Merhaba, Aracımın salıncaklarını değiştirdim. Sonrasında zaman zaman ESP uyarı ışığının yandığını fark ettim. Rot ayarı yapılınca uyarı ışığının yanmayacağını bekliyordum ancak, bilgisayarlı rot ayarı yapılmasına rağmen aracı çalışırıp, 200 metre yol aldıktan sonra ESP uyarı ışığı yanıyor. Bu ışığın yanması ESP'nin devrede olduğunu mu gösteriyor yoksa devre dışı kaldığını mı? Rot ayarı dışında başka bir sorundan kaynaklanabilir mi? Aracımda çekiş-performans vb. herhangi bir sorun yok şu an. Bilgisayara bağlansa arıza kodu olarak çıkar mı?
ESP'nin çalışmadığının göstergesidir,muhtemelen kablolar sensörler oynamıştır.Bilgisayara bağlanınca detayı ayrıntılı olarak çıkar.
Rot ayarı dışında fren müşürünü kontrol ettirin, ömrünü tamamlamış olabilir. Fren pedalının altında. SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
her hangi bir ışık yandığında o sistemin çalışmadığını bir sorun olduğunu gösterir anlıkta olsa ..detasylı kontrol ettirin mutlaka
sadece esp olmayabilir, mesela vw'lerde dpf temizliği olurken kızdırma buji lambası yanabiliyor. sizde de başka bir uyarıyı esp lambasıyşa yapıyor olabilir. öncelikle aracınızın kullanma kılavuzuna bakın, orada bu lambanın hangi durumlarda yanabileceği yazar. çözüm olmazsa servise danışmanızı öneririm.
Not düşelim. Direksiyon açı sensör kalibrasyonu yapıldıktan sonra arıza ışığı yanmadı. Sorun düzeldi.