19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Fan hakkında

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda demir_bey tarafından 3 Temmuz 2010 tarihinde açılan konu

Konu Durumu:
Yanıtlara kapalı.
  1. demir_bey

demir_bey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba değerli forum üyeleri.97 accent 1.3 ls sahibiyim.Henüz birkaç aylık şöförüm.İki sorum olacaktı;
    Arabamın motor soğutma fanı motoru istop ettirdiğimde duruyor.Bu model arabalarda fan bağımsızmıdır,yoksa bir arızamı söz konusudur.Birde motor tam ısınmadan hareket ettiğimde ayağımı gazdan çeksem dahi kendi kendine gidiyor.Bu normalmidir.Bu konulardaki cehaletim nedeniyle ustaların cevaplarını bekliyorum.Teşekkürler.

2. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    konu ilgili bölüme taşınmıştır, yeni konu açarken dikkat edelim

fan konusuna gelince, hyundailerde fan araba stop edince çalışmaz, o şahinlerde var, bizim araçlarda yok
    araba sooğukken jikle sisteminden dolayı devir yüksek olur, siz gaza basmasanızda 1000devir civarı rölantide çalışır, ondan diye düşünüyorum

3. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    oncelıkle aramıza hosgeldınız demek ıstıyorum bızım araclarımızda fan kontaga baglı kapatınca fanda calısıyor arac sogukken otomatık olarak jıgle devreye gırmıs oluyor yaklasık 3-5 dk ıcınde motor ısınıyor ayagınızı gazdan ceksenız bıle jıkle ornegın 1900 devır e ayarlanmıs ıse motor 1900 devırı yakalamak ıcın hızlanacaktır:)

4. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Fan: kontağı kapattığında durur. yani normal.
    diğer hususta nomal. örneğin çok yavaş seyir hlindeyken 1.inci vites yada 2.inci vites (özellikle sıkışık trafikte faydalı) araç kendi kendine sanki otomatik vitesmiş gibi harakete devam eder. ancak hızlanmaz ... yani her iki durumda normal. daha öğreneceğin çok şey olacak. ancak en doğru markayı seçmeni tebrik ediyorum hyundai'ni çok seveceksin. LPG yoksa hemen takdır derim araban karbüratörlü olduğu için çok ucuza mal olacak sana sıralıların aksine yaklaşık 4000-5000 km. amorti etmiş olacaksın. ondan sonra değme keyfine mükemmel uyum sağlıyor sahip olduğun araba ve artık sistemler oldukça emniyetli....

5. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Coskun abı bızım araclarda jıkle yuksek devırlere kadar cıkıyor bızımkı 1700 devırde falan calısıyor ama 2500 de calısanda var:)

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    lpg şart o zaman https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

7. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    sakın kullanılsa normal yakıtı var ama benzının fıyatına bakılınca lpg sart tabıkı ben lpg dusmanıydım defalarca babamla kavga ettım bu yuzden sımdı herkese dıyorum lpg sart:) benzınlı bınecegım tek arac yumurta kasa gls:)

8. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    senin sruna yok jikle falan filan diyen var. EN ÖNEMLİ husus sorduğun iki sorunun cevabıda herşey normal. jikle ise kışın soğuk havalarda aracını ilk çalşıtırdığında motor belli bir sıcaklığa gelene kadar yani ısınana kadar aracın devri yüksek olacak (tabiki sen bunu göremeyeceksin çünkü senin sahip olduğun modelin DEVİR gösterge saati yok) bunu sen motor soğuk havalarda ilk çalışma esnasında biraz sesli çalışıyor diye algılayacaksın o da normal.
    BUNDAN SONRAKİ KISIM FORUMDAKİLERE LİTFEN SORULAN SORULARI DOĞRU ALGILAYIP DOĞRU CEVAPLAR VERME GAYRETİ TAŞIRSANIZ

9. demir_bey

demir_bey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler dostlarım.Arabamı çok seviyorum.Beş yıllık memuriyetin ardından aldım,ilk göz ağrım.Bu nedenle arabanın dış ve iç temizliğinde biraz fazla titizim(arkadaşlarım çok pinpirikli olduğumu söylüyorlar:))101 bin km aldım.Aldıktan iki ay sonra atiker marka tüp taktırdım.450 TL.Şuan 105 binde.Henüz devirli kullanamadığım için biraz fazla yakıyor gibi geldi.Yaşadığım ilçenin düz yolu yok gibi,her taraf yokuş.Bununda yakıt üzerinde olumsuz etkisi var sanırım.Düğün borçlarım bitince orjinalliğini fazla bozmadan iç modifiye işine girmeyi düşünüyorum.Sevgilerimle...

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    özellikle jikle üzerinde durmamızın sebebi mootor soğukken olması ve arkadaşımız araç vitesteyken gazı bırakıyor araç rölantide devam ediyoor
    noormalde rölanti düşük olursa 2de falan stop eder, ama jikle devrede ise rölenti yüksek olur ve araba rahat rahat gider

ayrıca üyeleri küçük gören, polimik yaratacak sözlerden kaçınalım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

11. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Canım abım kusuruma bakma saygısızlık ve bılmıslık yapmak ıstemem ama sorulan soruların 2. sının cevabı arac ılk calısınca devreye gıren otomatık jıgledır eger arac normal motor sıcaklıgında ayagınızı gazdan cektıgınızde kompresyon yapmayıp devam edıyorsa segman atılacak demektır:)

12. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Birde motor tam ısınmadan hareket ettiğimde ayağımı gazdan çeksem dahi kendi kendine gidiyor.Bu normalmidir
    jillemi yoksa ayağımı gazdan çeksemde araç hareket etmeye devam ediyormu diyor.

13. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Canım abım kusuruma bakma saygısızlık ve bılmıslık yapmak ıstemem ama sorulan soruların 2. sının cevabı arac ılk calısınca devreye gıren otomatık jıgledır eger arac normal motor sıcaklıgında ayagınızı gazdan cektıgınızde kompresyon yapmayıp devam edıyorsa segman atılacak demektır:)

14. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    araçlar düşük hızlarda daha önceden kazanmış oldukları ivmeyle gaz pedalına basmasanız dahi 1 ve 2 nci viteslerde (yokuş veya frenleme vb. gibi sürtünme artışı ile karşılaşmadığı sürece ) harekete devam eder ve bunu ütün sağlıklı motorlarda görürsün. bence zaman kaybetmeden kendi aracında bu durumu test et. eğer haklı olduğunu düşünüyorsan segman attırırsın o senin tercihin...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bence sen bırdaha oku abım soguk havalarda ayagımı gazdan cekınce dıyor ben bu olaydan bahsettım rolantıde gıtmez demıyorumkı genc yasıma ragmen 7-7.5 yıldır araba kullanıyorum Allah'a sukur butun tecrubelerım mevcut sımdı 7 yıldır kullanıyorum dıye hava atmıyorum yada sızden daha tecrubelı oldugumu soylemeye calısmıyorum sakın yanlıs anlamayın hıc ama hıc hoslanmam butur muhabbetlerden sadece bırazda olsa tecrubem oldugunu belırtıyorum gazdan ayagınızı cektıgınızde arac kompresyon yapmayıp devam ederse olayından bahsettım yoksa rolantıde baskı balata ıyı oldugu surece arac duz yoldadevam eder:)

16. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    konu amacına ulaşmıştır, konuyu kilitliyorum

Konu Durumu: