Kısmetse kocaeliden dalamana tasinacagim. Kendi evimi ilk defa tasiyacagim icin tecrubesizlik var tabi. Bir firmayla anlastik. Arkadas bugun telefon aciyor numarinizi sundan aldim 2 eylulde degilde yarin ben tasisam olur mu diye. Tamam dedik gele gele kamyonetcik geldi. Eve baktik basta olur dedi sonra arda uzmeyelim birbirimizi sknt olur dedi iptal ettik. Anlastgim adami aradim sali ben gelecegim dedi. Bakalim ne olacak. Ama nakliyat isi kadar problemli bir is gormedim. İnsallah sknti yasamadan tasiniriz.
Merhaba bu ay bende taşındım ve kendi evime bu taşınma işi gerçekten çok problemli olabılıyor 3-4 firmayla görüştüm hepsi atıyor tutuyor yok sgortalı yok sarıyoz vb. fiyatlarıda 50 aşşa 50 yukarıydı. evi aldıgım emlekçının yardımıyla bir e.e nakliyecıyı yönlendirdi. ama naklıyeciyle ne konuştum ne gördüm hep emlakçı ayarları.(tabı bu arada emlakcıyı sıkıştırıyor ama iyi taşınsın vb.) dedi saatten önce kapıda kapalı kasa kamyon 4 kişi maşallah 1,5 saatte 3+1 evimi kamyona yüklediler.(sarıp sarmalayım). 2,5saatte yeni evime eşşaları yerleştirdiler. çok şükür minik 1-2 ezik harici hiç problem olmadı. hem ucuza hemde sorunsuz taşıdım . sana tavsıyem birkaç firmadan yetkili kişiyi eve çagı eşyaya baktır pazarlıgını yap sözleşme vb. varsa onuda yap. kolay gelsin.
Ben global nakliyat diye firmaya taşıttum BAYKAN bey vardı çok temiz iş çıkarttılar web sitelerine bakmanızı tavsiye ederim Tepe Taklak Candır
Ciddi bir firmayla çalışmassan bütün eşyalarını kırar dökerler. Zaten bu işin hammallığını yapan vatandaşlar doğudan gelen barzolar doğru düzgün türkçe bilmedikleri için lafta anlatamıyorsun bildiğini okuyorlar kolilerin üstüne kırılacak diye tabela assan da yine kırılıyor
Anlastigim firma iki arkadasimi tasidi ikiside memnun oldugu icin anlastik. Zaten geldiklerinde gozum tutmazsa tasitmayi dusunmuyorum. Bi gun gec olsun saglam olsun.
aynen bende istanbuldan garanti nakliyat diye bir firma ile taşınmıştım. gayet güzel taşımışlardı. geçenlerde bir arkadaşıma lazım oldu internetten baktım 5-6 tane farklı garanti nakliyat türemiş. bu piyasada çakal çok. dikkatli olmak gerekiyor.
Dalaman da 10 ay kaldık.. Dalamanın neresine taşınıyorsun? Meslek ne? Evi kaça kiraladın/aldın? özelden de yazabilirsin ev taşıma çok sıkıntılı birşey.. biz çok ev değiştirdik.. kırılabilir cam eşyaları bardak tabak vs için bol gazete kağıdı ve pıt pıt patlayan naylonlardan alman lazım.. ayrıca o pıt pıt naylonların büyükleri için de beyaz eşyalar için lazım.. bolca koli ayarla.. özellikle yumurta kolileri sağlam oluyor.. çünkü içinde hassas yumurtalar kırılabileceği için sağlam yapıyorlar kolileri.. bol koli bandı al.. keçeli kalem al.. paketlediğin kolilerin üstüne hangi eşyaların oldugunu yaz.. 1 hafta önceden başla yavaştan toplamaya..iyi bir nakliyeci ile anlaş.. ev üst katta ise muhakkak asansörlü taşıyıcı ile indirin eşyaları.. bazıları ameleleri dolduruyor, eşya taşıyom diye her yerlerini mahfediyor.. sıfır aldığımız 2.500 liralık buzdolabı kaporta hasarlı şahin gibi oldu.. koltukların bacağı kafası kırıldı, neler neler.. bir de kutunun üstüne dikkat kırılabilir diye yaz.. taşırken dikkatli taşınsın.. özellikle cam bardak çerçeve tarzı eşyalar için..mümkünse ufak ama maddi değeri yüksek, kırılabilecek manevi değeri yüksek eşyaları arabanın bagajında götür.. laptop yada lcd televizyon yada antika radyo gibi.. pazarlık için bak 2.çocugu yada 3. çocugu bekliyorum yap bi güzellik diye damardan gir yada evlencem yap bi güzellik felan de şimdilik aklıma gelen bunlar allah kolaylık versin, sıkı pazarlıklar
birde eşyayı kamyona yükledikten sonra yeni evin kapısını gelince eşyayı indirmeden "abi biz zarar ettik anlaştığımız para bizi kurtarmıyor biraz daha vermen lazım" deyip adeta eşyanızı rehin alan tipleri de unutmamak lazım. bende çok aramış hiçbiri güven vermeyince normal nakliye kamyonu tutup 2 elemanla halletmiştim.
Olacak olan oldu firmayi kovdum simdi yeni bir firmayla anlastim. Sinirden kafayi yedim. Hepsini Allaha havale ediyorum artik... Memlekette insan kitligi var resmen....
Rahmetli babam yer yüzünde taşınmayı kedi ile köpekten başka seven canlı yokmuş derdi , 30 yıl memuriyetimde devletin lojmanından lojmanına da olsa çok taşındım , hiç sevmem ayrıca belli bir süre sinir katsayım oldukça yüksek olur , taşınana allah yardımcı olsun. iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.
yeni evlenen bacanağımın 25.000 tllik mobilyasını taşırken elemanlar mobilya parçalarını karışmasın diye numaralandırıyor (!) ve bilin bakalım neyle? mobilyanın iç kısımlarını tornavidayla kazıyarak yazıyolar numaraları. güzelim mobilyalar mahvolmuştu. allah belalarını versin hatırladıkça bela okurum. kim bu taşıma şirketi söyleyeyim. "Malatya Sarıgül Evden Eve Nakliyat"!!!! bacanağım işi gereği başında duramamıştı, aman siz bir saniye bile ayrılmayın adamların yanından.