Binek ve ticari bütün araçlarda kullanılabilir. Yeni VW antifriz standardı G12++ için uygundur. MAN 324 tip Si-OAT, Scania TB 1451 ve MB 325.5 (000 989 28 25) için gerekli özelliklere sahiptir. Piyasadaki diğer antifriz markaları ile uyumlu ve karıştırılabilir özelliktedir. Özellikle alüminyum, silikon ve magnezyum alaşımları için yüksek korozyon koruması içerir. Radyatör sıvısının kaynama noktasını yükseltir. Mükemmel bir ısı iletkenliğine sahiptir. Kireç, asit ve kavitasyona karşı yüksek koruma sağlar. -36 °C ye kadar donmaya karşı koruma sağlar (1:1 oranında su ile karışım için verilmiş değerdir). Su pompası, termostat, sıcaklık valfleri gibi parçaların ömrünü uzatır
Ben de yeni gördüm hyundailer genelde yeşil antifriz kullanıyor fabrika çıkışı aslında ama kırmızı kullanmak daha avantajli..sıkıntı çıkarmaz mi bizim araçlarda yesilleri 2 senede bir değiştirmek zor geliyor..
ben ustaaya sormuştumrenkeleri neden farklı diye 2005 den sonra çıkan araçların radyotörleri daha farklı bir metalden yapılıyormuş mavi antifirizlerin bu radyotörleri delme olasılığı yüksek olduğu için bu kırmızı organik antifirizlerden koyuyorlar mış
Mavi antifriz kullanıp daha sonra, Kırmızı antifrize geçenlerin radyatörde tortu ve pislik gibi problem yaşadığı bilgileri var. Mavilerin 2-3 yıl , Kırmızıların 4-5 yıl özelliğini kaybetmediğini bildirmekteler. Mavide devam etmelimiyiz? Admire 1.5 CRDİ radyatör kaç litre su alıyor?
Yeşil ile Kırmızı arasında çok bir fark var mı sizce ? ve bu nasıl >>> Organik Antifreeze Ayrıca uzun süre değişmediğinde taş gibi tortu yapıyor antifreeze bu süreyi uzatmak için mutlaka yumuşak yani kireçsiz su kullanın. araba da değil ama su ile soğutma yapan bir cihazda denk gelmiştik. bir kimya şirketinden elemanlar falan geldi kimyasal bir karışım yaptılar da öyle açıldı. Ben 1,5 ay önce 2,5 LT Petrol Ofisinin yeşil antifirizinden koymuştum , radyatör üst boru patlayınca tamirattan sonra antifiriz bulamadım o an su ilave ettim. şimdi 2,5LT koydum bagaja eksilirse antifirizle ilaveye devam edicem.
Kırmızı Antifriz'i 2 Senede Bir Değiştiririm Sonuçta Admire İçin Alt Bölgeden Suyu Tahliye Ediyor Kolay Bi İşlem
Ustam Hallediyor Bu İşleri Antifriz Şişesini Boşaltıyor Üzerine Musluk Suyu Koyuyor Ölçü Olarak Bilmiyorum Abi Ne Alırsa
Hortum su damlatıyordu devirdaim çıkış borusunun bağlantı yerinden. bende kelepçe takıp sıktım. sanırım kelepçe kesti hortumu hortumda özelliğini kaybetmişti ,sertleşmişti. o yüzden yarıldı.