Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fiat Punto Vites Ve Marşa Basmama Sorunu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Bahtiiii17 tarafından 31 Temmuz 2021 tarihinde açılan konu

1. Bahtiiii17

Bahtiiii17 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Bahtiyar Yeşil
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Merhaba arkadaşlar son 1 aydır arabamda marşa basmama sorunu var.
    Aracım Fiat Punto 2009 model, benzin+lpgli 80 bin km'de yarı otomatik, 1.5 yildir bende.
    Ankara'da Fiat ustasına götürdüm sürdü baktı baskı balata ölmüş dedi.
    Nevşehir de başka ustalara götürdüm dediler ki arabayi kapatırken vitesteyken viteste kalıyor, kontak kapatırken otomatik olarak boşa almıyor bu sebeple tekrar çalıştırmaya çalışınca marşa basmıyor boşta olmadığı için dediler.
    Ben 1.5 yıldır kullanım esnasında hep viteste bırakirdim, bu sorun yeni çıktı işte. Sorun çıkalı ben de vitesi boşta alıp kapatıyorum tekrar çalıştırırken sorun olmuyor çalışıyor.
    Baski balata bitmesi bu soruna sebep olur mu. Basbalatayi Değiştirsem sorun çözülmez diye de korkuyorum. Arabayı da model yükseltmek için elden çıkarmak istiyordum bu çıktı.
    Neden olabilir böyle bir sorun yaşayan var mı arkadaşlar? Şimdiden teşekkür ederim.

2. Sarıaslan

Sarıaslan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    953
    Ad Soyad:
    Abdullah Sarıaslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.4 MPI (2014-2020)
    Otomatik vitesler D ve R konumunda marş basmaz. P ve N konumunda marş basar. Sizin yarı otomatikte durum nedir tam bilmiyorum ama mutlaka boş veya park konumu vardır. O konumda marş basmanız gerekir.

Bu Sayfayı Paylaş