Evinde evcil hayvan besleyen varmı arkadaşlar. Benim akvaryumum var 200litre, chicklit türü balıklarım var. beyaz prenses, sarı prenses, paslı prenses, f1 yunus, caliko lardan oluşan bir popilasyon yaptım. 1 tanede vatozum var.
Bende de cennet papağanı var. Özellikle evde 4-6 yaşlarında çocuk varsa, alerji vs. sağlık yönünden sorun çıkarmayacak şekilde mutlaka bir hayvan beslenmesini tavsiye ediyorum.
haklısın abi çocuklara hayvan sevgisi aşılamak çok önemli. Küçük yaşlarda hayvan sevmeyi beslemeyi ve onlara güzel davranmayı öğretebilirsek, merhamet duygusu gelişir çocukların. İleride insanlarla ilişkilerini çok öenmli derecede ve olumlu yönde etkiler muhakkak.
benimde 2 tane japon balığım var.muhabbet kuşumda vardı ama çocuğa alerjik olarak dokunduğu için yeğenime verdim...
bu ufak su kaplumbağaları beslenirken eve koku yapıyormuş falan diye duymuştum. Benim ufak oğlum istemişti bir ara ama ondan dolayı almamıştım. Herhangi bir zorluğu bir sakıncası varmı kaplumbağa beslemenin ?
Bendeki muhabbet kuşunun adıda Fıstık adaşlar demekki.Ama benimki 6 yaşına girecek neredeyse , abileri sayılır
aslında kaplumbaga beslemek kolay gıbı gorunsede onlarında bakımında zorluklarda var evde koku olayına gelince koku yapar yada yapmaz diyemem cunku demıs oldugunuz kokuyu kaplumbaga yapmaz o koku kullanmıs oldugunuz yemlerden kaynaklanır kı bu da cok onemlı degıldır kucuk cocugunuzun hayvanlara olan yaklasımını ii tutmak adına alınıp beslenebilir dinçer kardesım zorluguna gelirsek yok gıbı bısey fakat beslenılecek yer bıraz genıs olmalı, bugunlerde havaların bozmaya basladıgı aylar ve kıs aylarında su sıcaklıgı en onemlıdır zaten bu aylarda fazla hareketlı olmazlar en hareketlı zamanları yaz ayları ve gunesı cok sewerler inş. ii acıklamıs olabılmısımdır ii gunler
evde balık besliyorum eve misafir çocklar geldimi kesin bi extra yem vakasıyla karşılaşıyoruz yemleri saklıyorum.
açıklamaların için çok teşekkür ederim Aytaç kardeşim. Benim gördüğüm kaplumbağalar, 4 köşe cam bir kutu içinde, dibinde bir parça su, çakıl taşları ve yukarı çıkıp dinlenecekleri bir ağaç parçası vardı sanırım. Senin açıklamalarına ilaveten netten de biraz araştırayım, çok zorluğu yok demişsin. Akvaryumdan alışığız nasılsa, belki 3 5 tane kablumbağa alırım bende.
bende kocccamann bi su kaplumbağası var tosbaa diyorum ben ona.. kardeşim ninja diyor bi de ağzından yavrulayan balıklarımız vardı.. 1 tane kaldı.. anne, baba ve kardeşleri ölünce tek bir balık kalan bu minik yavrumuza, acıların çocuğu küçük emrah adını koyduk.. şimdi kocaman bi balık oldu