aracım 2012 accent era dizel.9800km civarında.öğlen aracımı çalıştırıp gittiğimde bi baktım ekranda esp off yazılı,allah allah elimmi değdi acaba vitese atarken filan,sonra esp açma kaptma tuşuna bastım hiçbir tepki yok esp off dewamlı yanık kaldı göstergede.daha sonra aracı stop ettirip tekrar çalıştırdım ışık söndü,düğmeyle oynadığımda açma kapama görevinide yerine getiriyordu.neden böyle birşey oldu acaba?extra sorum ise aracımı çalıştırırken tüm ışıkların sönmesini bekleyip sonra marşa basıyorum.araç çalışıyor fakat ekranda yine esp+esp off+bir iki lamba daha yanıyor tekrar 2-3 sn durup kendiliğinden sönüyor.bu neden oluyor acaba?teşekkürler
Sensör ile iletişiminde geçici sorun olduysa devre dışı kalır. Tam olarak neden devre dışı kaldığını kayıt altına almıştır, serviste esp beynine bağlanıp bakabilirler.
araç bugün yine aynı hatayı werdi aracı çalıştırdım we esp ışığı sönmedi!biraz gidip stop edip tekrar çalıştırınca gitti.acaba acil servisi arasam yardımcı olurlarmı yoksa illa yarın servisimi beklemeliyim???
aracı bu sabah servise götürdüm ve yine klasik servis usta problemleri...şuanda ışık yanmadığı için arıza tespit edilemezmiş,ışık yandığı zaman stop etmeden servise getirmeliymişim:RpS_scared:arkadaş bu hatayı bayramda yaptı araba dedim,sonra gece yapınca bu arızayı nasıl servise gelicem dedim!yapacak bişey yok dedi.bende sen bilgisayara bağla bakalım dedim.10 dakika sonra gelip aynı hata werdi dedi(bende arabadan anlamayan biriyim ya yedim bunu )neymiş sorun dedim?fren switchi dedi.değişmesi gerekmiş.ellerinde olmadığı için sipariş geçeceklermiş.gelincede arayıp çağıracaklar.sormak istediğim garantidenmi değişir bu yoksa ücret talep ederlermi?servise sormadım gereksizlik yaparlar die...
yani muallakta olan bir konu ne tarafa çekerlerse müşteri memnuniyetini öncelik tanıyan bir servis ise pek sorun olmıyacağını sanırım
Garanti değişimlerinde servis sökülen parçayı merkeze gönderiyor, kullanıcı hatası tespiti alırsa cepten gider. Bu nedenle riske girmiyrlar genelde bu tip parçalarda.
walla öyle bişey yaparlarsa nerede kaldı aracın 5yıl garantiliği! 9500 km de bozulacak bi switch değişimini kabul etmeyen servis weya üreticiden daha fazla bişey beklemekte yanlış olur... bekleyip görelim bakalım...