S. A arkadaslar 2001 hyundai accent milenyum kasa 1.5 doch motor LPGLİ arabam var genel olarak cok memlunum 1 yıl oldu alalı Bu senenin içinde havalar ısınınca söyle bi sorun ortaya cıktı çözemedik size danısmak istedim Arabanın rampada harareti yükseliyo 90 ı geciyo 120 130 lara yaklasıyo antifiriz var arabada bu sorun için Sırasıyla radyötör ve kapak(0.9luk) orta ve son susturucu (egzozda delik varmış orta susturucunun önunden delinmiş altını sürtmüştüm bi kere zaten bide adam son susturucu yu gösterdi arabanın altında sallayınca içinde kum varmıs gibi ses yapıyordu içi dagılmıs tıkanmıs bundan yapıyo olabilir dediler deiştik) devirdaim termostat(82lik cıktı orjinal 88lik bulabildim 88 lik taktık) ısı müşürü(hava filtresinin hortumunun altında motorda olan ucu biraz ince azda uzun olan parca) deişti bizim bu arabada fan müşürü varmı yokmu 3 kişi var 3 kişi yok dedi aydınlanamadık arabayla sehir içinde hiç bi problem yok normal mesela karabükden Kastamonu ya gidiyorum hararet yükseliyo 2 km felan rampa ama hafif tatlı rampada yükseliyo hararet genel olarak uzun yolda ve rampa cıkarken yapıyo o 2 km lik rampa test yeri oldu benim için her parca deiştik den sonra gidip orda test ediyorum arabada hiç bi sıkıntı olmuyo gitmem gelmem demiyo rampanın basında duruyorum kalkıs yapıyorum 1 2 3 4 atsam az zorlasam 5de gidiyo ama o sırada hararette alıyo basını gidiyo conta da sıkıntı oldugunu düşünmüyorum cünkü su ekesilmiyo yaga su karısma olayıda yok gözlemlediğim kadarıyla ve 2 3 yerde conta testi yaptırdık saglam dediler 1incisi fan müşürü varmı 2incisi önerilerinizi bekliyorum Whatsapdan da yazabilirsiniz isterseniz 05303507857
Hocam varmış ki , satıyorlar. https://www.karakaslarotoyedekparca.com/hyundai-accent-milenyum-hararet-musuru-2000-2002-6496.html
Çözemezsen fana bir düğme bağlattır 25 30 liraya mal oluyor. Böyle bayırlarda şehiriçinde çok sıkışık trafikte aç.
Hocam arabanın model aralığında satıldığına göre olsa gerek , hiç aracınızdan bir araçla uğraşmadığım için yerini bilmiyorum. Bir de kendiniz mi değişeceksiniz , en iyisi bir ustaya sorun kontrol etsinler ya da bir servise sor. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
O konuda haklısınız hocam , bir tanıdık olmazsa her denileni yaparsan başına iş ve borç alırsın , forumda aynı araçtan kullanan arkadaşlar var , eminim aydınlatacak arkadaşlar olur biraz sabır yine de @ai_torcuk veya @Halil bu konuda kapasiteleri var yardımcı olurlar sanıyorum etiketledim dönerler. Geçmiş olsun araban mı var derdin var. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
Merhaba, accentlerde motor şase kablosunun zayıf olması arızasıyla hararet ibresi yükselebiliyor. Bu yükselme sırasında araba aslında hararet yapmıyor. Yani sahte bir hararet göstergesi. Bunu bir kontrol edin. Eğer sizdeki arıza buysa çözüm kolay. Hyundai araçlarının genelinde hararet belli bir noktaya gelir(ortanın biraz altı) orada sabit durması gerekir. Yükselme alçalma olmaz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hararet müşürü varsa radyatör üzerinde olmaz. Bazı araçlarda fan müşürü olmuyor ve beyinden komut alıyormuş. Sizin araç buna dahil mi araştırmak lazım. 82 lik termostat olan araca 88 lik takılmaz. Halil bey in dediği gibi ilk iş akü şase kablosuna baktırın. Aracın fan açıp açmadığını kendiniz durduğu yerde de deneyebilirsiniz. Araç fan açtığında hararet göstergesine bakın. Hangi seviyede diye. Aynı anda tek fan mı çift mi (klima varsa) çalışıyor onu kontrol edin.
82 lik termostat varkende aynıydı sorun zaten böyle bi sorun oldugu için termostadı değiştirme ihtiyacı duyduk İki fan birden acıyo klimalı araba
Siz yine de 82 lik temin edip onu takın. 88 lik kullanırsanız araç sık fan açar. Eğer soğutma sisteminde sorun yoksa büyük ihtimalle şase sorunudur.
Isı müşürü yazıyo aldıgım parcada orjinal logolu posetteydi tarif ettigim gibi ucunda 1 2 cm bi cıkıntı var ve motor blogun da söför tarafında hava filtresi hortumunun altında gibi yeri ve onu değiştirdik b bizim aradığımız fan müşürü varmı yokmu parcacılara bakarsak var bi kaç ustaya sorduk yok