Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ESP

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ilkerbey tarafından 12 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. ilkerbey

ilkerbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    İlker A.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Merhaba arkadaşlar aranıza bir süre önce katıldım, uzun süredir hyundai accent era almak için internet üzerinde ve oto pazarlarında araştırmalar yapıyorum fakat bir konuyu netleştiremedim. Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var. Arama yaptım ama doyurucu bir yanıt bulamadım.

Hyundai accent eralarda (özellikle 2008 ve sonrasında) ESP, yani elektronik stabilite kontrolü olup olmadığını nasıl anlarız? Çakmağın yanında "ESP" yazan araçlar gördüm, ama aracına esp'li diyen bir çok vatandaşın arabasında böyle bir şey yok??? acaba esp ile eps'yi mi karıştırıyorlar? Araçta esp varsa çakmağın yanında mutlaka bu yazı olmalı diyebilir miyiz? İnternette olmadığı halde esp ya da başka özellikleri var diye yazarak yüksek fiyat istenen o kadar araba var ki kandırılmamak için en ufak detayına kadar öğrenmek istiyorum bu erabayı... Aslında sormak istediğim daha çok konular da çıkacaktır eminim, verdiğim rahatsızlıktan dolayı şimdiden özür dilerim...

2. banistercaq

banistercaq Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Genelde ESP ile EPS karıştırılıyor dediğiniz gibi, bazıları da bu yalanı söylerek menfaatleri doğrultusunda kullanmış oluyorlar. Çakmağın orada ESP on/off butonu, esp nin var olduğunu gösteren birinci işarettir. İkinci işaret ise kontak bir tur çevrildiğinde göstergede ESP işaretinin yanıp sönmesidir. Eğer göstergede işaret yanmıyor ama çakmaklığın orada ESP butonu var ise ya ESP sisteminde bir sorun vardır yada ESP yoktur ama tuş vardır :)

3. NEJAT

NEJAT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    NEJAT ATLAM
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    evet ön konsol ve göstergeler aracın versiyonlarına ayrı ayrı yapılmadığı için yerinde mevcut ama işlevi yok

4. AmonRA34

AmonRA34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim Era'da çakmağın yanında esp butonu var ama bütün esp'li erabalarda var mıdır bilemem.Bunu anlamanınn en kolay yolu kontağı açtığında yanan ışıklar arasında esp ışığı varsa demek ki gerçekten vardır.Satıcının sözüne itibar etmemek lazım.Çoğu kişi ne işe yaradığını bile bilmiyo malesef.

5. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ha birde kontağı çevirdiğinizde esp işaretini görüyorsunuz. marşa bastınız araba çalıştı bu işaret hala yanıyorsa. esp lambası sönmüyorsa esp sisteminde problem vardır demektir...

6. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    benim aracım da 2011 model ve esp var,tuşu da var.yanlış bilgilendirme yapmış olmayayım ama bildiğim kadarıyla esp sisteminin olması için dört disk fren şartı da var.eğer ki bu noktada yanılmıyorsam arkalar kampana ise kesinlikle yoktur diyebiliriz.he dört disk fren olup esp de olmayabilir o da ayrı tabi https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ama en doğrusu arkadaşlarımızın da dediği gibi göstergelerde esp uyarı ışığının olması.

7. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    eralarda sadece euro 5 motorlularda esp var, 2010 ve üstü moodellerde mevcut, ancak 2010ların hepsinde yok sanırım

8. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    göstergede esp olur zaten ordan anlarsınız.. ama en kestirme aracı alırken ekspertiz yaptırıcağınızı düşünüyorum servisde bilhassa bunu ordakilere söyleyin tembihlerseniz zaten size olup olmadığını söylerler..

9. ilkerbey

ilkerbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    İlker A.
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    o zaman internetteki ilanların yarısı yanlış :(

10. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    eps ile esp karışıyor, eps nerdeyse her yılda var, bazılarıda hidrolik direksiyoon
    ama esp sadece ve sadece euro 5 motorlu olan yeni versiyonlarda var,
    start, mode, prime olanlarda var, eski startlarda abs de yoktu zaten

11. T3499

T3499 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çakmaklığın yanında ESP tuşu vardır. Aynı zamanda aracı çalıştırdığınızda da göğüste ESP lambasının yandığını göreceksiniz. ESP sistemli bi aracı kullanmıştım. Yol kuruydu. Sanki lastikler yeri bırakmıyo gibi bi his veriyo. Devre dışı bıraktığınızda araç rahatlıyor. Maksadım kötü bir sistem demek değil tabi. Fakat normal şartlarda aracınızı kasar. Yağmurlu ve kaygan yolda ise yola tutunmayı arttırır.

12. T3499

T3499 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Araç çalıştırıldıktan sonra ESP tuşunun yanması(sarı renklidir) arızalı olduğunu değil tam tersine düzgün bi şekilde devrede olduğunu gösterir. Eğer siz ESP yi devre dışı bırakmak isterseniz düğmesine bir kez basın. Işığın söndüğünü göreceksiniz.

13. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    siz yanlış biliyorsunuz veya yazdığımı yanlış anladınız. marş bastıktan sonra esp lambası sürekli yanıyorsa arızalı demektir. esp lambası sadece esp devreye girdiğinde çalışır. kullanma kılavuzunda böyle yazıyor...

14. panzer

panzer Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    esp sistemi sistem olarak abs ile beraber devamlı arka planda çalışır ama devreye girdiği vakit ekranda ışık yanar bu bütün markalarda böyledir..
    ekranda ilk kontağı çevirdiğimizde esp ışığının yanıp sönmesi esp sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışdığını gösterir.. hiç yanmıyorsa yada devamlı yanıyorsa sistemde bir arıza var demekdir..

15. DedeEfendi

DedeEfendi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    benim erabada ESP OFF yazısı yanıyordu servise gittim fren müşirini değiştirdiler sorun bitti

16. pasaoglu

pasaoglu Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    225
    Ad Soyad:
    Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    2011 yılında gelen bütün eralarda esp var. Ama 2011 model olupta 2010 yılında trafiğe çıkanlarda yokmuş.

17. hakkkoo

hakkkoo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    varsın kassın güvenli gitmek varken virajlara daha güvenli giriyorsun

18. mgdv

mgdv Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende Yeni Era Dizel aldım.(Arl kampanyalarından yararlanarak)
    ESP tercih etmemdeki önemli sebeplerden biri idi.

Eranın Ayarındaki Clio , Albea , Linea(Ki C segmenti sözüm ona)
    Hiç birinde opsiyonel olarak bile (Lineanın 39.000 lik en üst versiyonunda var sanırım) ESP sunulmuyor.Ve Bu araçlarda halen arkalar kampana.

Hyundai 2011 yılı itibarıyla Erayı Teknoloji ile donatmış durumda
    Teknik olarak diğerlerinden çok üstün vaziyete geldi şu an itibarıyla.
    4 Cam otomatik , 4 Disk fren , EBD'li Abs ve ESP , 110Hp Euro5 motor ve 5 Yıl Garanti
    Ve bu arabalar aynı fiyat şu anda neredeyse (Albea Premio Plus - Clio Expression 85Bg 1.5Dci - Era 1.5CRDİ Mode)
    Clio ve Albea nasıl satılacak artık merak ediyorum ?? :)
    (Şirketler saolsun filolar sayesinde satılır anca)

Düzenleyen : mgdv

19. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Fiat hakkında yorum yapmak istemiyorum, arabaları resmen yarım porsiyon. Clio Symbol üretimi duruyor zaten.

Bu Sayfayı Paylaş