arkadaşlar forumda aradım bulamadım,gaz +benzin aynı anda hesaplayan excel destekli yakıt tüketim programı vardı,sitede indirmiştim,format atınca silindi,tekrar sitede arıyorum bulamadım,yardımcı olursanız sevinirim.
aldığım yakıt bilgilerini tabloya giriyordum, sonrasında gazda nekadar yaktığını ve kilometreye göre nekadar benzin yaktığını gösteren bir tabloydu çok hoşuma gitmişti ama kaydetmedim şimdide bulamıyorum.
Bende istediğiniz dosya var. Ama buraya nasıl ekleneceğini bilmiyorum. E-mail adresinizi yollarsanız gönderebilirim
anladım,ama pek sağlıklı bir bilgi vereceğini sanmıyorum.çünkü benzin tüketimi fazlasıyla değişkendir.tabloda büyük olasılıkla 100km yolun 90km gaz 10km benzin şeklinde farazi bir değer ortalaması ile hesaplama yapılmıştır ki bu da net sonuç vermez.bilinen bir yöntemle gaza verdiğiniz paranın üzerine yaklaşık bir benzin maliyeti koyup km'ye bölerek de aşağı yukarı bir değer elde edebilirsiniz.o tabloyla aşağı yukarı aynı derecede sağlıklı bir sonuç alırsınız.
tablonun güzel yanı gecmiş zamanda nekadar yakıt aldığımızı ve yakıtların ilerleyen yıllarda tutar değişikliklerinide görmemize faydası oluyor.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=20783&PID=590387#590387 adresine bakabilirsiniz.