Arkadaşlar herkese merhabalar,forumda arama yaptırdım fakat bulamadım bu konuyu.Yaz geldi ve sıcaklar başladı,bende geçen gün klimanın gazını tamamlatmak için klima servisine gittim.Oradaki usta bişeyin farkına vardı benim aracın fanı tek kademede yani sadece hızlı (sesli) olarak çalışıyormuş,normalde sessiz çalışıp sonradan sesli (hızlı) kademeye geçiyormuş ve bunun nedenide fan rezistansının arızalı oluşuymuş.Usta bunlar pahalıdır en iyisi lehimle tamir edeyim dedi,bi sakatlık olmasın dedim yok ben çok yapıyorum bu işlemi dedi ve yaptı.şuan iki kademeli olarak gayet güzel çalışıyor fan.içim rahat etmedi ve bir parçacıya fiyat öğrenmek için gittim oradaki kişi rezistansın 70 lira olduğunu ve lehimle tamir olamayacağını,eğer lehimle tamiri yapılırsa bir süre sonra fan soketi dahil,fan motoru ve tüm sistemin yanıp kavrulacağını söyledi,buda çok fazla masraf çıkarırmış.Kafam karıştı,acaba lehimi kopartıp eskisi gibi tek kademede yani sadece hızlıdamı çalışmaya devam etse,yoksa parçacı sırf parça satmak içinmi öyle bişey dedi:S şimdiden herkese teşekkür ederim..
Lehimlenen yer neresidir onu çözemedim. Fan motoru üzerindeki slotlar mı lehimlenio. Biraz daha açman mümkün mü?
Ya aracın radyatörün otarafta,sigortalı olarak bir fan rezistansı varmış.fanın ilk kademesini ve ikinci kademesini açmaya yararmış.tamamen tellerden oluşan yay gibi bir parça,onda kopukluk varmış onu lehimle tamir etti.
Wolfxxx arkadaşım reziztans teli lehimlenemez, pirinç başlıkla tutturulur. Başlık ya (genelde) vidalanır ya da lehimlenir. Arabadaki halini açıp bakmak zahmetli olur diye saç kurutma mak. aç ordaki tellere bak derim. Tel arada bir yerde kopuksa dediğim gibi lehim yapılamaz zatn reziztans teli lehim tutmaz metalden yapılmıştır kopuk uçlarını büküp kıvır veya pirinç ara parça kullanarak uçarı sıkıştır tavsiyesinde bulunabilirim. Kolay gelsin.
benimde aracın fan rezistansı arızalanmıştı 1. kademe çalışmıyordu dün rezistansı söktüm sokete giden 4 tane ayak var bunlar lehimle tutturulmuşve birinin lehiminin kopmuş olduğunu gördüm tekrar lehimledim düzeldi seninde aynı yerden lehim atmış olabilir sorun bundan ibaretse tekrar lehim yapmanın hiç bi sakıncası yok.
tam olarak nerede fan rezistansı bendede admire 2005 model var. 1 2 3 konumlar çalışmıyor. 4. konum çalışıyor.
Arkadaşlar merhaba bende 96 model h100 münübüs var karirofer rezistansı arıyorum ama bulamıyorum .. yada tamir yapan bir yer yada direnç ayaklarını köprü yapsam bı zarar verirmi