İyi akşamlar arkadaşlar 98 model hyundai accent 1.5 gls aracim var gayette memnunum ayni aracin otomatik vitesini almak istiyorum kullanan veya bilgisi olan varmı fikirlerinizi söylermisiniz
O zaman derinlemesine cevap vereyim. Şimdi sahibi olduğu araç huyunu suyunu bildiği bakımlarını değişim yapılmış parçalar. Şimdi arkadaş otomatik bir araç düşünüyor önemli olan aracın otomatik olması değil otomatik aracı kullanmasını bilmeyen bir adamın elinde ise o aracın şanzumanı başa bela olur birde düz aracı ile alacağı otomatik araç arasında model farkı baya olması gerek şahsen en yaşlı beş yaşından büyük bir araç düşünmem.
Ben extra açıklama için dememiştim. Yani cevabın üzerine eklenecek pek söz olmadığından o şekilde yazdım bu ortamda araç değiştirmek sadece kumar oynamaktır Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bence de bindiğiniz araçtan memnunsunuz madem, hiç değişim yoluna gitmeyin, hem arkadaşların dediği gibi piyasa durumundan dolayı, hem de sattıktan sonra temiz araba bulmak zor. Sıfır veya garantisi devam eden, yüksek modelli bir araba alacak olsanız otomatik vites almanızı tavsiye ederim.. Uzun lafın kısaa eeee manuel
İşin garip kısmı arkadaş otomatik demiş. Otomatik araç almak özellikle ikinci el bana göre çok risk hele sürücü araç otomatik diye aracı sürekli d konumunda kullandı ise vay haline o şanzumanın otomatik kullanmak şiir okumak gibi bir şey bana göre özellikle ışıklarda sıkışık trafik içinde uzun bekleme sürelerinde aracı yormamak için n konumunda beklemek sonra aracı d konumuna aldığımız an hemen yürümemek gerek şanzumanın oturmasını beklemek gerek yokuş tırmanır iken Manuel mod özelliği varsa onda kullanmak eğer bu özellik yok ise s konumunda kullanmak gibi bunlara dikkat ettik mi otomatik araç bir şiir gibidir insanın okudukça okuyası gelir. Otomatik araç benim için bir aşk.
aynı zamanda otomatik araç manuele göre daha az riskli de denebilir: otomatik olduğundan çok yüksek ve çok düşük devir çevirmez. motorun ömrü artar. baskı balata olmadığından yarım debriyaj kullanılamaz, ani kalkış yapmayacağından yürüyen aksam da daha sağlam kalabilir. ama bence de sadece otomatik olarak değiştirmek risklidir, bunun yerine maddi imkan izin verirse model yükseltmek daha iyi olur.
Niçin otomatik vites almak istiyorsunuz? Önemli olan bu bence. Sebebini yazarsanız ona göre yorum yazalım.
Arkadaslar yorumlarınız icin tesekkur ederim ben aracimdan gayet memnunum dedigim gibi memnun oldugum icinde ayni aracin otomatik vitesini almak istiyorum çünkü eşim kullanacak o yüzden hyundai accent in otomatik viteslisi hakkında fikirlerinize ihtiyac duydum
Eğer maksat fikir almak ise asla kötü araba değil şanzıman olarak taş gibi sağlam. Ama şuda var hiç bir araba sizin aracınız gibi olmaz. Sonuçta arızası varsa bile siz bilir ona göre kullanırsınız. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hyundai arabasında motor veya şanzıman iyi kullanım ve zamanında bakım ile sorun çıkartmayacak bir yapıdadır.iyi bir araştırma ile alacağın otomatik vitesli accent'in sana sorun çıkartıcağını tahmin etmiyorum.
Sayın ysndmu ; Dün ayrıntılı cevap yazamamıştım. Sizin için biraz açıklama yapayım. Daha önce 3 yıl 1.5 gls düz vites kullandım. Daha sonra eşiminde daha rahat araba kullanabilmesi için otomatik vitese geçiş yapmak zorunda kaldık ve 1.5 gls otomatik aldık. (galiba artık sonsuza kadar düz vites araç alamayacağım gibi görünüyor) otomatik araç çok konforludur. Hele ki herhangi bir mecburiyeti bulunan kişiler ve bayanlar için vazgeçilmez olabilir. Eşiniz otomatik aracı çok sevecektir. Zaten sonrasında arabayla vedalaşın. Şahsi fikrim, eşinize düz vites araç öğretebiliyorsanız önce onu deneyin. Olmuyorsa çok ta kasmayın en kısa çözümü otomatik vites. Ancak otomatik vites araca geçiş yapacaksanız bazı zevklerinizden feragat etmek zorundasınız. (bu yazdıklarım eski model çok güçlü motora sahip olmayan araçlar içindir) Ani hızlanma yapamazsınız, düz vites araç gibi rampa tırmanamazsınız, otobanda keyfinize göre sollamaya çıkamazsınız, arkadan yapılan selektörlerle kanka olursunuz. Bunlara zamanla alışmanız gerekebilir. Otomatik araç alacaksanız mümkünse tanıdık, bilindik birinden bulursanız iyi olur. Şanzıman bakımlarının zamanında yapılmış, hor kullanılmamış olması gerekir. Eğer otomatik araç tecrübeniz yoksa bilen biriyle gidip bakın derim. Hyundai otomatik şanzımanları çok sağlamdır. Bakımlarını kesinlikle aksatmamalısınız ve düz vites araba kullanıyormuş gibi değil bir otomatik vites araç kullandığınızın farkında olarak kullanmalısınız. Şu anki aracımı 3,5 yıldır kullanıyorum. 40.000 km yol yaptım. 6 kez Tekirdağ-Marmaris, 1 kez Tekirdağ-Antalya uzun yol yaptım. Sıfır sıkıntı. (Allah nazardan korusun). Temiz bir yumurta otomatik bulun ve keyfinize bakın. İyi akşamlar dilerim.
Ben geçen sene mart ayında aldım 98 model yumurta kasa otomatik araç çok rahat ve kullanışlı bir daha düz vites almam temiz bulursanız alın ama bilin ki yakıtı düz e göre 10 -15 kuruş fazla adm tesadüf temizi denk geldi aldım araç çok güzel spor mod var sollama ve yokuşta çok kullanışlı çekişi gayet güzel... Tavsiye ederim...
Rica ederim. Aklına takılan bir şey olursa bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde yardımcı olmaya çalışırız.
Kardeş otomatik vites arabanın artıları olduğu gibi eksileride var. Güzel temiz az km de bakımları zamanında yapılmış bir araç bulursan hiç kaçırma derim. Benim aracımda otomatik vites tek sıkıntısı km ye 0,31 Krş yakıyor şuan. Onun haricinde benim şahsi görüşüm manuel vites arabaya binmek hamballıkmış (şahsım adına konuşuyorum) Herkeze kazasız belasız sürüşler....