Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

eski motor yağını mazotla yıkamak

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda kicker tarafından 8 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. kicker

kicker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Fahri ŞEN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    arkadaşlar tamirci bi arkadaşım motor yağı değişimi yaparken eski motor yağını boşalttıktan sonra önce motorin doldurup bikaç saniye marş basarak motorun içini tamamen temizliyorum ondan sonra yeni yağı koyuyorum demişti . ben ilk defa duydum bunu. araç için herhangi bi sakındası varmıdır.

2. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    motorun içini temizlediklerini biliyorum ama nasıl yapıldığını tam bilmiyorum temizlenirse tabiki daha iyi olur.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    benim bildiğim böyle katılar var..yag değişiminden önce ekliyorsunuz motoru çalıştırıyorsunuz ve yagı boşaltıyorsunuz..

4. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    2 hafta önce kipada görmüştüm.bu kafama yatmamıştı kirli yağın içinde motorun içini nasıl temizler diye düşünmüştüm.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    hiç denemedim denemeyede gerek yok bence yagın iyice suzulmesini beklemek yeterli..

6. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    arkadaşlar 2 yıl önce yağcı arkadaş söylemişti mazotla yıkandığını ama ben cesaret edip benim tempranın motoru doldurtamadım. ama yapanlar varmış

7. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    vallahi sökülen motor mazot yada benzinle yıkanır ama yağ değişiminde nasıl olacak bu..https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

yağ yerine mazot koyup marşa basmak..benzini ayırsan bile mara basınca araba çalışmaz mı ve yağsız mazotla.

iyice ısınmış motorun yağı %98 akar zaten..%2 de bir şey olmaz

değmez yani bence

Düzenleyen : mdx78

8. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aman arkadaşlar çok kötü zarar verme ihtimali var, metal-metal teması olursa feci yıpranır.  hiç zarar vermeme ihtimal de var ama kesinlikle büyük risk.

motor yağı sıcaksa içinde kalan artık yağ ihmal edilecek kadar az oluyor. üstelik zaten yağın içindeki deterjan maddeleri kirleri temizliyor. zamanında yağını değiştirin yeter.

9. Misafir

Misafir Guest

Herşeyden evvel yağ filitresindeki yağı'da söküp atacak ve bir miktar mazot (yağ filitresinde kalan 0.5L) motorun içinde kalacak, daha sonra bu mazot yağ ile karışacak al başına belayı...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

10. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    arkadaşlar ben her yağ değişiminde yaptırıyorum aracın yağı boşaltıldıktan sonra içerisine bi kaç litre mazot dökülüyo ve araç çalıştırılmadan sadece marşa basılıyo oda bi kaç kere eğer motor yağınızda kaydırıcı kattı maddesi kulanıyorsanız hiç bir sorun oolmaz mazotun çözücülügünden yararlanılıyo burda ben herzaman yapıyorum hiç bir sakıncasını görmedim

Bu Sayfayı Paylaş