Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Expertiz raporu almanın faydaları..

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda mursel_balci tarafından 11 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    evet arkadaşlar baştan söyliyeyim arabayı almadım. ama niye almadım burası çok önemli

ben bu aracı oto pazarında görmüştüm. aracın sahibi bi tanıdığına bırakmış satsın diye oda pazara getirmişti. adam arabanın hiç bir yerinde boya yok değişeni kazası yok lastikleri yeni ve tüm bakımları yapılmış hiç masrafı yok demişti. bende adama ben araçtan anlamam servise götürür baktırırız. dediğin gibiyse arabayı alırım dedim. pazar günü arabayı pazardan çıkarttık ben 20 tl benzin koydum biraz turladım arabayı beğendim. adam arabaya 18250 istiyordu 2005 model 124 binde biz 17500 tlye anlaştık. 200 tl kapora vermiştim. salı günü görüşürüz dedik ve ayrıldık.
    ben pazartesi günü parayı topladım ayarladım. bayraktardan da salı günü sabah 9"a expertiz için randevu aldım. bugün sabah adamı aradım. oda ne adamın telefonu servis dışı olmuş. neyseki başka bir sabit numaradan beni aramıştı. bende o numarayı aradım. ama odameğersem faks numarasıymış. bu arada saat 9 oldu. bende bayraktara gidip adama ulaşamadığımı söyledim randevu saatini 10.30 a aldırdım.
    neyseki adam beni aradı. görüştük ben adama 10:30 a randevu aldığımı ve bayraktara gelmesini söyledim. adam da tamam geliyorum dedi. ama adamın işi çıkmış gelemedi. bizde dükkanının adresini alıp dükkanına gittik. adam yok bizde kardeşiyle beraber bayraktara geldik. bu arada saat 12.30 filan oldu. bayraktar randevu saatiniz geçmiş aracı 4 gibi filan anca alabiliriz dedi.
    benimde aklıma coşkun abiyi aramak geldi. (iyiki de gelmiş) coşkun abiyi aradım durumu anlattım.
    velhasıl uçarı arayıp coşkun abinin ismini vererek randevuyu aldım. coşkun abi buraya gelirsen bende gelebilirim dedi sağolsun. biz randevu saatinden yarım saat önce servise vardık. bi baktım coşkun abi orada.
    coşkun abi arabaya baktı söylendiği gibi kazasız boyasız değil dedi. debriyaj baskı balata da değişmesi gerekiyor dedi. zaten servis bakar rapora da yazar dedi ona göre karar verirsin dedi.

araç serviste iyice incelendi. ve kusurları tek tek ortaya çıktı.

adamın kazasız belasız boyasız masrafsız dediği araç
    sol taraf komple boyalı şöför kapısı değişmiş(bunu coşkun abide servisten önce söylemişti) sağ ön çamurluk boyalı çıktı. bunlar kaportada olanlar

işin birde mekanik kısmı var.
    en önemlisi 124000 kmdeki (eğer doğruysa) aracın motorunda üfleme var yağ eksiltebilirmiş.
    aracın şanzumandan ses geliyor debriyaj baskı balatadan olabilirmiş
    aracın sağa sola dönüşlerde aks kafalarından ses geliyor. aks kafalarının tanesi 1850 tl fiyatı var.

sorunsuz kazasız boyasız ilk sahibinden denilen araçta yukarıda yazdıklarım çıktı. bende doğal olarak arabayı almaktan vazgeçtim.

adamın yanına gittim raporu gösterdim. adam hala bu araçta boya yok diyor. neyse ben verdiğim 200 tl kaporayı geri aldım.

bu arada expertiz için uçara 75 tl para ödedim. normalde bayraktar 118 tl istemişti. uçarı ben direk aramıştım(coşkun abinin ismini söylemeden) 100 tl demişlerdi.
    ama Coşkun abinin vasıtasıyla 75 tl'ye hallettim.
    kendisine yardımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.

siz siz olun yetkili servise sokup expertiz raporu almadan bilmediğiniz arabayı almayın.

hayırlısı bakalım araç aramaya devam...

detaylı yazdım biraz uzun oldu affola...

2. iyiki almamıssınız aldığınızda size okdar masraf cıkartacak aracı ne yapacaksınız..

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Böyle bir deneyimi inşallah baskalrıda araba satın almadan önce okurlar ve sonradan pişman olmazlar. Bu kadar detaylı ve acı sekilde yazıdıgınız içinde tesekkur ederim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

4. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    keşke baştan araç söylendiği gibi çıkmazsa ekspertiz masrafı ödemem deyesdiniz.dürüstlüğünü kaybetmiş adam boşuna zaman ve para kaybettirmiş.

5. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bencede araba alacak arkadaşların arabadan az çok anlayan birisiyle arabaya bakması eğer görünen birşey yoksa yetkili servise sokup expertiz raporu alması daha mantıklı olur.

6. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    coşkun abi zaten biçok şeyi daha servise girmeden söylemişti.

7. akinGTi

akinGTi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    adi herif insan gibi söylese olmaz kusurunu..

8. Misafir

Misafir Guest

Herkezin okuyup fikir edinmesi açısından ayrı bir başlık açtım Mürsel'cim...öncelikle oturup detaylı bir şekilde anlattığın için teşekkürler, araç almayı düşünen bir çok kişiye faydası olacağına inanıyorum...ekspertize girmeden evvel gördüğüm kusurlar tecrübelerim sonucunda elde ettiğim deneyimler sonucudur, karoser olarak eğer gözüme ters gelen bişi var'sa kesinlikle problem var demektir, bunu da daha ekspertize girmeden önce söylemiştim zaten hatta debriyajla ilgili problemi bile söyledim, sonuçta otomobil alırken önce yanınızda deneyimli birini bulundurun daha sonrada mümkünse ekspertiz raporu alın...

9. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Çoşkun amirim yaa daha ne olsun
    Amirimi Allah bize araçların eksiklerini söylemesi için yaratmış :D

10. Misafir

Misafir Guest

Bu arada araçla gelen kişi o arabanın herşeyini biliyor Mürsel, sen yemişin ama ben yemem, saf ayağına yatıyor ama çakalın teki, konuşmalarından belli ediyor kendini, ben yıllarca açık pazarlarda onun gibi nice çakalları kıçlarına baka baka göndermişimdir..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Misafir

Misafir Guest

https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif...Alemsin yaaaaa....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok

Amirim baktım yüzler biraz asık bende gülesiniz diye söyledim :) çorbada tuz hesabı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

bu arada özlettin kendini haberin olsun

13. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    çok iyi yapmışsın coşkun abi başkaları da faydalansın diye açık açık herşeyi yazdım. hatta sabah adama ulaşamayınca bayağı bi panik yaptım. siz siz olun kapora vermeden önce adamın adresini telefonunu hatta sabit telefonunu vs hepsini alın. ayrıca araçta bişey çıkarsa kaporanızı geri alacağınızı da söyleyin.

14. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    coşkun abi adama servis raporunu gösteriyorum adam hala diretiyor boya yok diye. kapı fitillerini filan söküp bana gösteriyor. bende dedim servis raporu ortada abi kusura bakma dedim.

15. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    mürsel bey etraflıca yazdığınız için çook teşekkür ederiz. acı ama 10 yıla bedel bir tecrübe olmuş...

16. Misafir

Misafir Guest

Deseydin ya servis raporunda bile var kaza kayıtları diye...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

17. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla akıllıca davranmışın.2005 dede 2004 model clioyu bana kakaladılar servise girdim ama son anda vazgeçtim baktım adam çok rahat adamın demesi arka sol çamurluk boyalı başkada bişe yok dedi bende aldım satarken öğğrendin ön sağ sol çamurluk kaput boyalı arka sol çamurluk boyalı tavanda lokal boyalı çıktı

18. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    rica ederim boşuna dememişler bir müsibet bin nasihatten daha iyidir diye

19. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    dememmi coşkun abi tramerden gelen mesajı bile gösterdim. tramerde 3 tane kazası gözüküyor. servisede 3 kez kaporta hasarı için onarıma gitmiş. elimdede expertiz raporu var. adam hala bu arabada nasıl boya olur diyor. ben de dedim abi kusura bakma servisin bana yalansöylemek için hiçbir nedeniyok ki durup dururken bana arabayı kötülesin dedim. adam en sonunda sen git o zaman sıfır araba al ikinci ele bakma dedi.

yani arabada ufak tefek şeyler çıksa önemli değil diyeceğim. ama durum öyle değil maalesef. neyse bana iyi bir tecrübe oldu.

20. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun. Araba birde kazalı deseydi kim bilir daha neler çıkardı.

Yetkili servislerde bazı durumlarda olabiliyor. Örneğin bir parçada küçük bir rutuş yada parmak ucu kadar lokal boya dahi olsa o parçaya komple boyalı sıfatı yakıştırıyorlar. Bunu özellikle belirtseler daha olumlu olur aslında.

Bu Sayfayı Paylaş