Merhaba 2010 getz otomatik vites aracı var bir arkadaşımın bu araçta kontağı kapattıktan sonra far açık unutulursa uyarı veren buzzer sistemi var mı ? Kendisi açık unutmuş aküsü bitmiş... sistem var buzzer mı arızalı yoksa bu sistem hiç yok mu
merhaba, sesli uyarı makyajsız kasalarda var. hatta sis lambası düğmesi açık olsa bile çalıyor. makyajlıda sürücü kapısı açıldığında farlar açık olsa bile kapatır. eğer kapanmamışsa sürücü kapısının switchi bozuk demektir.
benim getz 2006 4 silindirli dizel getz'di. onda uyarı sesi vardı, kapı açılınca kapatmıyordu. acaba geçiş yıllarında farklı olabilir mi?
serdar hocam benim 2004 santafe de stop ettikten sonra farlar hala açık oluyor şöför kapısını açınca kendiliğinden kapanıyor bu aracın özelliğimi değilmi çok aradım bulamadım ne olur ne olmaz diye anahtarı çıkardıktan sonra far kolunu normal konuma getiriyorum kapatıyorum yani.birde 2 kez denk geldim stop ettikten sonra aracı kitleyip eve çıktım balkondan bakarken farkettim arabanın parklar yanıyor hala araç kapalı iken bu nasıl oluyor anlamadım ogünlerden sonra hiç karşılaşmadım bu durumla
kontak anahtarını çıkartmadan kapıyı açarsanız açık kalır. önce kontak anahtarını çıkartın, sonra sürücü kapısını açın, ana röle bütün elektriği kesecektir.
Az önce denedim bende bakalım kapatıyor mu diye. Önce anahtarı çıkardım kapıyı açtım kapanmadı, dışarı çıktım kapıyı kapattım yine kapanmadı, en son kapıları kilitledim yine aynıydı sanırım benim kapı switchi bozuk. Bu arada araç getz 2007.
Evet yanıyor da, daha dün onu kapattım kapıyı açınca yanmasın diye. Ama normalde otomatige alınca kapı açılınca yanıyor.
tavan lambaları kapalı olsada bu özellik çalışmalı. eşimin spoda bütün tavan lambaları kapalı ve bu özellik aktif olarak çalışıyor. daha önceki 1.3 ve 1.5 milenyum kasa, xd2 kasa elantra, nf kasa sonata, 2005 getz, 2008 sorento araçlarımızda bu şekildeydi. şu an ki 2007 cerato ve 2005 sportage'da bu şekilde.
Park lambasi otomatik kapanma (Varsa) Sürüş sonrasi, park lambalarini kapatmazsaniz, park lambasi sürücü kapisi açildigi zaman otomatik olarak kendi kendine söner. Lambalari yeniden açmak için, kontak anahtarini “ON-açik” konuma getirmeniz yeterli olur. Özellik varsa yaziyor. Sanırım bazılarında var, bazılarında yok.
Ruhsatta, getz 1,4 dohc hy klm yaziyor. Kapı kolları ve aynalar gövde rengi ve sanırım sadece sürücü hava yastığı var, elektrik ısıtmalı aynalar, 4 cam otomatik.
Benim 1.5 admirede de kapatıyordu ama kontak kapatmadan önce kapıyı açarsan o zaman kapatmıyordu hatta kapı açılınca arka sis düğmesi basılıysa ötme de yapıyordu