Arkadaşlar, bu sefer farklı bir araçla ilgili sorum olacaktı; Annemlerde başlıktaki araçtan var, dün eve dönüşte bir anda direksiyon sertleşmiş, araç çalışır halde ancak direksiyon sanki araç çalışmaz halde gibi.. Bir şekilde sağa yanaşıp telaşla sigortayı aramış, çekici ile aracı servise çekmişler, servis direksiyon mili (servo motorla birlikte) değişmesi gerektiğini ve sadece parçanın yaklaşık 11.000₺ olduğunu söylemiş. Beni aradı, “anne, direkt eve götür arabayı” dedim. Ama ilginçtir araç ilk çekiciye çıkarken herşey normale dönmüş zaten. Beni aradığında “motoru kapat tekrar çalıştır” dedim ama zaten çekici yoldaymış. İnternetten araştırınca elektrikli bu direksiyonlarda zamanla olabilen bir durum olduğunu, hatta neredeyse 10 yıl bu sorunla kullananlar olduğunu gördüm ancak şans da olabilir.. soru kısmına şimdi geliyorum; Bu direksiyon sorununun bir tamiri var mı? Tamir olursa en azından ‘neredeyse kesin’ bir çözüm olur mu? Yaşlı insanlar, şehir içinde eli ayağı bu araç onların, sorundan ziyade tehlike yaratmasını istemem. Bilgi, öneri ve çözümlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Puntolarda direksiyon sertleşmesi, ön gögüs hava yastığı çatlağı, şanzıman robot arızası kronikleşmiş sorunlar. Fiat eski yıllarda bir çoğuna değişim ya da fiyat indirimi uyguladı ama şuan zannediyorum yardımcı olmuyor. Direksiyon sertleşmesini bir şekilde tekrar yapacaktır. Anneniz kullanıyorsa masraflı da olsa yaptırın derim.
Aynen, kesin bir çözüm için değişim daha iyi olacak ancak mali açıdan baya yük getirecek; işte çözüm belki tamirle mümkünse diye farklı yollar araştırıyoruz, umarım çıkar..
Hocam, Ankarada kılıç kardeşler ismini verdiler orada kemal bey var... Fakat ben size antalyadan bur yer arastiyorum