Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Evettt beyler kendi yağımızı kendimiz değiştiriyoruz=)

'Milenyum Kasa Accent Forum - Club LC' forumunda blackman_mib tarafından 17 Ocak 2015 tarihinde açılan konu

1. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.3 (2000-2003) LC
    Öncelikle öğlen işten eve gelirken yol üzerinde hyundai hunko maltepe den aldığım yağ filtrem PO 10/40 lpg yağ ve eski yağ filtrem eski yağ filitrem sanırım yan sanayiydi orjinal ve yan sanayi filtre konusu vardı forumda aralarındaki fiyat farki ise sadece 1 tl ayn sanayi filtre 10 tl orjinali 11 tl [​IMG][​IMG]
    İlk önce arabanın ön tekerler altına 2 tane kaldırım taşı koydum sağ'lı sol'lu ve arabının önünü kaldırdım[​IMG]
    Daha sonra altına girerek koruma plastiğini soktüm[​IMG]
    karter vidasını 19mm açık agız anahtar ile söktüm bu karter vidasını sökerken çektiğim resim altına 5 kiloluk bir yoğurt kovası koydum karter vidasını açtıkça yağ kovaya boşaldı [​IMG] buda kullandığım anahtar[​IMG] tabi arada yağ cubuğunuda çekiyoruz ki yağ tamamen aksın [​IMG]sonrasında yağ filitresi karşıma çıktı ben bunu el gücü ile sokebilirmiyim diye düşürken elimle iyi bir kuvet uygulayıp yağ filitresini söktüm bu sökerken tabi sökerkende altına bir kova koydum haliyle filtresin içinde yağ oluyor [​IMG] bu söktükten sonra [​IMG] bu da söktükten sonra yuvanın temizlenmiş hali resim net çıkmamış ama parlıyordu yani=)[​IMG] şimdi arabanın altındaki işimiz bitti arabanın altından çıkıyoruz bu boşalttığımız yağ ve filtremiz bu ayğdan ince bir tabaka halinde filtrenin üzerindeki lastiğe sürüyoruz bunun sebebini tam olarak bilmiyorum ama yag filtresi kutusu üzerindede bu şekilde yazıyordu herhalde conta zarar görmesin diye [​IMG] [​IMG] şimdi yapığımız bütün işlemleri tam tersine yapıyoruz ve arabayı topluyoruz ilk önce filtremizi takıyırouz
    bu sıkarken; sıkma olayında da açarken nasıl sıkılıydıysa aynı şekilde sıkmaya özen gösterin yeterli fazla sıkmanıza gerek yok el kuvveti ile sıkın saten yağı doldurduktan sonra kontrolünü yapacağız[​IMG] bu sıkılmıs hali [​IMG] sonrasında karter vidamızı sıkıyoruz [​IMG] temiz bir bez ile yağ filtresi ve karter vidası etrafını temizliyoruz sonrasında da yağımızı dolduruyoruz [​IMG] [​IMG] ortalama 3,3 lt kadar bir yağ aldi yağ çubuğunun üst çizgisinde fazlası varsa saten kendisi yakıp atacaktir ve arabamızı çalıştırıp bir süre bekliyoruz 3 4 dk çalışşın yeterli araç çalışırken kendimize zarar vermeyecek şekilde arabanın altına giriyoruz filtreyi ve karter vidasını herhang bir kaçak varmi diye temiz bir bezle siliyoruz eger sorun yoksa korumamızıda söktüğümüz gibi takıp arabamızı toparlıyoruz [​IMG] bu işten kazandığım 40 tl ve terübe yağ değişimimi artık kendim yapabilirim dişarıda 90 tl istediler yağ değişmek için bana maliyeti 43 tl yağ 11 tl filtre 54 tl

umutd07, BASTUG55, Cpt.Price ve 3 kişi daha bunu beğendi.
  2. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Güzel anlatım teşekkürler. Ben de bugün değiştirdim malzemeleri alıp ustaya gittim 10 lira verdim değiştirmek için yerim yok maalesef. Yoksa dediğiniz gibi abartılacak bir iş değil.

3. alparslan76

alparslan76 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    34
    Ad Soyad:
    alparslan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    güzel iş çıkartmışsınız tebrikler. yağ filtresini elimle sökebileceğime inansam bende yaparım ama sanmıyorum adam onu bir gergi aparatıyla baya bi sıkıyor çünkü

4. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende oyle zannedeiyordum ilk basta bir tereddut ettim hatta kemerimi falanda hazirlamistim el ile acamazsam diye ama acildi:D

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Filtrenin el ile sökülüp geri sıkılması dışında güzel uygulama :)

Filtre contası zedelenmemesi için.yağlanıyor rahat kayıyor.

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Birde dikkatimi ceken birsey vardi fotolarda gozukmuyor ama orjianal yag filtresi ile arabadan cikan filtrenin contalari farkliydi aranin uzerinden cikan filtrenin contasi nerdeyse filtrenin agiz hizasi ile ayniydi ama hunko dan aldigim filtrenim contasi biraz daha cikintiliydi herhalde yagi kacirmamasi icin bu sekildeydi

7. mgk19

mgk19 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    354
    Ad Soyad:
    Gökhan Kara
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Elinize emeğinize sağlık. Yağı keşke 5/30 koysaydınız.Bu soğuk havalarda daha iyi olurdu.

8. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    5/30 cok ince olur sonucta 14 yasinda araba sagdan soldan kacirmasin yagi diye dusunerek 10/40 tercih ettim normalde mobil 1 kullaniyordum yagda kampanya vardi 60 tl den 43 tl ye dusmustu uretim tarihide 11/2014 eger bir kurnazlik yapmadiysalar iyi fiyat

9. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    elinize sağlık güzel iş çıkmış, fakat yağ filtresini ara sıra kontrol edin yüksek devirle sıcakla beraber yağ kaçırma yapabilir zincirli özel bir anahtarı var normalde onunla sıkıyorlar hatta sıkarken motor sağa sola sallanıp esnediğini biliyorum o kadar bir kuvvet gerekiyor bence, bir arkadaşımın 307 sinde filtre bakımdan belli süre sonra kaçırma yapmıştı.

Yağ karteri tapasını da tamamen sökerseniz yağ hızlı boşalır yağ doldurma kapağı ve yağ çubuğunu da beraber açarak içerideki tortular daha iyi akar gider hatta tapayı kapatmadan 4 litre bidondan az miktarda yani yarım litre kadar falan boşaltıp eski motor yağının biraz daha süpürülmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer motorda yağ eksiltme yada yağ yakma sorunu gibi bir problem yoksa normal değerinden fazlaca konulan motor yağını asla yakarak yada terleme ile falan atmıyor bu motor haberiniz olsun:) yağ çubuğunun F çizgisinin üstünde fazladan görülen yağ miktarı size çekiş düşüklüğü, fazla yakıt harcama ve motorun iç kısımındaki oring conta gibi yağ yalıtımı yapan parçalara ekstra basınç yüklemesi olarak geri dönecektir. Filtreyi söküp taktıktan sonra F çizgisine kadar doldurulan yağ marşa basılınca F çizgisinden epey aşağılara iner çünki yağ pompa haznesi ancak marşa basılınca doluyor marşa basılmazsa sadece hava boşluğu oluyor filtreye yağ ilk aşamada ulaşmaz, bunu neden yazdım :) marşa bastıktan sonra çubuk çekip tekrar bakmak lazım:)

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Valla çok güzel bir anlatım olmuş, zevkle okudum :) :RpS_thumbup: Yağını güle güle eskit :)

Birşey sormak istiyorum.. Eski yağı boşalttıktan sonra motorun dibinde kalan yağı nasıl arındırıyoruz..?? Dibinde biraz tortu veya eski yağdan kalan molekülerler olcaktır.. Yağı boşalttıktan sonra motor temizleme sıvıları oluyor mu? Varsa bu sıvıdan koyup, motoru çalıştırıp kendini temizledikten sonra boşaltıp, yeni yağı koysak nasıl olur?? yani motor içi temizleyici sıvı var mı? ya da makinası

11. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Kaliteli yağ ve filtre kullanılırsa bence dipte tortu pek olmaz olsa da 0,1lt bile değildir motor sıcakken boşaltılırsa daha iyi boşalır gibime geliyor.

12. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    motor temizleme sıvısı var 20 tl,eski yağı boşaltmadan eklenip motor 5-10 dakika çalıştırılıyor sonra boşaltılıyor.

13. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Anlatım ve paylaşım için teşekkürler.

Motor içi temizliyici kimyasallar piyasada mevcut. Ben ve forumda Kerim arkadaşımız beraber yağ bakımını yaptırdık. Yetkili servisten 2 adet yağ, 2 adette hava filtresi aldık ( VGT GETZ ). Malum dizel Getzler 5.5 litre yağ aldığı için 3x4 Litre Castrol Magnetec Dizel ( B4 onaylı ) Yağ ve 2 adette Liqui Moly Motor Clean ( Motor İçi Temizliyici ) kullandık.

Filtreler için 88 Lira, Temizliyici ise adeti 40 lira verdik.

Buyrun buda resimi

sahinf16 bunu beğendi.
  14. Ömer Yiğit

Ömer Yiğit Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    47
    Ad Soyad:
    Ömer Yiğit
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Güzel bir uygulama olmuş fakat boşuna uğraşmışsınız çoğu benzinliklerde ücretsiz yağ değişimi yapılabiliyor.

15. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yakıt istasyonlarında 40 liralık yağı 80 e veriyorlar,yağ değişimini ücretsiz yapalım diyorlar

16. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    zaten yağ filitrelerini her usta hemen hemen kendi eliyle sıkar çünki contası araba ısınınca kendi kendini sıkıyor

17. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynen oyle hocam istasyonlarda 40 tl olan yaga 80 tl diyorlar degisimde ucretsiz 80 tl ye iki kere yag degistiririm kaldiki parasindan degil onemli olan kendimiz yapabilmek tecrube kazanmak ogrenmek

18. blackman_mib

blackman_mib Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    FERHAT ŞAHİN ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bende oyle bikiyorum oyle gordum birde ticari arsbam var onda melesa 3 ayda bir yag degistiririm hic anahtarla sikana rastlamadim desem yeridir genelde elle acip elle sikiyorlar

19. cihangir37

cihangir37 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    ufuk aytac
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Evet bende duymadım.Yag filtresi arka kısmın da ki oyuntulara uygun anahtarı var ama filtrenin montajını yapılırken elle sıkılır bu anahtarlar sadece sokmek için dir.Ben elle sokmustum...

20. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Benim tavsiyem yağınızı kendiniz değişecekseniz,bir adet zincirli yağ filtresi anahtarı(kauçuk kayışlı olanıda var) temin edin.Filtreyi monte ederken birazda olsa zincirli anahtarla sıkın.Allah korusun gevşeyecek olursa çok tehlikeli motor mahvolur.Filtrenin contasınıda sıkarken burkulmaması için contaya yağ sürün,bide karter tapa contası çok ezilmişse tapayıda değişin garanti olsun!

Bu Sayfayı Paylaş