Arkadaşlar farların zayıf göstermesinden şikayeticiyim baya. ampüllerin takılıdığı yuvanın ağzında şapkalar var birkaç excel de yakından baktım onlar sökülmüş. bendekiler biraz matlaşmış acaba farların zayfı göstermesinin sebebi o mudur? ayrıca onu söksem ne gibi sorun olabilir. flaman dışardan görünür filan diye okudum ama h4 lerin uç kısmı koyu olduğundan o ihtimal bana düşük geldi. nasıl birşey yapmalıyım sizce ? o parçaları sökeyim mi? yoksa xenon filan taktırsam çözüm olurmu ?
bence sökmeyin tasarımını yapanların onları koymasında bir amaç vardır..sökerseniz daha kötü olur karşıdakileri rahatsız edebilir..xenon takmanız için mercek vs bir takım işlemler yapmanız lazım yoksa çok küfür yersiniz zaten muayeneden de geçmez orjinalinde yok çünkü.. farların matlaşmış yıpranmış olabilir onları içten dıştan bir güzel temizleyin konuları var forumda, sonra da bir çift osram night breaker takıp farlarınızı makineyle ayarlatın duyları vs oksitlendiyse temizleyin bence baya bir fark edecektir.. bu şekilde kimseyi rahatsız etmeden önünüzü rahat görebilirsiniz.
fikikrlerinizi es geçmeyeceğim. ancak iç far yıkamayı yaptım, dış kısma da zımpara atıcam ancak zamanım olmadı. şu an takılı olan ampüllerde osram ın %30 fazla ışık veren modeli. bende sökme taraftarı değilim o şapkaları ama ne yalan söyleyim yedek far alıp xenon takmayı düşünmüyo değilim. ama dediğiniz gibi biraz daha temizlik işlemiyle uğraşıp düzeltmeye bakıcam öncelikle. en son çare olmazsa xenon:RpS_scared:
eywallah sağolasn.. o zmn ben bi yarın fiyat araştırması yapam. maliyetini minimuma indirmek en önemlisi..
Farın içindeki şapkalar ışığı farın ayna kısmına yansıtarak farın maksimum seviyede aydınlatmasını sağlar.Bence hiç uğraşmayın röleyle temizlikle.Bir çift yeni far alın.Kafanız rahat olsun.Eski aracımda (1993 excel) denemediğim yol kalmadı.Ama istediğim gibi aydınlatma olmadı.
Farları söküp elektrik aksamını çıkarın parlak olması gereken ama solmuş olan far taslarıyla (tasları ve şapkayı zımparayla temizleyin) o şapkanın içini dışını komple sprey boyayla boyayın metalik rengi olandan aslında aleminyum folyoyla olur ama aleminyum folyo muayeneden geçmez bu arada röle arızalıysa değiştirin değilse güzel bir oto elektrikçi ya kondansatör yada röle tarzı birşeyle biraz yüksek akım yani amper verebilir o konuda tecrübem yok ama anlattığım boyama işini bizim eski Mercedeste yapmıştım 77 modeldi bir anda ortalık ışığa boğuldu sanki hey gidi günler
Farları çıkarırken dikkat edin far camını kırmayın.Zira bildiğin cam.Plastik değil.Sprey boya ile boyarkende dikkat edin ısıya dayanıklı olsun.Ampülün ısısıyla eriyip akmasın.Boyadıktan sonra orjinal parlaklığını nasıl verebileceğinizi bilmiyorum.Artık bir çaresine bakarsınız.Çünkü aydınlatmanın %60'ını bu parlak kısım sağlar.Farı tekrar monte ederken yalıtımını iyi yapın.En ufak su temasında farınızın içi akvaryuma dönmesin.
Kondansatör yada röle akımı yükseltmez.Kondansatör akımdaki parazit ve dalgalanmaları emer rölede açma kapama işlemi yapar.
iç temizliğini yapayım öncelikle sonra duruma göre artık yeni farla mı devam edicez yola yoksa düzenlemeye mi gidicez görcez. orjinal far olmadıktan sonra aldıklarımızda çok iyi netice vereceğini sanmıyorum ama du bakalım göreceğiz. şöyle xenonu sökmüş bi tanıdık olsa deneme yapıcam yalan yok nasıl bir netice veriyor diye.
Doğru söylemişsiniz kondansatör o görevi yapar ama röle tarzı birşey demiştim yokmu şöyle akımı yükseltebilecek birşey ufak tefek bobine benzer birşey olsa belki faydası olur ama hiç rastlamadım
Akımı transformatör ile yükseltirsiniz.Eğer problem farın aydınlatmaması ise ampülü değiştirin.Watt'ı yüksek ampül alın.Normal ampüller 55 watt.Siz biraz daha yüksek takarsanız aydınlatmaya bi nebzede olsa faydası olur kanaatindeyim.Ama sorunun kesin çözümü far değişikliği.Bende excell varken xenon'da dahil denemediğim yol kalmamıştı.
SAKIN sökmeyin..!! Ben söktüm yolu hiç aydınlatmıyordu.. ışığı dağıtıyordu.. nereyi aydınlattığı belli olmuyordu.. ışığı yansıtmaya yarıyor.. far ayarı ve güçlü bi ampülle sorun çözülür gibime geliyor..