Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Excel LPG tüketimi

'LPG Sistemleri' forumunda newman tarafından 17 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Mrb arkadaşlar aranızda yeniyim yaklaşık 1.5 ay kadar önce 94 model Excel gls aldım araç çok yatmış ve az kullnılmış bir araç.

Esas soruna gelirsek aracın şehir içi lpg tüketimi bana fazla geliyor şimdiye kadar en az 20kr tükettim genelde 2500 devir gibi vites değiştiririm fazlada basmam sakinimdir.

Aracın buji ve hava filtresini yeni değiştirdim etkisi oldu lpg ayarıda kısık acaba lpg kitinin kendisinden mi kaynaklanıyor sorun???

İlk aldığımda 10 liraya 35 km gidiyordu gazda hava filtresi ve buji değişimi bide ayardan sonra en az 20 kr yaktım genelde 22-25 kr yakıyo LPG'nin litresi 1,71-1,72 şimdiden teşekkürler...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aramıza hoşgeldiniz, kendinizi ve aracınızı "Tanışma" bölümünde tanıtırsanız memnun oluruz.

LPG yakıt değerleriniz normalin üzerinde, araç üzerinde sıralı sistem mi var? Aracınız enjeksiyonlu modellerden mi?

3. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yok hayır araç karbratörlü ve düz sistem lpg var.

Bide araçta hava girişini bi boruyla uzatıp sol tarafa bir boşluğa geçirmişler ama araç ordan hava alamıyo gibi geldi o boruyu çıkardım tahminen daha soğuk hava alsın diye yapılmış bişey ama bi faydası olduğunu sanmam bi fikriniz varmı?

Düzenleyen : Coşkun Uçar

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Karbüratör ve Regülatör ayarlarını işin ehli bir ustaya yaptırırsanız yakıtınız normal seviyelere düşebilir. Hava kanalı sıcak hava alırsa yakıtınız artar, performansınız düşer.

5. Misafir

Misafir Guest

Eski sistem LPG yakıt tüketimi yoğun şehir içi trafiğinde11 - 12L normaldir...

6. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG'nin ayarını kıstırdım aslında ama demek ki karbüratörden sorun bi baktırmakta fayda var.Aslında hava kanalı olayıda tam tersi gibi geldi bana çünkü 20 kr yaktığımda o ilave yoktu galiba ordan hava alamıyo heralde araç bi şekilde tıkanmış olabilir heralde.

Hızlı cvp için teşkkürler :)

7. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Keşke yoğun Trafik olsa üstada ama değil normal akıcı bi trafikte bu değerler var.

8. Misafir

Misafir Guest

LPG'nin ayarını kıstırırsanız araç performans kaybeder ve daha çok yakıt tüketir...

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Optimum ayar yapılmadığı sürece hocamın dediği gibi çok yakarsınız. Ne çok yakıt olacak ne de çok hava. İkiside sıkıştırma değerlerine sadık kalmalı.

10. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öyle gitmicek kadar değil ustaya durumu anlatıp biraz kıstırdım.Ama hepsini bi gözden geçirteyim belkide dediğiniz gibidir.Çünkü uzun yolda bi sorun yok 13-14 kr civarı yakıyo ama şehir içi çok yüksek geliyo bana.

11. Misafir

Misafir Guest

Şehir içi yakıt tüketimi yapmak pek sağlıklı değil, uzun yolda yakaladığınız değer normal, buaraçta problem yok anlamına geliyor, yeri geldiğinde şehir içi uzun yolun iki katına kadar çıkabiliyor, bence fazla kurcalatmayın

Bu arada mesajlarımızda kalın harf kullanmıyoruz..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler

Ben genede bi bakayım çünkü hava filtresi ve bujiden öncede 30 kr gibi anormal bi yakıtı vardı 2sinide değiştirdim anca bu seviyeye indi kendimi kasarakta kullanıyorum 2000 2500 devir arası giderim genelde dar sokaklarda da 1'e düşmemeye çalışıyorum ama bakalım bir işinin ehli ustaya göstereyim normal derse elletmem zaten sonra bi daha.

Düzenleyen : newman

13. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Birde aracı benzinde çalıştırdığımda bi anormallik var araba rolanti tutturamıyo pek gazda yemiyo ayağım gazda sabit iken devirde dalgalanma oluyo bide egzozdan yağ gibi bi sıvı attığını fark ettim karbüratör'den mi acaba?

14. Misafir

Misafir Guest

Genelde hava ayarı LPG ile Benzinde farklılık gösteriyor, çok ince ayar çekilmesi lazım, bu arada hava filitresi kirlendikçe LPG ayarı bozuluyor, LPG'ye göre yapılan hava ayarı benzinde tutmuyor....egzoztun içinde kirlenen su buharı olabilir...

15. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bu bizim excellerde zaten ateşleme karbüratör tekleme sorunu sanki müzmün bela aynı sorunlar bendede var yeni karbüratör ve distrübütör almak gerek sanırım ama fiyatı ne kadardır acep ben netten epey bir bakındım bulamadım hiç.distrübütör var 380 tl ler civarında ama karbüratör bulabilirmiyiz acaba?

16. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende öyle bi sorun yok tekleme vs bişeyle karşılaşmadım ama bi karbüratör ayarı gerkli heralde gene yükseldi bu aralar tüketim 10 liralık tüple 35 km falan civarına geldi gene tüketim.

Başka fikri olan??

17. newman

newman Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar sorun regülatörüde değiştirmeme rağmen hala devam ediyor ne yapmalıyım??

Hala 30 kr yakıyorum km'ye en son arabayı satıcam o olacak.

Bi akıl verin karbüratör ayarı kaldı bitek birde sübap ayarını okudum sitede başka ne varsa yaptım.

Düzenleyen : newman

Bu Sayfayı Paylaş