Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Far Sensörü Tasarımı Hakkında...

'Sohbet-2' forumunda TuracENGIN tarafından 4 Ocak 2012 tarihinde açılan konu

1. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Arkadaşlar merhaba... Kendime bir far sensörü tasarlıyorum... Asıl amacım iç aydınlatmanın kumandadan kontrolüydü, bu kadar devreyi kurmuşken ucuna far sensörünüde ekleyeyim dedim... Şimdi fikirlerinizi almak isterim... Sensör özelliklerini şu şekilde düşünüyorum...
    Kapıları kumandadan açtığımda 30 saniye boyunca iç ışıklandırmayı açık tutacak ardından kapatacak...
    Kapıyı açıp tekrar kapattığımda 30 saniye iç ışığı açık tutacak... Bu süre içerisinde kontak açılırsa 3 saniye sonra iç ışığı söndürecek...
    Arabayı stop ettiğimde 30 saniye süreyle iç ışığı yakacak...
    Kapıları açıp kapattığımda yukarıdaki gibi 30 saniye ışıklar yanacak... Bu 30 saniye içerisinde kapıları kilitlersem 5 saniye sonra ışıkları söndürecek...
    Birde Follow Me Home olacak... Ama bunu nasıl yapacağım konusunda kesin bir fikre kavuşmuş değilim... İnternette satılan sensörler kapıları açtığınızda eğer gece ise sis farı yada kısa farları yakıyor... Kapattığınızda da aynı şekilde... Ancak bence bu biraz gereksiz gibi... Ben bunun yerine orjinal FMH misali bir düğme yardımıyla sistemi tetiklemeyi düşünüyorum... Yani sadece ihtiyacınız olduğunda FMH yi çalıştıracaksınız... Düğmeye basıp ineceksiniz ve 30 saniye farlar açık kalacak... Sizin fikirlerinizi bekliyorum bu konuda... Sistemin tasarımını nasıl yapayım? Kumanda tetiklimi yoksa düğme tetiklimi..., Ben bu sensörü yaptıktan sonra internette fahiş fiyatlara bunu satanlara inat maliyet + 10-15 lira bir karla satmayı planlıyorum... Bu yüzden sizlerdende fikir almak istedim...
    Birde araç çalıştığı sürece üzerinde elektik bulunan ve motoru stop ettiğinizde elektriği kesilen bir birim lazım bana... Ki bu birimden bir kablo çekeyim motor çalışnca farları yakıp, motoru stop edince iç ışıklandırmayı yakabileyim...

Düzenleyen : TuracENGIN

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İnternette Kaç Paraya Satılıyor O Sensör ?

3. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    son gördüğüm 110+kdv idi... Benim hesaplarıma göre bir aksilik çıkmazsa maliyeti 50 lira civarı tutuyor...

4. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Devre Kartıyla Birliktemi ?Kartı Dışarda Yaptıracaksan 5-10 Taneye Çok Para İsterler.. Kendin Yapmaya Kalksan Hiç Ugraşılmaz. Bir Ara Bende Düşündüm Hatta Dijital Olarak Mikrodenetleyici İle Ama Vazgeçtim , Bizim Millet Kurcalamayı Sever Ters Bir Durumda Pic'i Yakacak Yok Bozuldu Yok Bozuk Şey Sattın Ugraşılmaz

5. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bence her şey auto olsun düğme tetikli far sensörü bence kimse almaz.. follow me home da olursa güzel olur.. otosens in al90 modeli piyasadaki en gelişmiş far sensörü sistemi her bir şey var ordan özelliklerine bakabilirsiniz.

bu far sensörlerinde en can sıkıcı kısım sensörün bulunduğu yer normal çoğu orjinal araçlarda aynanın arkasında olur ama bu piyasada satılan sensör sisteminde genelde hep camın altına koyuyorlar pekde orjinal durmuyor..

6. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    internet fiyatları değişiyor cenmax ınki 30 tl
    otosens inki 50 tl den başlıyor 90 tl olan modeli de var 110 tl olan modelide var
    bir sürü markalar var çeşit çeşit fiyatlara.. ama en ucuz ve makulu cenmax 30-40 tl gibi değişiyor fiyatları

7. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Pic devresi benimkide... :) Kutu içi açılırsa beni ilgilendirmez derim.. Büyük firma misali... Kendim yaparım ya... En azından başlangıç içn...

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    panzer ufak bi anlaşmazlık çıktı aramızda.. :D Benim 110 dediğim yukarıda anlattığım gibi full özellik far sensörü... Benim düğme tetik dediğim Follow Me Home... Yani aracı her kilitlediğinde farların yanması anlamsız geldi bana birazcık... Fabrika çıkışlarda olduğu gibi istenildiğinde follow me home devreye girsin dedim... Far sensörü sürekli aktif olacak zaten... Ve... Alıcı tek bir parça olacak minicik... Devrenin kendisi üzerinde değil devreye kablo ile bağlı olacak... Bu sebeple camda yapışık olmasına gerek yok... Ben şahsen aracın ön ızgarası arasına gizlemeyi planlıyorum...

9. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    follow me home aslında şöyle benim eski araçlarımda şöyle devredeydi passat ve vectrada eğer farlar auto yani far sensörü modundayken followme homeda otomatik devrede oluyordu far sensörü kapalı oldumu follow me home da olmuyordu ben buna binayen dedim öyle düşündüm yani orjinal sistemlerdeki gibi :) yoksa anlaşmazlık yok :)

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) Şimdi bizim FMH sensör devrede olsada olmasa da çalışacak... Yalnız bir konuda karara varmamız gerekiyor... GECELERİ her kapıyı kilitleyip açtığımda sisleri yakayım mı yoksa sadece arabadan inmeden önce 'yaw burasıda karanlıkmış dur şu FMH yi açayımda önümü göreyim' diyen adamlar için bir düğme yardımıylamı FMH yi devreye alayım... :D

11. bulent37

bulent37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Bülent Eryılmaz
    Yaşadığınız Şehir:
    37-KASTAMONU
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim basit olarak düşüncem şu olabilir.Kapı kilitlerinden tavan içlambalarına kablo çekilip tavan lambası ile kapı enerjisi çakışmasın diye 2 tarafa diyot takılabilir.Daha sonra tavan lambasına parelel Mf yüksek kondansatör bağlanabilir.kondansatör boşalanana kadar lamba yanar.Kondansatör seçimini iyi yapmak gerekebilir.benim kendime yapmak istiyorum.olursa paylaşırım.
    fazla teknik bilğim yok ama olacağınada inanıyorum.
    Düzenleyen : bulent37

12. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Bu bahsettiğiniz olay yalnızca gecikmeli sönme... Bunun için tofaşlarda kullanılan rölelerden kullanabilrisiniz... Köksal arkadaşımız yapmıştı bunu.. Bilgi alabilirsiniz isterseniz... :)

Ki tabiki kondansatör ile de olur.... Kapılardan yukarıya kablo çekmenize de gerek kalmaz... :)
    Düzenleyen : TuracENGIN

Bu Sayfayı Paylaş