Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

far ayari-yardim

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda ottoman1645 tarafından 19 Ağustos 2015 tarihinde açılan konu

1. ottoman1645

ottoman1645 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    2011 Getz crdi sahibiyim.7 ay önce aldım. Farlar yeterince aydınlatmıyor, uzunlar bile kafi gelmiyor.Bir kaç gün önce bir ustaya gosterdim far ayarını yaptırmak için. Usta ayarlanmiyor farlar komple farkların değişmesi lazım dedi. İçeriden yükseklik ayarinda problem yok. Kaput içerisinden sözde ayarlamada sıkıntı varmış. Ayar olmuyo diye koca far değişirmi tamir olma durumu yokmu. Yada usta yarım ustami:) bilgi ve tecrübesi olanlar yardım ederse sevinirim.

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Getz in farları ayarlanabiliyor ustanız bilmiyor, far ayarını kendiniz bile yapabilirsiniz, alttaki resim yardımcı olacaktır, her farda iki tane vida var birisi dikey diğeri yatay açı ayarıdır. Yatay ayara ulaşmak kolay ama dikey ayarının vidası biraz daha alttadır, 7-8mm çapında bir tane yıldız tornavida lazım, getz in bagaj setinden çıkan tornavida ile çok güzel ayar yapılabiliyor, ben kendim garaj kapısına komşunun bahçe duvarına nişanlayıp ara sıra senede bir falan kendim ayarlıyorum, son muayenede 1 derece gibi bir dikey farkı ölçtüler:) tutturuluyor yani ama çok yukarı kaldırmamak lazım yukarı kaldırdıkça yola vuran ışık şiddeti azalıyor, yukarı bakan farlara muayenede hafif kusur yazıyorlar,

Birde farların göstermemesi getz in kendi özelliğinden olan bir durum bu sebeple forumda birçok kullanıcı Osram Nightbreaker Unlimited marka far ampülü kullanıyor bu ampuller xenon değildir, tamamen trafik kanunlarına ve muayene homologasyonlarına uygundur, Getz e uygun olanı H4 standartındaki Nightbreaker ampüllerden alıp takarsanız aydınlatmanız yüzde 10 civarında artar uzun farlarınız bir miktar beyazlaşır,

Onun dışında far camlarınız güneşten solmuş sararmış ise pasta cila işiyle uğraşan bir ustaya far temizliği yaptırmanız gerekiyor, su zımparası ve cila yapıyorlar, eğer far iç çanaklarınızda kirlenme oluşmuşsa plastik bir çubuğa bez yada sünger gibi temizleyici ufak birşey takıp farın arka kapağından içerideki çanakları ve far ampülü önündeki kaşık biçimindeki parçayı temizleyebilirsiniz.

Bu işlemlerden sonra bir Audi A7 kadar güzel gösteren farlarınız olmasada bir BMW e36 kadar aydınlatan farlarınız olur.

getz34 ve <<bülent>> bunu beğendi.
  3. ottoman1645

ottoman1645 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Cevabınız için çok tesekkur ederim.başka bir ustaya gostereyim ozaman.resimden anladiim kadarıyla usta sadece H ile işaretlenen bölümü torna vida ve anahtarla uğraştı bi değişiklik olmuyor yalama olmuş dedi. Tam farin bitti yerdeki vidayla.hatta ben içerden sıfıra almiyacakmisin far ayarını dedim içerden ayarı varmı ya dedi:)

<<bülent>> bunu beğendi.
  4. ottoman1645

ottoman1645 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    erdem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bugün başka bir ustaya far ayarlatmak için gittim. Usta çok rahat bisekilde ayarladı. Attığınız resimlerdeki yerlerden. Önceki usta olayi anlamiyomus ozetle. Aydınlatma yetersiz kalirsa artık ampuller değiştirecem.

Bu Sayfayı Paylaş