video izledim. Çoklu kabloyu sıyırıp camdaki temas noktasına kablonun bir ucunu rulu yapıp bu boya ile kablonun cama temasını sağlıyor üzerinede alüminyum folyo yapıştırmıştı, diğer ucunuda kablo ucundaki sokede bağlamıştı.

Fakat ben yapmazdım soket bağlantı noktası elektrik yükünün fazla olduğu yerdir çok iyi bir temas yapılmalı. Profesyonel çalışma yapılmasını tercih ederdim.

Bu Sayfayı Paylaş