Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Far Karatma Sonrası Buğulanma Sorunu

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda Biletix tarafından 16 Ocak 2014 tarihinde açılan konu

1. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Arkadaşlar Merhabalar İki gün önce bir karar verdim.2008 Era aracıma far karatma kararı aldım . Bunun Üzre gözümü karartıp :D Gerekli Malzemeleri tedarik ettim, vede işe koyuldum . Belirtmek isterimki bu farı ısı tabancası ile ayırmak gerçekten çok zahmetli. Dedim elimdeki fön makinesi işimi görür ama ne fayda sonrasında sanayiye gittim bir farcı bulup farı cam tabakasından ayırdık.eve geldim vede boyama işlemine geçtim.Buraya kadar herşey normal ilk başta belirttimde sanayiye gittiğimde farı söktürmüştüm hazır el değmişken silikonlamasınıda rica ettik farlarımızı alıp sanayinin yolunu tuttuk Ustamıza verdik farları siyah silikonunu çekip iş tamam deyip elimize verdi ama üzülerek söylüyorum usta demeye dilim varmıyor herşey beş yahut altı dakikada bitti özenme yok, işçilik yok neyse farlarımın montajını yapıp ertesi gün araçı bir yıkıyim dedim birde ne göreyim,iki farda aşırı derecede buğulanma söz konusu . Burdaki problem bana göre işcilikten kaynaklanıyor ama şunuda belirtmeliyim aracıma far karatmadan önce xenon taktım delikler delindi ama tıpaları kutudan çıkmadı için takmadım problem bundanda kaynaklanıyor olabilirmi ? Farlar silikonlandıktan sonra ne cırt kelepçe atma yahut başka önlem almadık almak isterdim ama usta denen adam bişi olmaz dedi şimdi yarın tekrar o ustanın yanına gidip iyce bir fırçalıycam sizin görüşlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekürler.

2. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    ben farları kapatacagım sırada farın kendı sılıkonunu tekrar ısıtıp o sekılde kapatmıstım uzerınede seffaf sılıkon kullandım.Mastık daha ıyı olur dıyorlar.
    tıpa dediğiniz yerde açıklık varsa bundan olabılır.buguyu alabılırsenız o bolgeye ısıya dayanıklı elektrik bandı ıle kapatıp bı deneyın bakalım.yada dırek bunların tıpasını bulun.birde farın buguyu atabılmesı için hava deliği olması gerek.

3. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Resimde belirtildiği gibi açılan deliğin izolasyonu gayet iyi şekilde yapılmış ama bu uygulamayı ben yapmadım kutu içerisinde açılan deliklerin tıpaları çıkmadı için bir ara çaresine bakarım ama emin olamadım problem şu acaba far karartırken sürülen silikonmu tutmadı? Yoksa xenon için açılan delikten dolayımı buğu yapıyor? Şunuda belirtmek istiyorum xenonları taktımda bu kadar buğu yapmıyordu delikler açık oldu halde hatta hiç yapmıyordu gerçi o zamanlar araçı yıkamamıştım işin içinden bir türlü çıkamıyorum inanın .

4. canhakan

canhakan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    485
    Ad Soyad:
    Can Hakan TEMİZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    araç era .Erman abi çok oldu gelmiyor foruma o olsa bişey soylerdı.

5. salih_karali

salih_karali Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    563
    Ad Soyad:
    salih karali
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bende kendi aracımın farını açtım işlem yaptım silikonlayıp kapattım sonra muayne gelince xenon ları soktum sarı halojenleri taktım vizeden sonra xnonları geri taktım ama arkasını silikonlamadım sonra ilk yıkamada buhu yaptı .
    bence buhusunu alıp delikleri güzelce kapatıp bide öyle yıkayın aracı

6. MURON70

MURON70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    204
    Ad Soyad:
    MURAT A.
    Yaşadığınız Şehir:
    57-SİNOP
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    kardeş iki ihtimal var bende karartma yaptıktan sonra buğu oluştu kaç defa söktüm taktım ince nokta.farın ısıtarak çıkardığın silikonu gene kapatırken ısıtarak oraya kaynaştıracaksın.kendi silikonu özel bi slikon eğer onu ısıtıp iyice kaynatmassan istersen en kaliteli slikonu al işe yaramaz sonrada üstünden ince slikon geç.xenon deliklerinide şeffaf slikonla kapat.o resimdeki bana sankii sıcak slikon gibi geldi fara soğuk silikon uygulman lazım ama önce farın kendi slikonunu ısıtıp farla kaynaşmasını sağla hadi kolay gelsin.

7. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkadaşlar yarın sabahtan kalkıp bu işi sonlandırmak ümüdi ile kolları sıvazlıycam inşallah olumlu bir sonuç alırım Farları Söküp tekrar silikon çekicem ayriyeten xenon için açılan delikleri güzelce silikonlaluycam ondan sonra umarım istediğimiz sonuca varırım.

8. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Era, Getz farlarınını içini açıp kapatırken ekstra silikon kullanmaya gerek olmuyor. Kendi silikonumsu maddesini iyice ısıtıp far camını taktığınızda elle bir müddet baskı uygulandığında gayet güzel tutuyor. Fön makinalarının hepsi aynı ısıyı vermediği için kimisi bu işlem için vasat kalabiliyor. En iyisi sıcak hava tabancası aslında. 30-40 lira birşey.

Arabamı ilk aldığımda üzerinde xenon vardı ve sizin gibi arka kapaklar delinmiş ama hiç kapatılmamıştı. Farın içinde tozmu ararsın yağmurlu havada gezinirken farların içinde su damlacılarımı herşey vardı. Xenon ları söküp halojen ampul takıp kapakların çıkmasını aldım. Sonrasında farları açıp hiç silikon kullanmadan içlerini temizleyip far karartma yaptım hatta 2 defa içlerini açtım ( 3. defa açıcam ) sorun yok.

İlk yapmanız gereken arkadaki kapağı iyice izole etmek gerekir sonrasında tekrar nem alırsa farları tekrar açmaktan başka çare yok gibi.

9. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Vallahi kardeşim dediklerinizi bizzat senin dediklerini yarın uyguluycam. Yannız bir problem var :D Sanayideki farcı ustası güya usta tüm silikonları temizleyip kanallarını temizledikten sonra bastı yeni siyah silikonu anlıycan eski sikikondan eser yok.Yarın bir uygulama yapıcam inşallah farın son hali:RpS_sad:[​IMG]

10. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eğer usta ısıtmadan temizledi ise malesef orjinal silikonları temizleyemez. Isıtmadan kolay kolay sökülecek cinsten şey değil.

11. SoLLaR

SoLLaR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Berkay Özden
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Ben onun çözümünü buldum :D farların arkasında lastıkler varya yuvarlak söktüm onları ıkısındende sag ve sol :D sımdı nebuhar yapıyor ne bısey hava alıyor oradan sadece motor yıkama yapıcagım zaman takıyorum bır zararı yok 2 senedır oyel kullanıyorum :)

12. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Usta sıcak hava tabancası kullandı kardeşim ayriyeten falçatayı alıp silikonları traşladı resmen .Diyorumki yarın elime fön makinası alıp ampul deliğinden içeri sıcak hava verip içerdeki buguyu alip sonrasında xenon için açılan delikleri iyice silikonlasam yani bir şekilde hava akışını engellesem ama bir yandanda bu işlemi yaptıktan sonra problemin sıkılan silikondan dolayı olduğu var sayarsak yaptım emeğe yazik olacak en iyisi yarin komple fari çıkarıp far içindeki buğuyu sağliklı bir şekild3 temizleyip silikonlama işlemini tekrar yapim. Uç beş tanede cırt kelepçe atıp kurumaya bekletmek.

13. SoLLaR

SoLLaR Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    Berkay Özden
    Yaşadığınız Şehir:
    22-EDİRNE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Ne kadar çok silikonlarsan okadar cok buhar yapar :)

14. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bencede oyle yapin komple silikonlayin adam bastan sagma yapmistir buyuk ihtimal sac kurutma makinesini disardan tutarsaniz da kurutabilir delikten bi bez sokup kurulayabilirsiniz mumkunsede

HTC One cihazımdan gönderildi

15. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Arkdaşlar hepinize öncelikle merhabalar Malum Far Karatma sonrası Buğulanma için vaktim olursa bugün için projeyi yeniden gözden geçirdim Vede akabinde .Belirttiğim üzre bugün malzemeleri alıp işe koyuldum
    Proje Adı: Far karatmas sonrası oluşan buğuların giderilmesi
    Proje Başlangıç saati 12:00
    Gerekli Ekipmanlar
    1. Mevcut 2 Adet Far
    2. Silikon
    3.Fön Makinası ( Isı Tabancası olmadığından dolayı )
    Arkdaşlar Şunu Belirtmeliyimki Farların camları aşırı cizik vede defarmasyona uğramış halde resimlerde sizleri tatmin etmiyebilir ama elden gelen bu ;) İlerde far temizleme olayı ile olaya son noktayı koymayı planlıyorum .Son olarak ise fotolarda Sanayideki ustanın Bastığı Silikonlar görülmekte Sökene kadar Canım Çıktı desem yeridir. Silikonlama İşlemi tekrar yeniden yapıldı .
    Ayriyeten buğulanmanın xenon için far kapakçıklarında açılan deliklerinide izalasyonunu yapmış bulunmaktayım.[​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

16. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sonuç nedir?
    arkadaşlar ben aracımın farlarına mercek taktırdığımda adam farları kapatırken özel bir silikon kullandı bu nedir dedim akvaryum silikonu diye geçiyor bu malzeme dedi farı güzelce silikonlayıp özel metal mandal gibi bişeylerle farları resmen hiç kıpırdamayacak şekilde mandalladı 2 saat kuruduktan sonra araca montajladı sonra taşan silikonları maket bıçağıyla traşladı 2 yıl oldu ne buhar ne bişey adam işini muntazam yaptı

17. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Akvaryum silikonu diye adlandırılan silikonda balıklara zarar vermemesi için içinde Solvent yoktur. Akvaryum için kullanılacak silikonun içinde solvent içermemesi yeterlidir. Örneğin Sista markasının normal silikonu ile akvaryum silikonu arasında fiyat farkına oranla fark yok denecek kadar azdır.

Çabuk kuruyan silikon far gibi yerlerde kullanılması bence daha uygundur. Örnek Çuhadaroğlu silikon.

Akvaryum yapımlarında Sista silikondan daha sağlam tutunma sağlamaktadır örnek olarak verdiğim silikon.

18. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam ben içinde ne vardır ne yoktur bilmem normal silikonu bilirim mastik olan silikonuda bilirim sıcak silikonuda bilirim kendim bizzat bu malzemeleri defalarca kullandım ama o adamın kullandığı malzemeyi daha önce hiç görmemiştim dediğim gibi içirisinde ne var bilmiyorum merakımdan sordum o nedir dedim akvaryum silikonu diye adlandırılıyor bu malzeme dedi adam işini yaptı ve taş gibi oldu farlar 1.5 yıldır buğu felan hiç bişey yok

19. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Şu an birşey söylemek mümkün değil.Malum yağışlı havanın olması,yahut araçı yıkadığımda kesin sonucu görüceğiz inşallah

20. Biletix

Biletix Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Onur Kabaktaş
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeş bugün itibarı ile aracı bir güzel yıkadımm hatta farlara baya bir su attım ne olduysa olsun diyee Allahıma şükür bir buğuanma olmadı taş gibi olmuş inan..

Bu Sayfayı Paylaş