normal bence, donanımlı paketi 4 yıldız almış, sınıfına gore yeterli. daha önceleri zaten baz donanımlar test edilmiyordu. geçmişte baz donanımlar test edilseydi çoğu model olduğundan daha düşük puan alırdı. çok abartı gelmedi bana,
2012 yılında i20 Troy lar euro-ncap testlerinden 5 yıldız almıştı... bayi aracı satarken 5 yıldızlı diye övünüyordu... teste giren aracın yan ve perde hava yastıkları da vardı... çift hava yastıklı olan bu model ile girdiğinizde 5 yıldız alamazsınız demiştim... bayi de bu segmente 2 hava yastığı artık yeterli görünüyor diye kıvırmıştı... merak ettiğim EGEA nın standart versiyonu 3 güvenlik paketli versiyonu 4 yıldız almış... acaba güvenlik paketli olan versiyonla standart versiyon arasındaki fark nedir? web sitelerine girdim baktım fiziki fark ettirecek özellik yok... ( acil durum frende 4 lü ikaz lambası, adaptif hız sabitleme, viraj içi aydınlatma vs vs. üst pakette standart...)
FİAT a göre hayal kırıklıgı sonuçta ruhunda mercedes olan birisi gidiyor 1978 model mercedes alıyor yinede kendisini tatmin ediyor. kimiside egea alıyor 50-60 bine sıfır arabaya binerek tatmin oluyor. fakat mesele reklamlarda fiat artık "TIRT" araba yapmıyoruz imajı çizerken hem ucuz hem sağlam kaliteli vs. vs. saydılar durdular. 4 yıldız almasının fiziki bir özelliği yok sadece ekipmanlardan aldıgı + puanlar 4. yıldız için yeter puanı toplamış. yoksa araç hala 3 yıldız ilk mesajda yazdıgım gibi bunu IIHS ye soksunlar
Abi bana mı öyle geldi yoksa bunların sürücü - yolcu koltuğu çok fazla mı hareket etmiş.Daha önce de sıkıldıkça kaza testi videolarını izlerim koltuklar ilk defa bu kadar dikkatimi çekti.
Şimdi; Egea nın sınıfı B mi C mi? Eğer B ise idare eder C ise felaket. Çarpışma videosuna bakıyorum arka emniyet kemerlerinde ya aktif gergi yok ? yada arka emniyet kemerleri tutmuyor, çocuk mankenler öne doğru feci savruldu ama sürücü kısmı sağlam ve sürücü havayastığı iyi açıldı. Reklamlarda çok iddialı konuşmasalardı kimse bu arabanın çarpışma testi kötü çıktı diye bu kadar karalamazdı
tam da bu noktada yıllarca LİNEA da yapılan tartışma aklıma geldi... B segmenti mi C segmenti mi... Fiat da bir araç çıkarıyor B desen B ye uygun değil C desen C ye uygun değil... Nereye koyacağımızı şaşırıyoruz... Otoriteler ne der bilmem ama bence B segmenti şirket aracı... Rent A Car aracı... Filo Aracı... Mesela bizim şirket 4 tane almıştı )
Bugün kullanma fırsatım oldu fena değil ama kazık gibi bir araç koltukları da aynı şekilde ,iç plastik kalitesi vasat ,dış görünüşü güzel,yakıt-performans iyi tipik Fiat bana hitap etmiyor.Rent e filoya şirket aracı olarak kullanıma birebir.Konfor olarak aynı fluence ikisi de kazık.
yıl sonu karne almış öğrenci gibi mutlu olurlar Egea nın jant kapakları lens miş Dodge leon dan da kopya çekmiş, getz ile akşam altea yı çok kötü tokatladım ama anlatmıyorum, herkesin arabası kendine güzeldir iyidir Fiatçılar da kaderleri yüzünden asla kötü muamele görmemeli.
Kimse kusura bakmasın ama o kadar havaya Fiat boş araç.Yerli falan havası civasi yapıyorlar boşuna.(Ticarisi hariç O da rakipsiz olmasından)O şekilde dusunursen Hyundai de yerli malı hatta daha çok yerli malı..İ10 bizden çıkıyor Avrupa ya.Benim yumurtada bile Hyundai assan otomotiv etiketleri var.Bi fabrikayla yerli mi oluyor..Tiri viri.Once bi linea nin o videosuna açıklama getirsinler sonra ezber bozsun