Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Excel Surekli Fan Aciyor

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda Oluroyle tarafından 31 Ekim 2016 tarihinde açılan konu

1. Oluroyle

Oluroyle Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Abdullahsesli
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Excel (1985-1994)
    Merhaba. 94 model klimali excel sahibiyim. Klima aktif degil bu arada. Motor ana blok sorunu yuzunden komple cikma motor alip degistirmek zorunda kaldim. Aldigim motor calisan bi aractan sokulmustu. Krank kısmı haric sökülüp ust kapak vs acildi. Rektefiyecide alistirildi vs derken motor toplanip calisir yurur vaziyette su an. Yanliz su anda motor isindiktan sonra fan aciyor buraya kadar da normal. Fakat fan yaklasik 1 dk calisip duruyor. 1 dakka icinde tekrar aciliyor. Bu kısır döngü rolantideyken de arac hareket halindeyken de devam ediyor.
    Şimdi gelelim denedigim cozum yollarina

Elektrikciye gittim her sey normal dedi.
    Radyatorcuye gittim. Komple suyu bosaltti kontrol etti bi şey yok bunda dedi.
    Tekrar motor ustasina gittim. Termostati degistirdik. Sorun devam ediyor. Komple cikarttik denedik yine ayni.
    Devir daim i degistirdik sorun devam ediyor.
    Fan müsurundendir dedi onu da degistirdik yine ayni.
    Anlayacaginiz deneme yanilmayla sorun çözmeye calisiyoruz.
    Usta hala radyatorden olabilir dedi. Bu defa radyatoru komple sokup götürdüm yine kontrol etti bunda bi sey yok dedi radyatorcu. Bu arada su eksiltme vs gibi bir sorun yok. Fanibda orta cizgideyken aciyor. Fan calisinca bi tik dusuyor. 1 dk sonra yine ayni cizgide tekrar fan aciyor.
    En sonunda motor ustasiyla papaz olduk. Sen bunu bi de baska ustaya göster benim yapacagim baska bi sey kalmadi dedi basindan savdi beni.
    Biraz uzun uzadiya yazdim buraya kadar okuduysaniz teşekkürler.
    Daha önce böyle bir sorunla karsilasan oldu mu ya da çözüm önerisi olan var mi?

Son düzenleme: 31 Ekim 2016

Bu Sayfayı Paylaş