merhaba abiler arabanın suyu boşalmıştı yaz aylarında şimdi havalar soğumaya başlayınca eklettim adam gitmiş sarının üstüne mavi dökmüş sordum böyle olurmu bir şey olmaz dedi . hiç bir bilgim yok acaba bir sıkıntı olur mu ? aracım accent 98 model 1.5 normal fabrika sarı öneriyormuş onu internetten öğrendim
hmm yardımcı olduğunuz için çok sağolun 3te 1 koymak gerekiyorsa sanırım fazla oldu çünkü 3 litre antifiriz kondu.
Orandan daha çok antifirizin derecesi önemli. Benzikliklerde genelde ölçme aleti bulunuyor. Ölçtürün ve konyada yaşıyorsanız en az -20 derece olsun.
Antalyada donma olmayacağı için gerek bile yok ama antifiriz sadece donma için değil rahat soğutma ve korozyon olmaması içinde kullanılması gerekli radyatöre giden rezervuar kabına kağıt daldırıp renk varmı bakmak en kolay yolu dahası radyatör alttan açılıp bakılmalı olmadı soğukken radyaör kapığını açıp çıkan suyada bakabilirsiniz.
antifiriz olmayan su daha çabuk kaynar yani normal su 100 C de kaynarken antifirizli su 130-140 C de kaynar ve bu sayede gündelik kullanımda zaten 100 C yi geçen motor soğutma suyunun fokurdayıp dışarı püskürmesini eksilmesini önler Bir diğer vazifesi donmayı önlemesi ama kaynamayıda zorlaştırır bunu pekçok kişi önemsemiyor. Soğutma sistemine sadece normal su konulmamalıdır.
Eger su renksiz ise antiviris koyma sıkıntı yaratirmi? Yada dediginiz gibi antalya normal su ile devam mi edeyim?
Benim daha onceki arabamda depo sefafti rahat rahat goruyordum ama getzde bir turlu anlamadim. Simdi bir arkadasim eger anrivirus yoksa ve daha sonra antivirus eklersen sıkıntı cikarir demisti. Sebebi ise, antivirus ayni zamanda kuflenmeyi vs. De cozermis bu yuzden arabada baska sikintilara neden olma ihtimali var demisti.
yedek su kabının kapağını açarsanız görülebilir, içine temiz bir çubuk daldırırsanız ölçebilirsinizde, antifirizsiz çalıştırılan motora sonradan antifiriz koyarsanız soğutma sistemini mahvedebilirsiniz evet arkadaşınız doğru demiş, normal su soğutma sisteminde kolayca pas yapar ancak antifirizin içerisinde pas ve kireç çözücü kimyasallar bulunur normal su kullanımına bağlı olarak soğutma sistemi içerisinde paslanma var ise ve metal boru yada soğutma iç yüzeylerinin özüne kadar işlemişse bazı bölümlerde delinme ve su kaçağı bile başlatabilir, sonradan konulan antifiriz bu pasları çözerek tortu halinde soğutma sistemi içine döker ve tıkanmalara sebep olur, o sebeple sürekli olarak antifirizli soğutma kullanmak soğutma sisteminde paslanmayı önler. Mobil cihazınızdaki imla kurallarını düzelten klavye özelliği kullanımını iptal etmeniz gerekiyor antifiriz yazdığınız kelimeler antivirüs olarak çıkmış, yazılım geliştiricilere bu kadar güvenmeyin Antifreeze color yazarak google araması yaptırdığınızda görsellerde pek çok tablo çıkıyor bunlarda birisi şu altta eklediğim mesela, demekki her farklı renk antifirizin farklı bir özelliği var.
Benim daha onceki arabamda depo sefafti rahat rahat goruyordum ama getzde bir turlu anlamadim. Simdi bir arkadasim eger anrivirus yoksa ve daha sonra antivirus eklersen sıkıntı cikarir demisti. Sebebi ise, antivirus ayni zamanda kuflenmeyi vs. De cozermis bu yuzden arabada baska sikintilara neden olma ihtimali var demisti. E Ozaman ben ne yapmam gerekir normal su mu yoksa antifirizli mi oldugunu renkli sudan mi anlicam. Seffaf normal su ise dokunmayayim mi normal suya devam mi edeyim?
Sanırım antifirizden bahsediliyordu konu "antivirüse" kaydı aracın motoruna virüs önleyici de yakışır hani iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
valla kullanım sürelerini ömür ve kmye göre değiştrin demiş benim araç 16 yaşında 6 senedir bende aldığımdan beri toplam olarak 1.5 kg antifriz üzerine ilave etmişimdir oda yedek haznesine dün meraktan bi ölçtüm -40'a dayandı bome
bu çok berbat bir durum, eğer antifriz yok ise paslanmaya devam edecek antifriz konulsa pası çözüp tıkanma yapacak, çok zor bir seçim. Birşey demek mümkün değil
Bende kararsiz kaldim. Daha onceki aractada yoktu o riski alip antifirizi koydurmustum ama simdi ayni riski alayim mi diye soru isareti var..