Abilerim merhabalar. Geçen hafta İstanbul dönüşünde şiddetli yağmur sonucu göle dönen yollarda sol far ve sis su aldı ampulleri patladı. Ampulleri değiştirdim değiştirmesine ama farın içerisindeki patlayan ampulün parçaları ve çamurumsu su zaten aydınlatmayan farı daha beter etti Bende madem farı temizliyorum buraya da atayım dedim boşuna başka yerde temizletmeyin. Umarım faydalı olur Sevgilerimle İlk olarak farı yerinden çıkartıyoruz daha sonra park sinyal ve far ampulünü söküyoruz. Sinyal ampulünün yanında bulunan kauçuk boruyu da çıkartıyoruz. Daha sonra resimde görülen yansıtıcının vidasını söküyoruz ve yerinden alıyoruz. Şimdi sıra çıkan ampullerin soketlerini bantlamakta. Bu işlemi soketlerin sudan bozulmaması için yapıyoruz. Bu işlem de bittikten sonra far camı yere bakacak şekilde tutuyoruz ve farın içerisine su dolduruyoruz. Far sinyal tarafına yatık olsun ki sinyalin yanından döktüğümüz tahliye borusunun ordan su çıksın. Suyu çıkarmak için sinyal deliğini de kullanabilirsiniz. Bi iki kez çalkala boşalt yaptıktan sonra bulaşık deterjanı ile suyu karıştırıp içeri dökün biraz da öyle çalkalayın ve durulayın. Suyun süzülmesini bekleyin far gene sinyal tarafına yatık olsun. Daha sonra resimdeki şekilde 1metre kadar antigron kablonun ucunu bükün ve kalın bir bez dolayın. Şimdi o bezi ampul deliğinden içeriye sokun ve camın üzerindeki yansıtıcıdaki suları kurulayın bu işlem aynı Zaman'da kalan pislikleri de siler. Kurulama işlemi de bittikten sonra saç kurutma makinesi vb cihazla farın içine sıcak hava tutun ve farı bi müddet kurutun. Daha sonra farın yansıtıcısını takın soketlerdeki bantları sökün ampulleri takıp yerine montajını yapın. Bu da ilk ve son hali Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Elinize sağlık yapmışken far camin sarılığıni almak için de temizleyin pasparlak olsun. Hızlıca yapmak için megarius plastx alıp daha net yapabilirsiniz ya da tam netlik için su zımparalari ve yine plastx ile fabrikasyon netliğe ulaşabilirsiniz. Hatta dışmacunu ile bile parlatan mevcut.
Ustam en kısa sürede onu da halledecem uzun yol yapacağım bu akşam nasip olursa. farlar hiç aydınlatmıyordu aciliyetten ve malzeme eksikliğinden bu kadar yapabildim Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
aynı işlemi arkadaşın astra farında yapmıştık.far motoru kafayı yedi kendi kendine aşağı yukarı yönlendiriyordu farı.pek sağlıklı bi uygulama değil bence
Dikkat ettiyseniz camı aşağı gelecek şekilde yazdım bizim farlarda motor ampulün altonda kalıyor cam aşağı gelecek şekilde yaparsanız sıkıntı olmuyor daha önce iki kez denedim sıkıntı olmadı gene de tedbirli olmak lazım Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi