Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

exel kalorifer sorunu

'Excel Forum - Club' forumunda aybasan tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    selamlar 1994 excel gls aracım var bundan birkaç sene öncesine kadar kışın veya soğuk havalarda kaloriferi açtığımda içerisi kısa zamanda hamam gibi olurdu hatta arkadaşlarım ne biçim ısıtması var bu araçların böyle kapa biraz piştik falan derlerdi.
    ..Ama şu biriki senedir kaloriferim böyle ısıtmıyor nedense yani ısıtmaya ısıtıyor ama o daha önceki ısıtmadan eser yok gibi..bunun olası sebepleri neler olabilir ısıtmanın böyle düşmesine ne sebep olmuş olabilir acaba?

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kalorifer peteğinin zaman içerisinde tozdan pislikten kapanmış olması olabilir mesela.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifEvet, ayrıca sıcak su hattında da tıkanmalar olabiliyor, en güzeli söküp bakmak.

4. ilker

ilker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    su koyarken seçici olmamaktan kaynaklanıyor olabilir mi? kireçli su v.s. gibi??

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kesinlikle ama Mert arkadaşımızında dediği gibi radyatör gözenekleride tıkanmış ve sirkülasyonu düşürüyor olabilir, dediğim gibi söküp bakmanız gerekiyor.

6. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    bu güne kadar açıkcası radyatöre su koyarken özen göstermedim yani hep musluk suyu koydum.kaloriferin üflemesi baya kuvvetli sadece ısıtması baya azaldı
    hazır yazmışken geçen ay radyatörde su kaçağı vardı birkaç çom ufak delik oluşmuş su eksiltiyordu radyatörcüye 20 tl verdik yaptırdık göya ama şuandada epey bi su eksiltiyor gözle görünür bir kaçak yok şuan yaptırmadan önce baya farkediliyordu radyatör ve boruları dışında bir aracın su eksiltme sebepleri olabilirmi?radyatör onarıcıları varmış baktım birkaç yere bulamadım kullansam faydalı olurmu acaba?sıfır radyatör almaya kalksam şuan yaklaşık 250 tl

7. suleyman15

suleyman15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim 93 excel de az ısıtıyordu. kalorifer radyatörünün değişmesi için ön konsolun komple sökülmesi gerekiyormuş. sadece işcilik 150 lira istediler artı kalorifer radyatörü 70 lira. Toplam 220 lira tutuyordu ama ben excel'in tamir klavuzundan bakarak kendim radyatörü 2 gün önce söküp değiştirdim. (maddi sıkıntım olduğu için) sadece 70 lira radyatör parası verdim.söküp takması 2 günümü aldı nerdeyse ama şu an çokiyi oldu.

8. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Valla elim takıma taklavata yatkındır oldukça ama açıkcası önkonsolu komple sökmeye cesaret edemem gibi geliyor gözüm pek kesmiyor..

..yinede belki kalkışırım bu işe okadar çok işçilik vermek tabiki zor ama parasından ziyade böyle birşeyi insanın kendisinin yapmasının getireceği güven ve doyumu tatmak hoş olur

Bu excelin tamir klavuzu türkçemi ve nasıl temin edebilirim birde tecrübenizi ayrıntılı olarak paylaşabilirseniz sevinirim.

9. Misafir

Misafir Guest

Sökmeden evvel kalorifer radyatörünün dönüş borusunu radyatör tarafından değilde devreye bağlandığı yerden söküp, aracı çalıştırın bakalım ne miktarda ve sıcaklıktasu geliyor, önce bunu kontrol edin su bol geldiği halde soğuksa kalorifer radyatörünü sökmeye gerek yok, problem suyun ısınmasında demektir, eğer su az geliyorsa kalorifer radyatörünün giriş hortumunu söküp basınçlı su verin ancak yıkamacılardaki tabancakadar olmasın, yinede sonuç alamazsanız kaloriferradyatörünü değiştirin ama önce kalorifer radyatörüne sıcak su geldiğinden emin olun...

10. suleyman15

suleyman15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ön konsolü sökmek o kadar da zor değil. zaten elinizde küçük bir yıldız tornavida ve küçük bir lokma anahtar olsa yeterli .bütün vidaları ve lokma somunları onunla söküyorsunuz. sadece vida sayısı biraz fazla oluyor. birkaç tane vida hariç hepsi aynı yivde ve aynı boyda vidalar. benim mesleğim tamirci değil amasöküp takmaya olan ilgim ve maddi nedenlerden dolayı kendim söküp taktım. ikincisi coşkun beyin söylediği işlemleri daha önce yapmıştım kalorifer radyatörünün giriş ve çıkış uçlarını söküp tazyikli su verdim aynı zamanda porçöz bile uyguladım. (geçen yıl) o zaman biraz faydasını görmüştüm. hatta forumda da yaptığım işlemi anlatmıştım okuyan excel'ciler bilir. en son çare olarak kış girmeden söküp değiştirmeye karar verdim. üçüncüsü tamir klavuzu ingilizce, ama resimli anlatım olduğu için en küçük vidanın yerini bile göteriyor. eğer elin yatkın ve kendim yaparım diyorsan rahatlıkla yapılabilir. son olaraksökülen radyatörü kontrol ettim içinden üflemekle hava geçişi bile çok zor oluyor. bu konu ile ilgili sormak ve öğrenmek istediğin birşey varsa yardımcı olabilirim.
    Düzenleyen : suleyman15

11. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    bende tamir klavuzu yok nasıl söküleceğine dair resimli bir rehber varsa yada adım adım anlatabilirseniz sevinirim gözümü karartıp yapacagım sanırım ama nasıl ve neşekilde başlayacağımı bilmiyorum bu vidalar ve somunlar nerede nasıl ulaşacagız bunlara ilk etapta görünürde yok ya.?

12. suleyman15

suleyman15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sen bana mail adresini ver ben oraya tamir klavuzunun ilgili kısmını göndereyim hepsini göndermek çok zaman alıyor.

13. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    mail adresimi özelden yazdım..şimdiden teşekkürler...

14. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    radyatör temizleyici kullandım sonrada biraz kaçak vardı su eksiltiyordu radyatör onarıcı kullandım şuan kaloriferim hiç ısıtmıyor :)
    sanırım bana bir kaloriferci yolu göründü önümüzde kış sanırım radyatördeki su eksiltmeyi yapan sorun kaloriferinde ısıtmamasına sebep oluyor kilometrelerce yol gidiyorum yine buz gibi hava veriyor kalorifer eskiden 2 dakkada ateş gibi ısıtırdı :(

15. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,969
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  16. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    ..Serdar hocam bu yazdığınızı okuyunca aklıma geldi sıcak soğuk ayarını yapan düğmeyi şöyle hafiften bir sertçe sola-sağa çevirince iç taraftan plat plat diye sanki bir kanala yön veriyormuş gibi bir ses geliyor bu sesi daha öncede yapıyormuydu açıkcası hiç dikkat etmedim ama sanki bir kanala hükmediyor gibi hafif bir sertlik ve bu ses geliyor acaba görev yapıyormudur yoksa yapmıyormudur bunu bilemiyorum ama söylediklerinizden böyle bir sebep olma ihtimalide yüksek gibi duruyor

..çok iyi bir gözlemcisiniz tebrik ederim benim aklıma gelmezdi hiç böyle birşey..

..peki sorunun bu oldugunu farzedersek çözümü nasıl olabilir bana ne tavsiye edersiniz.??

17. hakan06

hakan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    94 gls arabam kaloriferi ısıtmıyordu radyotör e giden boruların içine marketten aldıgım porçöz 2500 tl kireç sökücü aldım içine ara ara boşaltıp tıkanıklıgı açtım bunla yetinmeyip ön gögsu sökup petegi çıkardım tazzikli su ile bol bol yıkadım bu işlemler 6 saat sürdü ama kalariferim bayagı ısıtmaya başladı tek sorun 3 adat vida arttı nereye eksik taktım ise :))

18. hakan06

hakan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enes bey bir sıkıntı olmuyor 2 haftadır kullanıyorum aracı ama gayat güzel ısıtıyor boruların içine bir miktar dök üstüne az su ilave et 40 saniye felan bekle sonra üfle diger çıkıştan çıkan paslı suyu görünce şaşıracaksın bu şekilde por çöz bitene kadar kullan ben şu anki sıcaklıktan memnunum tabi gögsü soküp hava radyöterinide çeşmenin altında yıkadım oda leş gibi olmuştu ısıtmada onunda faydası olmuştur tabi

19. ereser

ereser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    süleyman kardeş elinde excel in tamir veya kullanım klavuzu varsa ercaneser1969@mynet.com adresime atarmısın bir zahmet teşekkürler.

20. ereser

ereser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    süleyman kardeş elinde excel in tamir veya kullanım klavuzu varsa ercaneser1969@mynet.com adresime atarmısın bir zahmet teşekkürler.

Bu Sayfayı Paylaş