Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

fast - multifast farkı nedir?

'LPG Sistemleri' forumunda atakan53 tarafından 26 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar konuyla ilgili tam anlamıyla bir araştırma yapamadım forumda çünkü baya sıkıntılıyım. yaklaşık 1 ay önce aracıma atiker sıralı taktırdım. takılan kit multifast denilen bir sistemmiş. takıldığı günden bu yana araç lpg de aşırı tüketim yaptı. öyleki şehir içinde 20tl gazla 60 km yol yapıyorum. her türlü ayar yapıldı. ancak bir türlü yakıtta azalma olmadı. en son tam 58 km de gaz bitti.
    bugün dönüşümü yapan servise gittim. usta araca monte ettiği multifast sistemin araca uyum sağlamadığını, dolayısıyla bu sistemin yerine fast sistemini monte edeciğini söyledi. lpg ecusunu ve lpg elektrik sistemini değiştirince yakıt sorununun kalkacağını söyledi.
    bundan önceki aracım 2005 lada vega 1.5 8v. idi. bu araca monte edilen lpg kiti fast sistem idi. yakıtından oldukça memnundum. 20 tl gazla 100 km ye yakın geziyordum.
    fast sistemlerin 8v araçlara, multifast sistemlerin ise 16v araçlara uygulandığını duymuştum. acaba böylemidir.
    arkadaşlar öğrenmek istediğim fast sistem ile multifast arasında ne fark var? aracıma fast sistem uygulanırsa bir sıkıntı yaşarmıyım? cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

2. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Aracınız kaç km'de?

3. abrams

abrams Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam safe fast kit taktır

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bu Lpg Ne Karışık İşmiş Yahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif Alacan Dizeli Keyfine Bakacanhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

5. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    bu işi bu hale getiren ehil olmayan usta ve servisler
    sıfır arabaya son sistem kit takıyorlar, sorun çıkıyorsa yanlış takılmış demekki, beceriksizlik başka bişey değil

6. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    arabam 1500 km de
    şimdi motor yeni yakıt sarfiyatı fazla olur diyeceksiniz ama benimle aynı zamanda 1.6 era alan arkadaşla tanıştım. km de 25 kr. yaktığından bahsetti şehir içi. ben de 34kr yakıyorum neredeyse. benzinde de aynı yakıyordum.

7. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    çok haklısın valla. cebimde 7-8 bin daha olsaydı gözünün yaşına bakmıycaktım dizel otomatiğin https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

8. Burak K.

Burak K. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    28
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben i30 kullanıyorum arkadaşımda da aynı araçtan var arabası 3400'de iken LPG taktırdı, benzinde 40 kuruş yakarken LPG'de 32 kuruş yakıyordu, şuan aracı 14600 km'de, LPG'de şehir içi 19 20 kuruş civarı yakıyor.

9. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla enterasan bi durum ben 20 tl benzinle gidiyorumm 60 km yolu neyse en azından düzeltecekmiş usta..inşallah olurrr

10. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    evet cumartesi günü sistem tamamen değiştirildi. multifast yerine fast sistem monte edildi. yakıtta belirgin bir azalma oldu. multifast takılıyken 20tl gazla 58-65 km arası yol yapıyordum şehir içi. son aldığım 20tl gazın 50km sini multifast sistemle harcadım. fast sistem talıdıktan sonra 25km daha gezdim. yani toplamda 75 km yaptım. bu da yaklaşık 10 km daha fazla yol yapmışım demek. az önce 20tl daha gaz aldım. km yi sıfırladım. bakalım kaç km gidecek şehir içi. yapacağım km nin uzayacağından eminim.

11. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    20 liralık gaz ile 75 km yaptım diye seviniyormusunuz?

aracınız 26.6 kuruş yakıyor!!!

Benzinden pek farkı yok,birde 20 liralık benzin koyun benzinle kaç km yapacak bakalım deneyin

12. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    aracımın yeni olmasından ve de otomatik vites olmasından dolayı şimdilik 20 tl gazla 75 km normal varsayıyorum. tabiki normal şartlarda oldukça yüksek bir değer ancak km ilerledikçe bu yakıt değerlei de düşecektir.

13. mmt.88

mmt.88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    İnşllah dediğin gibi düşer ama bana kalırsa yani yerinde olsam ilk işim yakıtı aynı şekilde birde benzinde denerdiim.......Ne olur ne olmaz belki lpg'de bir sorun vardır sen düşecek diye beklerken o daha fazla yakmaya başlayabilir.Bu yüzden benzindeki yakıtını ölçmek doğru tespiti ortaya çıkaracak

Bu Sayfayı Paylaş