Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fikirlerinizi Rica Ediyorum.

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda Agririch tarafından 10 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Arkadaşlar,
    Elimde şuan 2000 model 1,4 ie 70s bir fiat unom var. Önümüzdeki ay satmayı düşünüyorum. Birazcı kda birikmişim var.toplamda elimde 30 - 35 bin kadar para olacak. ve daha önce hiç hundai marka araba kullanmadım.

Sorum şu : i30 1.6 GDI ELITE DCT BENZİNLİ ( Ek olarak resm ekledim ) olan arabyı taksitle almayı düşünüyorum. Taksitli alımda 80 bini bulacak sanırım arabanın ederi. Sizce bu doğru bir karar mıdır? Bu i30 u tavsiye eden de var aman uzak dur diyen de var. Mesela ;
    1 - O kadar para verdikten sonra git golf falan al
    2 - Sıfır a o kadar para bağlama yazık edersin
    3 - i30 çok yakıyor servis gideri parçası falan çok pahalı
    .....

ve daha bir çok yorum var.

Bu arabayı kullanan arkadaşlar yada bilen arkadaşlardan yorumlarını rica ediyorum.

Ekli dosyalar:

• i30 1.jpg
      i30 1.jpg
      Dosya Boyutu:
      94.2 KB
      Gösterim:
      44
  2. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Foruma hoşgeldiniz.

Buradan aldığınız kullanıcı veya test edenlerin fikirlerinin yanısıra bi test sürüşü yapmanızı tavsiye ederim.

"Zenginin parası züğürdün çenesini yorar". Kendi iç sesinizi dinleyin.

Murat bunu beğendi.
  3. turknavy

turknavy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    48
    Ad Soyad:
    alpay karaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    1- 80 binliraya alacağınız golfte bu donanımlar varmı?
    2- sıfır araba almak tamamen tercih olayı
    3- hyundai de hiç bir zaman servis ve yedek parça pahalı değildir.
    Bence 10 numara bir araba

LT26i cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Murat ve bykadir bunu beğendi.
  4. predators

predators Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    279
    Ad Soyad:
    vedat. d
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Renault
    Öncelikle gönlünüz hangisini arzu ederse onu alın fakat i30 en full paketi 71.350 TL iken i30 daki standart donanımları VW Golf highline dsg ye eklediğiniz takdirde 95.000 lira gibi bir rakama ulaşıyor. Golf aldığınız takdirde fazladan 23.500 ödeme yapacaksınız ayrıca 5 yıl garanti ve geri görüş kamerasından mahrum kalacak ve hacim olarak biraz daha küçük bir arabaya sahip olmuş olacaksınız karar sizin 71.350 TL ye donanımlı ve kaliteli bir arabamı yoksa 95.000 tl ye opsiyonlar eklenmiş haliyle daha donanımsız bir arabamı.

bykadir bunu beğendi.
  5. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    I30 icin parcasi pahali diyen arkadas golf parca fiyatindan haberi varmi acaba golf kotu araba degil dandik dsg sanzimanina ragmen iyi araba ama i30 ve golf uzerinde marka logolarini degistirsek vw i30 icin 100bin fiyat bicerdi

bykadir bunu beğendi.
  6. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bu konu birazda gönül verme meselesi sanırım...
    volkswagen 'i tebrik etmek lazım performansın yanında ciddi bir algı oluşturmuş ve hayran kitlesi var...
    biraz abartılı olacak ama sadece 4 tane teker de var deneseniz golf isteyen yine gidip alıyor,
    o çok da bilinçli bir karar değil bence, çevremde de alan ve almak isteyen var ve sadece o mavi renkli olan golf gerisi at arabası onların gözünde o derece...

Ben şöyle bir sıralama düşünürüm,
    1- Nihai bütçe nedir? (yaklaşık 80 bin - min 10.000 tl faiz)
    2- Sıfır / 2.el (sahibinden kısaca göz attım, bu arabanın 20.000 km ye kadar olanlarının fiyat takribi 60.000 tl seviyelerinde)
    3- Arabanın segmenti a,b,c,d,e (sanırım siz c yi seçmişsiniz)
    4- Çoluk çocuk / bekar
    5- Yakıt sarfiyatı çok önemli / az önemli (Bu araba sanırım her türlü 10 lt yakar, az önemliyse eski kasa bmw lerin önü açılır.)

Hyundai 'nin şartlarını yükselttiği ve bu tempoda daha da yükseleceği bir gerçek, şekil şemal, performans, donanım vs
    ama bence bu kadar mali yüke değmez. (Kredi masrafı, değer kaybı vs)
    Eğer illa bu araba ise en azından temiz ama 2.el alınıp daha az masrafla birkaç yıl sonra daha yukarılara çıkılabilir..

Zor karar, kolay gelsin...

bykadir bunu beğendi.
  7. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu tamamen benim düsüncelerim.Bana göre Golf parasının karsılığını vermeyen bir arabadır.Artı servislerinin bakım fiyatlarını hepimiz biliyoruz.Yada Leon golf ten bir kaç eksiği ama neredeyse aynı arabaOnu almak daha mantıklı ve ucuz.Golf alacağıma Toyota Auris alırım onun tasarımı bence daha güzel.
    Ama hususi olarak kullanacağım sıfır olarak alacağım tek araba Hyundai İ 30 dur.Elentradan bile daha çok beğendiğim araç.Belkide HB olmasından dolayı.
    Ben 99 yılında ilk Hyundai aracımı aldığımda çevremdeki çok bilmislerde o arabaya o kadar para verilirmi.Yok Tipo al,Yok Tempra al vs vs.Ben hiç kimseyi dinlemedim sonuçta ben kullanacağım benim memnun olmam önemli,Benim içime sinmesi önemli.Diğerleri hepsi Parazit.
    İçinizden nasıl geliyorsa o sekilde hareket edin.Asla bir baskasının lafıyla ileride zevkinizin çabuk kaçabileceği bir araç alıpta mutsuz olmayın.Bu Hyundai de olabilir baska bir markada.

8. exuberant43

exuberant43 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    541
    Ad Soyad:
    Coşkun ALTAY
    Yaşadığınız Şehir:
    18-ÇANKIRI
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence i30 golfe göre daha gösterişli arac artı golfun full paketiyle i30un full paketi arasında fiyat farkı vardır ayrıca kim dediyse wv le hyundai yedek parca bakım vs. arasında hyundai daha hesaplıdır illa i30 olması sart degilse elantra veya accent blue de dusunulebilir 2. el konusundada sizin insiyatifinize kalmıs temiz hırpalanmamıs 2.el i30 da alınabilir kararınız ne olursa olsun şimdiden hayırlı olsun

9. NeXus_

NeXus_ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İ30 un yakiti fazla

10. Mur@t

Mur@t Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Murat Bağcı
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bi arabaya binin gezin sonra aynı özelliklerdeki baska araclarıda test edin verilen parayla markaların verdiklerini karşılastırın hangisi içinize sinecekse öyle karar verin derim.her markanın kendine göre avantajı dezavantajı var.5 senedir hyundai kullanıyoruz daha önce ford,mazda,reno bindik.herkes bişeyler söliyor ederdi etmezdi şuydu buydu önemli olan severek binecek olmanız.mesela babam önceden hyundai için almam etmem diyordu binince kullanınca hoşuna gitti ve dewam 2 tane sıfır arac aldık era ve blue.erayı 66 binde sattık tık demedi blue dan da memnun suan.ailede baska araclarda var volvo,merso mesela bakımlarda kulvet getiriyor.volvolarda servıste guncelleme yapılır 80bınde sansıman yagı değişir powershift de 1800tl mesela. kerdiyle alcaksınız i30 80e cıkyorsa golf 110 a cıkar heralde full alsanız :) 2. elde de cok temiz ve güzel araclar var ordan da denk getirebilirsiniz

11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Golf kötü mü bence değil. Ama şöyle 70000 falan olursa kötü değil. Arkadaşların dediği 90 binli rakamlara hayatta almam o arabayı. Ayrıca 5-6 ay sıra bekleme derdiniz olacak. Bazen yakıt göze görükmez. Mesela benim için yakıt çok önemli bir kriter değildir. Yıllık maksimum 10000 km yapıyorum. Seçenek olarak i30 mu golf mü derseniz kesinlikle i30 derim. 3-4 farklı araç kafanızda belirleyin. Önceliklerinizi belirleyin. Sonrasında da test sürüşü yapın. Birine aşık olursunuz zaten.

canhakan ve fatihsevim bunu beğendi.
  12. fatihsevim

fatihsevim Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    506
    Ad Soyad:
    Fatih sevim
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Golfte güzel araba kotu degil i 30 da iyi ama İ30 a obd ki LPG takar mis gibide binilebilir. Golf TSİ a LPG takip binilebilecekmi olaya birde bu acidan bakin düşünürken.
    Not: marka fanatikliği mevzusu bu konuda acılmasın bari :)

canhakan ve bykadir bunu beğendi.
  13. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:

14. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:

1 - elimdeki birikmiş, eşimin altınları ve şuan kullandığım arabayı da sattığımda yaklaşık 35 bin gibi bir rakam var. Hundai markasının güzelliği arabanın konforunun yanında Hundainin sağladığı kredi sistemi için de bir anlamda tercih sebebim. 35 000 verip 28 - 30 - 48 ay gibi vadelerle cüzzi ödeme seçenekleri var. Maalesef bankalar bu konuda sıkıntılı. 40.000 lik bir kredi çekmede yaklaşık 65 70 bin geri ödeme çıkıyor. Hundai bu konuda daha avanjalı.

2 - ikinci el mi sıfır mı zaten orda çok kararsızım. Yıllık ortalama 10 12 bin km yapan biriyim. ve ben arabayı alıp binebildğim kadar binmek derdindeyim. Bir çok kişi gibi al sat yapmıycam. Sıfırı ile ikinci eli arasında 10 000 lik bir fark var. bunun için sıfır tercih edilir mi edilmez mi kararsızım.

3 - araba segmentelerinden maalesef çok anlamıyrum ama bu i30 u yaklaşık 6 aydır araştıryorum bakıyorum falan ama ne sınıfıdır bilemem.

4 - Evliyim ellerinizden öper 1,5 yaşında dünya tattlısı bir kızımvar eşimin ailesi antalyada olduğu için senede bir yada iki kez antalyaya gideriz. Çocuk buyumeden masraflar artmadan arabayı almak niyetindeyim.

6 - yakıt sarfiyatına gelirsek bu arabaya çok yakan diyen de var az yakar diyende var. Çok karışık bir durum. Şuan kullandığım araba lpg li halde 23 - 25 kr arası yakıyor. Bu ne kadar yakıyor net bir bilgi yok. Bir de bu arabayı aldıktan sonra kaç bin km sonra yakıt tüketimi nereye düşer merak ettiğim konu bu.

ve gerçekten zor karar. O yüzden hem arabayı tanıyanlar hemde kullananlardan bilgi ve fikir almak için buraya yazdım.

15. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Evet yorum yapan tüm arkadaşların yorumlarını tek tek okudum. Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim, değerleri fikirleri ve beyanları için. Tek sorun elimdeki tüm birikimi bu arabaya yatırmak yada yatırmamak.

fatihsevim bunu beğendi.
  16. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    "Ben olsam" mevzusuna gelirsek , elimde zaten zar biriktirdiğim parayı bide üzerine kredi çekerek gidipte bi arabaya yatırmam.
    Maddi durumunuzu bilemem ama Ülke şartları bunu gerektiriyor. Sıfır araba almak yatırım olamıyor genellikle cok nadir araçlar hariç.
    C elyyse almıstı arkadasım 42 ye 2 sene once simdi sıfırı 50 lira 2,eli eski sıfır fıyatına.
    bide ıkıdebir makyajlı modeli çıkıpta dıger modelin fıyatının düşme olayı var.

Tercih meselesi sonuçta ,yok ben sıfır alayım son model olsun,satmam binerim derseniz ayrı.

ama 35 40 lirayada güzel araçlar var.70 lirayada alınacak en güzel arabalardan biri.

Hayırlısı olsun.

fatihsevim bunu beğendi.
  17. Agririch

Agririch Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    Abdulkerim ZENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:

Teşekkür ederim

18. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Bahsettiguniz nakit paraya az bir takviye yaparak sifir i20 alir bakarim keyfime hem borc olmaz hemde unodan sonra i20 sizi fazlasiyla tatmin eder

19. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    1-bu konunun sonu yok siz Golf almaya gitseniz başka biri "o kadar para verene kadar git A3 al" diyecektir, sonra BMW 1 serisi, Mercedes A serisi bu böyle gider.
    2-göreceli bir kavram ben 60.000tl ye sıfır i30 alırım başka biri 2004 BMW 5.20i alır, bende "yeni, yenidir" düşüncesi hakim. bilmediğim tanımadığım ikinci el araba almak istemem, buna başkaları değil siz karar vereceksiniz.
    3-otomatikler düz viteslere oranla fazla yakar lakin yeni DCT şanzıman ile bu fark eskisi kadar çok değil, yakıt bu kadar sorun olacaksa zaten dizel tercih edilmeli o zamanda fiyat artıyor. Hyundai yetkili servisleri diğer markaların yetkili servislerinin fiyat ortalamalarının altında sayılabilir yani uçuk fiyatlar yoktur.

@karamazof abimizin dediğine bende katılıyorum Uno'dan sonra bence'de i20 size yetecektir (301lt bagaj hacmi var, i30 378lt). orta donanım benzinli otomatik liste fiyatı 49.400tl (baz donanım 45.900tl). geriye kalan 15.000tl için çok daha az faiz ödersiniz. 2yılın sonunda satsanız bile çok fazla zararınız olmaz. yakıt sorun olursa LPG'ye tam uyumlu motora sahip, yeni çıkmış bir araç en az 4yıl kasa değiştirmeyecek bu yüzden de değeri kolay kolay düşmeyecek ayrıca TR'de üretilen %55 oranında yerli parça kullanılan bu yüzden de i30'göre yedek parça fiyatında bile avantajlı olan bir araç. gidip bakmakta, düşünmenizde yarar var.

Son düzenleme: 11 Nisan 2015
    Network ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  20. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok