Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

FD i30 cvvt motor titremesi ve yakıt konusunda yardımm

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda hasan007 tarafından 23 Aralık 2014 tarihinde açılan konu

1. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracımda BRC marka lpg sistemi mevcut. ARacın cok yaktıgını düşünerek ayar yaptırmaya götürdüm, usta aracın kaputunu actıktan sonra titreme yaptıgı söyledi. benzine aldı ve benzinde daha da fazla titrediğini söyledi. Nitekim ben bunun hep farkındaydım rölantideyken fakat normal sanıyordum. Gaz ayarlarına baktı hemen, Gaz ayarlarının zenginleştirildiğini ve lpg de titremenin benzine göre daha az olmasının sebebi bundan kaynaklı dedi. yakıt da doğal olarak fazla dedi. Bujiler, buji kabloları, filtrelere falan bir baktır dedi. Bu olay için servise mi gitmeliyim sizce? yoksa güvenilir usta da bu işlerden anlayabilir mi ? buna benzer bir konu göremedim, bu konuya benzer şeyler yaşayan oldu mu ?

2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    İyi geceler. Aracınızın yakıt yada ateşleme sisteminde var olan bir arıza sadece periyodik titreme olarak karşınıza çıkmaz. .Gaz yememe yada kararsız titreme, çekiş düşüklüğü gibi sorunlarınızın da varlığının araştırılması gerekir. Sanırım sizde bu sorunlar yok. Sadece rölantide olan titreme rölanti motorunun kirlenmesi yada arızalanmasından olabilir. Ancak sizin belirttiğiniz lpg de daha titreşimsiz benzinde fazla titreşimli olması, ateşleme sisteminin sorunlu olduğu yönünde. Çünkü LPG yanma sürecinde ateşleme hatalarını daha kolay absorme edebiliyor. buji ve filtrelerin kontrol edilmesi, bir ihtimal rölanti motoru ve gaz kelebeğinin temizlenmesi ile başlangıç yapılabilir.

3. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı 1 ay önce aldım. Aldığımda eksper dyno teste tabi tuttu. Ne kadar doğru sonuçlar elde ediyorlar bilmiyorum ama 117hp olarak cıktı testte. arac 122hp, 5 hp nin ise otomatik şanzumandan dolayı kayıp olduğunu söylemişlerdi. aracın performansından hiç şikayetci değilim. Herşey süper. ama rölantide bariz titreme var bu doğru. benzinden gerçekten daha da bariz. Sizin dediklerinize de önem vereceğim.

4. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    hasan bey öncelikle deneme amaçlı aracınızın küsünün (-) eksi kutbunu sökün geceden ve sabaha kadar beklesin böylelikle aracın benzin degerleri sıfırlanacak aracı çalıştırıgınızda rolanti yüksek olacak hem soğuk yüzünden hemde ltf ve stf ayarlarının yeniden başlamasından bu sırada lpg sistemini devre dışı bırakın bir süre benzinde kullanın hararet bir miktar yükselse kafi rolantide tekrar titreme varmı kontrol edin. eğer yok ise o şekilde lpg ayarı yaptırmaya gidin AMA ! pipo sistemi var ise söktürün manifolt a direk giriş sağlatın sonarsında ayar map ı baglatıp yolda lpg ayarı yaptırın haritayı ona göre hazırlasın lpg ustanız.

bu arada aküyü sökmek teyp çalışmamasına neden olabilmekte sizden kod isteyebilir bu kod torpido da güneşlik içinde kapı içi levhada kullanım klavuzunda yazabilir. yazmayabilirde servis e gitmek icap edebilir bu kısım sizin insiyatifinizde.

eğer bunarı yaptıgınız halde ( akü sökmek ) benzinde titreme var ise muhtemel ve en kolay çözüm buji kablosu ve buji değişimi olacak. kendi tecrübelerimden size tavsiyem kesinlikle orjinal kablo alın ve önerilen bujiyi kullanın. çift tırnak buji falan gereksiz. şuan titremeleri bir kenera bırakıp düşünürseniz vites değişimi sonrası özellikle 1 den 2 ye geçince gaza basınca biraz geri çekip ileri gitme varsa bu bile buji kablosundan genellikle.

diğer olasılıklar bobin vs. gibi gitmekte ama en olası ihtimaller bunlar

5. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Murat abi, bilgilerin için teşekkür ediyorum. aracın vites geçişleri felan cok iyi. hiç hissettirmiyor gercekten, dip gaz yapınca bile motor sesi duyulmadığını varsaysak, vites attığı hissettirmiyor. Ustam da bana senin verdiğin bilgilerin benzerini vermişti aslında. Aracın beyni karışmış yani yakıtla ilgili, bi kontrol ettir, bujilere felan, yapılınca lpgye sakın alma. 40 km mesafeden geleceğimi söyledim, 20 kmlik mesafede arabayı sert kullanmamı, hep yüksek devirde binmemi istedi. son 10 km de normal kullanımda gel, arac hem zor şartları hem normal şartları kaydetsin tarzı bişey söylemişti. bilgiler aynı kapıya çıkıyor olması sevindirdi beni acıkcası. yarın gidemezsem eğer, aküyü söküp senin diğer dediklerini uygulayacagım abi.

6. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi bu arada; pipo sistemi hakkında bilgim yok.. yani o sistemin ne oldugunu bilmiyorum

7. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    eğer 40 km mesafeyi direk benzin ile gideceksen aküyü sökmene gerek yok zaten o kadar sürede değerler normale döner. pipo sistemi benzin enjektörlerinin emme manifoltuna giriş yerinden takılan yüzük şeklinde ortası delikli bir aparat. bu sayede sözüm ona delmeden biçmeden montaj yapılıyor ama aracın mühendislerinin yıllarca enjektör ü koyacakları yeri aramasından hatta kaç milin içe koymak gerektiğinin hesabını yaptıktan sonra 1.5 cm dışa çekilince doğal olarak araç hem benzinde hemde lpg de sapıtıyor. benim aracımda satın aldıgımda pipo vardı sökünce fark direk hissedildi.

ustanın anlatımına göre ilgili ve bilgili. eger gerekli ekipmanı varsa yol ayarını ihmal etme çok farkını görürsün. hem yakıtta hem performans da

8. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    pipo sistemini ben ustaya sorayım direk bakınca anlar heralde nasıl oldugunu. Bu arada abi sana şunu sormak istiyorum, ben Antalya merkezde öğrenciyim, ama aslen ilçesindenim. ben kendi ustama gidicektim aracı göstermek adına. o yüzden 40km mesafeden geleceğimi söylemiştim. fakat şuan 5 km mesafedeyim merkezde oldugum için. aracı burda yaptırma kararı aldım. aracı benzine alıp stop etmeden 40 km mesafeyi merkezde sağa sola giderek yol alsam, titremeyi tekrar kontrol etsem uygundur değil mi ?

9. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Sübap erimesi olmasın ?

Lpg'li ve magnezyum sübaplı aracınız var...

En çok titreme ile gösterir bu sübap erimesi kendini...

( Ayrıca motor ve şanzıman kulaklarını'da kontrol ettirin.. )

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Aralık 2014
  10. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    çevre yolu gibi bir yerde 20 km gitsende yeterli olur sanırım. akü ile uğraşmadan

salih beyin bahsettiği gibi bir durumda söz konusu olabilir hatalı lpg ayarı subap erimesine neden olabilir. ama ilk etapta diger ekipmanlara bir baktırmak daha az maliyetli olur.

11. accera

accera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    benim arabada da aynı sorun vardı sadece rolantide titreme yapıyordu benzinde lpgde aynı,bujiler değişti sorun çözüldü,bundan önceki usta araca uygun olmayan buji takmış ondan dolayı titreme yapıyormuş rolantide.yeni takılan buji markası ngk .

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 24 Aralık 2014
  12. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bugün bujiler değişti, bujilerin değişim zamanı gelmiş zaten dedi usta. fakat motor rölantide olduğu gibi titriyor yine. tekleme hiç yok. fakat buji değişince hissedilir derecede performans arttı. Buji kablosu yokmuş, bobin direk bujinin üstündeymiş. fakat bugün bi usta bana bişey dedi, haklıdır da inşallah, arabanın yağından şüphelendim dedi, sanki yağ kalınmış gibi hissediyorum dedi motora tatlı tatlı eliyle gaz verdi, araba titremeyi kesiyor fakat böyle cok dikkatli dinleyince hafif hırıltı var, yağ sanki doldurmuyor gibi dedi. yağını değiştir hemen dedi. o da olmazsa geriye subaplar kalıyor. sanırım subaplar da onarım görmüyormuş, değişir direk dedi.

13. hasan007

hasan007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Az önce aracı park ederken araçtan indim, arac rölantide çalışıuyordu. ecu sıfırladığım ve benzini tamamen bitirip yeni benzin almak adına arabaya benzinde biniyorum. az önce egzos sesi dikkatimi cekti. arabanın egzosundan hava hep normal gelmesi gerekiyor. fakat puf puf puf puf puf tek tek atıyor, arada bir normal. yani puf puf puf puf puf 1 sn normal, sonra tekrar puf puf puf puf .. JOKER26= ahmet abinin dediği dikkatimi çekti, acaba bu da bujinin yanlışlığından kaynaklanabilir mi ?

14. accera

accera Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    94
    Titreme sorunu ne oldu bir sonuç var mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu Sayfayı Paylaş