Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

excel gls 93 farlar az gösteriyor

'Excel Forum - Club' forumunda suleyman15 tarafından 8 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. suleyman15

suleyman15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar benim 93 modelexcel in farları hiç göstermiyor. özellikle karşıdan araç geliyorsa benim farlar onlarınkinin yanında gece lambası gibi kalıyor tabii bende o zaman ne yapacağımı şaşırıyorum nerdeyse gece yolculuğu yapmak benim için bir kabus oluyor.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif farların parlaklığı iyi içinde kararma filanda gözükmüyor. far ayarıda yaptırdım. elektrikçi düzelmezse xenon h4 takalım dedi ama o da biraz maliyetli olduğu için birde forumdaki arkadaşlara danışmak istedim. yalnız farlar yan sanayi yani depo far. araştırmacı bir yapım olduğu için internette bu konu ile ilgili biraz gezindim ama pek tatmin olmadım. birkaç değişik ampul markasında %30 yada %80 daha fazla ışık veren ampuller gördüm ama kullanıcı yorumları olmadığı için bir karara varamadım. acaba bu ampullerden alıpa taksam mı? yada başka ne gibi bir şey yapabilirim? forumdaki arkadaşların yardımını bekliyorum.

2. Misafir

Misafir Guest

Farın aynaları ne durumda...

3. ilker

ilker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı sorun bende de var. hiç birşey göstermiyor. bende aynalardan diye tahmin ediyorum. el feneri gibi gösteriyor :)

4. mucarx

mucarx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    problem aynalardan kaynaklanıyor.karardığı için pek iyi göstermiyor.ben çözüm olarak sis farı taktırdım şimdilik beni gayet iyi idare ediyor.

5. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Arkadaslar farlarda reflektorlerin kaplamasi zamanla ozelligini yitirebiliyor... kullanmis oldugunuz araclar 15-16 yasinda arabalariyi gostermemesigayet normal.. benim aklima gelen iki cozum yolu var tercih size kalmis...
    1- 1 takim yeni far alip kullanmak..
    2- Bu islerle ugrasan bir aksesuarciya gidip reflektorleri yeniden kaplatmak... yanliz bu sekilde astari yuzunden pahaliya gelebilir.. fiyat arastirmasi yapmanizi tavsiye ederim..
    Düzenleyen : erkancakan82

6. aybasan

aybasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Aydın Aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    osram night breaker ampülü denemek lazım epey bir övüldüğünü okudum bazı forumlarda bizim excellere uygun olannını alıp denemek lazım bizimkiler H4 denen ampüllermiydi?

7. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    hepinize slm arkadaşlar bende 94 hyundai excel aynı far sorunu bendede var hiç aydınlatmıyor ben büyük ihtimal ampülden kaynaklanıyor diye düşünüyorum çünkü farın içine doğru baktığımda reflektörlerin durumunun iyi olduğu görüyorum ampül konusundada çok araştırma yaptım hneyin ne olduğunu biliyorum ama araçtan araca değiştiği için alıp takmak biraz risk kısacası şunu demek istiyorum aranızda orjinal ampülleri çıkarıp osram phılıps narva gibi ampüller takan warmı. saygılarr....

8. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bnm 94 excelimin aynısından bir başkasında gördüm adamı durdurup sordum hangi ampülü kullanıyor diye bosch h4 xenon silver ampülü kullanıyormuş.Çok güzel aydınlatıyordu tavsiyemdir.Birde osram cool blue mega 4300 kelvin ampülü öneririm pişman olmazsınız... https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

blurayArşivci bunu beğendi.
  9. eroljin

eroljin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    osramın h4 %30 fazla ışık veren ampulunü al 10-15 lira yada %50-70 olanı var ama biraz pahalı daha doğrusu 20-25 lira gene düzelmezse git 2 tane far al. arabanı seviyorsan tabi. hyundai excelin vida deliklerini bile ezbere biliyorum. komple parçaladım. istediğin yerden sorabilirsin. fiyatlar çift içindir.
    Düzenleyen : eroljin

10. suleyman15

suleyman15 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    önerileriniz için teşekkürler arkadaşlar. yaklaşık 2 hafta önce xenon far kiti taktırdım şu an farlarımdan memnunum.

11. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    önceki aracımızda (renault 19 europa) aynı sorun olmuştu, farlar açık mı kapalı mı belli olmuyordu. ampulleri söküp, ampul deliğinden basınçlı hava sıktım, pıs pısladım yani, oldukça faydalı olmuştu. o şekilde 3 yıl kullandık ışık sorunu olmadan, sonra satıldı gitti.

12. kkeemmee

kkeemmee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Valla benim farlar da hiç aydınlatmıyor sağdaki soldaki arabaların farlarıyla ilerliyorum Allaha emanet gidiyoruz bakalım :S

13. eroljin

eroljin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sende bi ampulleri değiştir ama keseinlikle osram al samayide daha ucuza bulabilirsin bide far ayarı yaptır biraz düzelir. aynı sorunu bende yaşadım hala yaşıyorum :D benim farlar ölmüş kesin değişmesi lazımmış. belki sen ampulle kurtarırsın.

http://www.hepsiburada.com/search.aspx?catID=16&sText=h4&Brand=Osram
    Düzenleyen : eroljin

14. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    h4 ampul alacaksanız bundan iyisi yoktur.
    bu göstermiş olduğum ürünler performans halojendir.
    ama kesin çözüm aracın 94 model olduğu için sana bir çift ön far takımı gerektiğini düşünüyorum.

1)BOSCH Plus 90 H4

2)OSRAM Night Breaker H4

Düzenleyen : kentaur

15. eroljin

eroljin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bence farları değiştirin bide bu ampullerden alırsanız canavar olur unutmayın normal ampuller xenon lardan daha uzağı gösterir. ve xenon sisli havalarda felan iyi değildir.

16. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşım iyi hoş gzll söliyonda nıghtbreaker çabuk patlar hevesini alamazsın ayrıca sarı bnm sizlere tavsiyem BOSCH XENON SİLVER VE OSRAM COOL BLUE MEGA (4300) ALIN VE GÖRÜN.Ayrıca izmirde oturan arkadaşlarımada bu 2 ürünü aynı serviste deneye bilecekleri adress verebilirim. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

17. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar bnm tanıdığım aracının far içindeki yansıtıcısı yani reflektörü kararmıştı birlikte söktük ve içine mutfakta kullanılan alimünyum folyo kapladık ve sonuş mükemmel zaten bu stadyumları aydınlatan büyük lambaların içindede bu aliminyum malzemesi war deneyin ve görün sonuş mükemmel !!! eğer uygulamak isteyen olursa sizlere nasıl yapılacağını söylerim iyi sürüşler https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Düzenleyen : influential

18. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    anlatırsanız seviniriz..

19. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şimdi arkadaşım alimünyum folyadan yapma yani uğraştırır yeni bir şey daha keşif ettik krom boya kabul edersen anlatıyım uygulamasını saygılarr...

20. influential

influential Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    coşkun abi sana bi şey sorcam sen motordan baya anlıyon bnm excelde sorun war sölesem ne olduğu anlarmısın acaba saygılarr...

Bu Sayfayı Paylaş