Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Farkındamısınız Son Iki Senedir Modeller Ve Donanımlar Çekilmeye Başlandı.

'Sohbet' forumunda James Howlett tarafından 20 Nisan 2019 tarihinde açılan konu

1. James Howlett

James Howlett Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Cumhur ATİLA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Arkadaşlar Türkiyede otomotiv sektörü hiç iç açıcı değil, son 2-3 senedir bazı modeller bir çok donanım motor seçeneği kaldırıldı, daha evvelide var ama son iki senedir iyice arttı, Honda artık fabrika kapatacak, sabit birkaç model satılabiliyor, yeni model gelmiyor bile.

Hyundai'dan örnek vereyim, tucsonda benzinli motor kalmadı, ix20 kaldırıldı i20 active kaldırıldı, sitede i30 fiyatları kaldırıldı, yeni accent gelemiyor, yeni elantra da gelmiyor, olan modellerde donanım seçeneklerinde eksiklik var.

Renault'da evvelden scenic vardı kaldırıldı ve bu mpv de en çok satılan modeldi, sw pazarında %80i oynayan renaultda megane sw yok, Fiat 500 ailesinde motor seçeneği yok, 500x yeni kasa hala gelemedi, avrupada çıkalı 6 ayı geçti, vw desen önceden touran modeli vardı, önceden touareg modeli çok satılırdı artık satılmıyor oda çıkar gider pazardan, Japon piyasasında çok zayıfladı.

Avrupa'nın en zayıf ülkeleri olan balkan ülkelerinde bile seçenek çok daha fazla.

İyi şeyler olmuyor bu gidişle Hyundai'dan fabrikayı kapatır gider, Bi Fiat bi Renault kalacak onlar bile muamma.

Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

santafe2004 bunu beğendi.
  2. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bindik Bir alamate gidiyoruk batağa . İyi olur kendimiz üretmek zorunda kalırız.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,949
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    kur düşmedikçe böyle. sadece görünen donanım değil, izolasyon vb. görünmeyen donanımlarda da ciddi tasarrufa gidiliyor artık. lüx markalar hariç bütün markalar bu şekilde. skoda d segmenti araç yapıyor, izolasyon seviyesi duster.

Tilki, Unicorn, blue55 ve 8 kişi daha bunu beğendi.
  4. Samet_ak

Samet_ak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    349
    Ad Soyad:
    Samet akyel
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    VW
    Satışlar ciddi biçimde azaldı.İstenilen talebi görmeyen modeller yavaş yavaş piyasadan çekiliyor.
    Modelin tanıtımı ,reklamı,satış sonrası desteği,parça bulundurma zorunluluğu en önemlisi de satılmayıp elde kalma riski markaları düşündürüyor.
    Hatta bazı marklar eskiden sırf o kategoride bulunabilmek için modeller çıkarıyordu.
    Honda'nın satışları başarılı idi bence ülkemizde.Yanlış karar aldılar diye düşünüyorum.
    Üretici ve tüketici için ülkemizdeki en büyük sorun vergilerin aşırı yüksek olması.Yüksek kur sorunu var.
    İnşallah piyasa tekrar eski günlerine döner.Yoksa daha çok model ve markayı sadece internetten izleriz.

MAERKEK, erhancakmakk ve James Howlett bunu beğendi.
  5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    son zamanlarda motor seçenekleri komünizm felsefesiyle gidiyor:) az çeşit motor daha kolay yedek parça daha ucuz maliyet herkes aynı güç ünitesini kullansın vs. gibi üreticiler için avantajlı olsa da kullanıcı için her zaman avantajlı birşey değil,

piyasada en çok en fazla motor seçenekleri vag grubunda var, bende o markaları sevmiyorum tercih te etmem, bence çok çeşitli motor seçeneği demek birçok sorun demek oluyor,

yani bir üretici bir tane motor üretsin ama onu sağlam üretsin adam gibi üretsin

eğer bir sürü motor seçeneği üretip hepsini aceleye getirip gelişi güzel piyasaya sürecek ise dayanıklılık sorunsuzluk konusunda şüpheyle yaklaşmamak imkansız. Birçok motor seçeneği sağlamak ve bunlara tam manasıyla hakim olabilmek üretici için kolay olamaz.

Dünyada ekonomik sıkıntılar heryerde baş gösterirken otomobil değil uçak piyasasında bile yenisini tazesini tasarlamak yerine eskisini cilalayıp müşteriye çakmak günümüzde çok daha moda bir olgu.

Elinizde dört tekerlekli bir makina varsa kıymetini bilin, aramızdaki aşk bitti, heyecanı kalmadı, masraf çıkartır elden çıkartayım, modeli eskidi değer kaybetmeden satayım gibi düşünceleri derhal aklınızdan silin ve ya tam elektrikli otomobiller gelene kadar bekleyin yada şu mevcut şartlarda yenisinin eskisini aratabileceğini unutmayın. Bu sayede hem üretici yeni model satamayacağı için kendisine çeki düzen verir hem de cebinizdeki para cebinizde kalır.

6. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    TÜRKİYEDE hangi sektör iç açıcı acaba buna bakmak lazım.2 kelime ile türkiye uyuyor( durmadan büyüyoruz) yılllar yıllar geçecek bugünleri hatırlayıp yine konuşacağız ama geri dönüp bakınca şimdikiler bile uçmuş gitmiş olacak.

Samet_ak bunu beğendi.
  7. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    şu bollukta geniş imkanlarla üretim yapamayan o zaman nasıl yapacak başarabilecek ki

MAERKEK bunu beğendi.
  8. James Howlett

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Cumhur ATİLA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hocam doğru, ama mesela konada 1.6 177hp var bunu mesela i30 ve tucsona koyabilirdi, hatta elantrada bile olabilirdi, mesela elantra geldi geleli benzinli de full donanım hiç olmadı, tüm dünyada dizele kısıtlama geliyor bizde hala dizel.

9. Lions_in_A_Cage

Lions_in_A_Cage Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,254
    Ad Soyad:
    Yusuf Türkarslan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ekonomik istikrar ve güvenilir adalet sisteminin olmadığı yerde sermaye durmaz kaçar Honda sadece duyulan bir örnek son yıllarda irili ufaklı çok sayıda yabancı şirketi türkiyeden çıkış yaptı

Samet_ak, erhancakmakk ve James Howlett bunu beğendi.
  10. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    hem i30 hemde tucson geçtiğimiz dönemlerde 1.6 turbo gdi motora sahip olarak satışa sunulmuştu ancak satış rakamları ve tüketici beklentileri sebep olsa gerek şu anda hiçbirisi yoklar

hatta ben civic almadan önce arayışta idim, sahip olmak istediğim otomobil sıradan ekonomi sınıfı bütün otomobilleri çok rahat tokatlayacak toz duman yutturacak yolda söz geçirecek gaza basınca etrafa korku panik salacak bir otomobil olmalı idi, aradım taradım ve 2016 model i30 sport t-gdi modelinde karar kıldım, çok güzeldi, ona aşık olmuştum, 7.7 saniyelik 0-100 değeri ve 187 beygir olması benim için yeterli idi klimaya teybe ihtiyacım zaten yok trim sesi yol sesi falan beni asla rahatsız etmezdi 95000 liralık fiyatı ile emsalsizdi resmen gel beni al aradığın aşkı vereceğim diyordu, ancak bu otomobil o zamanlar 2016 da çıktığında da bazı kullanıcılar tarafından otomatik vitesli versiyonunun asla olmaması sadece manuel vitesle satılması eleştirildi yakıt tüketimi zaten baştan fauldü 100km de 10 litre yakacak bir makina idi bence bu şahsım adına hiç bir sorun olmasa da Türk tüketicisi açısından bakınca 1000000 kişiden 999998 kişi için yakıt ciddi sorundu ve ben araba almak için 2017 yılında gidip bayiye i30 sport sorduğumda yok dediler, hyundai nin benim gibi bir kullanıcıyı kaybetmesi böyle oldu, bende gittim kaporta göçme riski ve pahalı servis faturaları mevzusunu kafaya takmadım ve 182 hp lik otomatik mobilet şanzımanlı sıfır civic aldım ve bu benim bindiğim civic o zamanki i30 dan çok mu kaliteli ? hayır asla değil. Ama hiç olmadığım kadar mutluyum ve bunu sıkılmadan 25-30 sene bile kullanabilirim.

Tucson da da durum şöyle olması gerekliydi: 4x4 tarzı bir arazi aracı gerek yokuş tırmanma gerek 4 tekerleğe yeterli güç sağlama konusunda asla sıkıntı yaratmamalıdır, bu sebeple 4x4 konfigüre bir jip tarzı makina 150-200 beygirlik ve turbosundan güzel tork sağlayacak benzinli bir motorla gayet normal yapıda olur, orta seviye bir performans verebilecektir ve 1.6 olması da vergi avantajıdır, sonuçta bu 2 litre değil 5.8 litre V8 değil eskiden bu güçler bu hacimlerle alınıyordu

sonuç: kıymeti bilinmedi ne zaman 1.6 dizeli çıktı o zaman satılmaya başladı,

Bende satıcının yerinde olsam siz arabadan zevk almaktan anlamıyorsunuz ne haliniz varsa görün derim bütün arabalara koyarım 1.6 crdi yallah:) Hatta az yaksın diye güçten kısabildiğim kadar kısarım.

Türkiye deki tüketicinin isteği belli: benzin pahalı mazot daha ucuz araba ne olursa olsun mazot yaksın fabrika çıkışı lpgli olsa tadından yenmez, hızlı gitmesede olur 0-100 20 saniye bile olsa çok yavaş değil yeterli, yarış mı yapıcaz sanki, araba fiyatı çok ucuz olsun, hiç yakıt harcamasın 100km de en fazla 2-3 litre mazot harcasın vergisi az olsun gösterişli bir dış dizaynı olsun hepsi bu.

netice olarak dünyada kullanılmayan dizelleri buraya getirirler ve Türkiye deki piyasada bir güzel stok eritirler:) bir çeşit akşam pazarı:)

Unicorn, emrex, erhancakmakk ve 1 kişi daha bunu beğendi.
  11. James Howlett

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Cumhur ATİLA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İmzamı atarım hocam :)

Bu genelin hoşuna gidiyor ama şahsen bana albenisi yok, hyundai 5-6 sene önce daha iyiydi, 2009-2010 yılında sonata satıyordu, şuanda bana hyundai sitesine baktığımda en keyifli gelen araba kona, yarın öbürgün konayıda bitirirler.

Bu kafayla giderse Türkiyede 4-5 sene sonra araba falan kalmayacak, şuanda bana hitap eden araba yok gibi birşey.

Bende Fiat var ama piyasa 2013 zamanlarına gelene kadar araba almayı düşünmüyorum.

Bu arada dediğin önceki kasa i30 çok iyiydi bende manual araçları daha çok severim i30 tam bana hitap ediyordu, siyahını alacaktım içi siyah/kırmızı döşeme on numaraydı.

Şahsi fikrim şuan kimse sıfır araba almamalı kimse araba almasın ortalık bi durulsun sonunda patlayacak bu sistem.

Türkiye araba severler için zül gelen bir ülke malesef:(

12. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,167
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Birçok kişi borçlu kredi borcu olmayan 3 kişi bulamadık, oturduk düşündük bir iki fakat yok yani...bol para devri bitti piyasada düzelir morali var fakat nasıl düzelecek bilen yok o yüzden prim yapan arabalar satılıyor... birde şu filolar araç alımlarını azaltıyorlar o zaman piyasa gerçekten belli olur

13. ismailgulce

ismailgulce Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    468
    Ad Soyad:
    ismail gülce
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Asgari ücret 2 bin TL sıfır arabanın fiyatı 80 bin TL'den başlıyor, Avrupa'da asgari ücret 2 bin euro sifir arabanın fiyatı 15 bin euro. Başka bir şey demeye gerek var mı ?

Hürkal, Unicorn, erdies ve 5 kişi daha bunu beğendi.
  14. Vadaa

Vadaa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    156
    Ad Soyad:
    Oğuz aslantürk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Z neslinden umutluyum

15. ahmetakif34

ahmetakif34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    seyfullah
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    ithal arac kullaniyoruz sonucta hepsi dovize endeksli. bir diger husus da bence ikinci el dinamizmi acisindan onemli memleket ikinci el coplugune donebilir. japonya tanzanyanin asfalt yollarini yapmak icin ikinci el otomobillerini orada satma şarti kosmustu otomobilde dunya devlerini barindiran japonya bu. biz kendi uretmedigimiz arabalari memlekete doldurup sonra yok pahasina elden cikarma derdine duseriz

Vadaa bunu beğendi.
  16. MAERKEK

MAERKEK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,305
    Ad Soyad:
    MAERKEK
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Bolluk mu ? Cari açığın darlığında boğuluyoruz ülke olarak . 2017 den itibaren vurdu bizi . Amerika piyasadan faiz artırıp doları çekince yamulmaya başladık . Bakınız Cumhurbaşkanı birçok kez dolar bozdurun dedi. "Üstümüze ekonomi ile saldırdılar , püskürttük ." Lafı hem doğru hem yanlış. Yanlışı bütün dünyaya saldırdılar . Dolar bozdurun demesi doğru devletin kasasından dolar çıkmasını istemiyorlar . Halktan çıkartıp depoluyorlar. Amerika dolar çeşmesini kapattı kapatalı sallantidayız diyorum sebebi ise bolluk zamanında dolar düşükken takmadığımız cari açık .

santafe2004, James Howlett ve Vadaa bunu beğendi.
  17. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Evet bolluk .ülkemiz bolluk içinde bir ülke fakat halk fakir .fakir yaşamaya fakir ölmeye mecbur bırakılıyoruz.bolluğun kaymağını yiyenler belli .siz hiç bir krizde v.s sıkıntıya düşen devlet erkanı ve çevresini işittinizmi ben işitmedim veya belediyelerin ekonomik durumları bile ortada her şeyi açıklıyor..demek istediğim bu kadar saltanat ve kaynak içinde bu üretimi yapamayan daha farklı zamanda nasıl yapacak .misal yerli oto fikri ortaya ne zaman atıldı hangi yıl?biz hangi yıldayız?yazdıklarınızla hemfikirim siz sanırım benim yazımı farklı algıladınız

MAERKEK bunu beğendi.
  18. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Audı de calısan bır tanıdık bana yıllar once anlattı bunu teknolojı artıyor ve para ıvmesı bu sekılde, bu nedenle adam arabaya zam yapamayınca guvenlık ve ses yalıtımından calıyorlar demıstı.
    Mısal perde aırbagler vıdayla atılırken plastık ıle atılmaya baslamıs.Daha cogu bantta kalırken onaylayıp tadılat yaparak pıyasaya verılıyor dedı.
    Bırde 5-10 cm arası olan ses yalıtımları yarı yarıya ındı nerdeyse teknolojıden kısamadıklarını malzemeden kısıyorlar demıstı.

Bır cok model Honda ıcın benzın cok pahalı oldugundan satış dustu.
    Hyundaı cok etkılenmez bence cunku ya kıada yenı model sunucaklar yada bıraz elınde patlatmak yerıne beklemeyı secıyor.Sonucta bu adamların 2,5-3,0 motorları zaten bızde az satan arabalardı 1,5-1,4-1,6 ulkemızde peynır ekmek
    onuda 1,2ye kadar cektı cogu marka zaten.

19. gokhan06

gokhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    867
    Ad Soyad:
    Gökhan Öztürk
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Hafta sonu çocuklara bir etkinlik için panora alışveriş merkezine gittik. O süper lüks arabalar, o deli gibi alışveriş yapan sanki bu ülkeden olmayan insanlar...
    Ben anlayamıyorum bu nasıl bir kriz...
    Bir çanta için 15.000 tl para veriliyor...

MAERKEK ve James Howlett bunu beğendi.
  20. James Howlett

Alınan Beğeniler:
    79
    Ad Soyad:
    Cumhur ATİLA
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    MAERKEK bunu beğendi.