gercekten cok iyi bir teknoloji bu videoyu izledikten sonra biraz daha arastırdım cok faydası varmıs bukadar iyi bişey olduğunu tahmin etmiodum.birde ABS ile ilgili var youtube de gercekten bizim arabalar allaha emanet duruomus onu anladım abs olmayanlar için söledim yanlıs anlasılmasın abs nin yararını babam 22 metre kızaklayarak kaydı duramadı kaymayıp manevra yapabilseydi kaza yapmıcaktı keske ozaman absli alsaymısız dedik... Düzenleyen : Çağlar Baykan
benim araçta ABS var el kitabında ABS+EBD var diyor ama ESP varmı yokmu bilmiyorum. esp ışığı yada düğmesi falan yok standart mıdır değilmidir bilmiyorum
Reklamı göremedimama esp gerçekten önemli yanlız şöyle bir şey var araç geniş olunca bazen esp ye gerek kalmıyor yol tutuşu çok güzel oluyor. Düzenleyen : Davtor
tavsiye ederim..aracın sizin hatalarınızı kapatması cok güzel birşey.. bu arada reklam için vw sanki babasının hayrına koymuş ESP yi araclara..farkını almıyormuş gibi...
wv niye servislerimizde müşterilerimizi extra değil,opsiyonel değil,standart soyuyoruz reklamı yapmıyor. Düzenleyen : HAFİZ
Bu teknolojiyi geliştirten mercedes bu kadar anlatmıyorda vw neden buna gerek duyuyor? Sanki sadece vw 'de var. Satış politikası...
E heralde vw reklamıhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifsonuçta video 2007 yılında yapılan vw reklamı olabilir ama Burdaki konu reklam değil ESP'nin nasıl bir şey olduğunun bilinmesi...
ESP mercedes tarafından değil Bosch tarafından geliştirilmiştir. Mercedes A serisinde yaşadığı sorunlar sonrasında tüm A serisi otomobilleri geri çağırıp ESP ile donatmasıyla bu sistemle anılır olmuştur. ESP iyi hoş bir sistem ama yol tutuşu zayıf olan araçlarda güvenlik paketi dahilinde kullanılmaktadır. Örneğin; segmentinde yol tutuşuyla referans olarak kabul edilen focus bugün bile bu sistemi kullanmadan ESP ile donatılmış modellerin elde edemediği yol tutuşu sonuçlarına ulaşabilmektedir.
ESP sadece yol tutuşunda bir iyileştirme sağlamyor ayrıca TCS'i (çekiş kontrol sistemi) de kapsıyor. Eğer aracınızda ESP® varsa, bu size iki aktif güvenlik sistemini daha sağlar: Anti blokaj fren sistemi ABS ve Anti patinaj sistemi TCS. ABS, frenleme esnasında tekerleklerin kilitlenmesini engeller; TCS, kalkış ve hızlanma esnasında tekerleklerin patinaj yapmasını engeller. ABS ve TCS, aracın dikey dinamiklerine müdahale ederken, ESP® ek olarak yatay dinamikleri geliştirir ve böylece tüm yönlerde stabil bir sürüş sağlar. http://www.bosch-esperience.gen.tr/tr/language1/from_abs_to_esp.html Düzenleyen : Burak Kumpas